31 Ekim 2008 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ





Malzemeler
2 adet kereviz
7-8 adet arpacık soğan
1adet havuç
1tatlı kaşığı un
İsteğe bağlı bezelye
tuz
2 adet küp şeker
Yeteri kadar su
sıvı yağ
hazırlanışı
Kerevizler ayıklanır. Havuç ve patates küp doğranır. Tencereye kerevizler dizilir. Üzerine patates, havuç ,bezelye ve soğanlar konur. Yağ, un, su, tuz, şeker, limonsuyu karıştırılıp, tencereye ilave edilip, üzeri yağlı kağıtla örtülüp, kapağı kapatılır. kaynadıktan sonra, kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

2 yorum:

  1. Çok severim zeytinyağlı kerevizi ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Hmmmmmmm nefis.
    Ellerinize saglik.....

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler