25 Aralık 2007 Salı

MUZLU,KİVİLİ,ŞEFTALİLİ PETİFÜR



Malzeme Listesi :
150gr margarin
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1/2çay kaşığı karbonat
1paket vanilya
aldığı kadar un
kreması: 2 su bardağı süt 2,5yemek kaşığı un 1yumurta sarısı 1paket vanilya 50gr margarin 4-5 yemek kaşığı toz şeker
üzerine gerekli meyveler
1paket tart jölesi
Yapılışı :
oda ısısındaki margarinle şekeri karıştırıyoruz.yumurta vanilya un ve karbonatıda ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.hamur unlanmış zeminde 1cm kadar açıp kalıpla kesiyoruz.fırın tepsisine alıp 190cde beyaz şekilde pişiriyoruz .pişen kurabiyeler soğurken diğer tarafta kremayı hazırlıyoruz margarin harici tüm malzemeyi tencerede çırpıp karıştırarak kaynatıyoruz.ocaktan alıp margarini ekleyip 5dk çırpıyoruz soğuyana kadar ara ara karıştırıyoruz ki kaymak bağlamasın.soğuyan kremadan kaşıkla kurabiyelerin üstüne yerleştiriyoruz.üstünede meyveleri koyup .en üstüne tart jölesi sürüyoruz(bu sayede meyvelerimiz kendi rengini kaybetmeden parlak halde kalacaklar) afiyet olsun

11 yorum:

  1. selamlar
    BENI KIRMAYIP DAVETIMI KABUL EDIP,
    BU GÜZEL TARIFI ETKINLIGIMIZE KAZANDIRDIGIN
    ICIN COOOK TESEKKÜR EDERIM.
    ELINE KOLUNA SAGLIK CANIMMMMM!!!

    TARIFIN 115.SIRADA YERINI ALDI GELIP BAKA BILIRSIN SEVGILER

    YanıtlaSil
  2. cvanım nefis görünüyor....etkinlikte gördüml geldim...

    YanıtlaSil
  3. Meyveli tatlilari pastalari cok severim,meyve bahcesi gibi olmus eline saglik canim

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım harika olmuş emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Melisa,
    Kavurgayı yapan çok yöre var. Bazen farklı adlarla da andıkları oluyorsa da yapıyorlar. Ne güzel değil mi?

    YanıtlaSil
  6. evet canım haklısın saolasın ziyaretin için

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik, cok guzel olmus.

    Sevgiler ve guzel bir hafta sonu

    YanıtlaSil
  8. çok nefis olmuşlar ..tatlıları gördükçe başım dönüyor:))
    ellerine sağlık cnm.,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Blograzzi kanalı ile blogunuza ulaştım. Tariflerinizin çoğu alışagelmişin dışında,çok farklı.
    Çalışmalarınız güzel. Başarılar.

    YanıtlaSil
  10. aahh ah canım annemin tarif kitabında vardı bu petifürlerden ve daha niceleri olan glazürlerden tutun damalı kekler mi ararsın neler neler aklıma geldi şimdi şimdilerde bu yapılanlara tartolet densede eskiye dönmekte hoş oluyor bagzen:)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler