Malzemeler
2,5 su bardağı unYarım paket margarin yada tereyağı ( 125 gr )4 yemek kaşığı pudra şekeri
Unu bir tencereye alıp kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.içine erittiğimiz margarini yada tereyağını ekliyoruz. Ardından pudra şekerini de ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Islak deniz kumu gibi olucaktır. Bu sizi korkutmasin.sonra bir kaliba veya borcama bastirarak yerlestitiyoruz tepsiye koyduysask bıçak yardımıyla baklava dilimi olucak şekilde yada nasıl kesmek istiyorsak o şekilde kesiyoruz. Oda sıcaklığına geldiğinde en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun
Ben soğuduktan sonra benmari erittigim bitter çikolataya buladim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim