12 Şubat 2012 Pazar

AMONYAKLI PASTA


MALZEMELER
1 kahve fincanı süt 
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş margarin
2 yumurta 1 yemek kaşığı toz amonyak (aktarda bulunur bulamazsanız ben1çay kaşığı karbonat koyuyorum)
aldığı kadar un.
kreması:
1litre süt
4yemek kaşığı un
3yemek kaşığı nişasta
1su bardağı şeker
1vanilya
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
tüm malzemeyle güzelce bir hamur yapıyoruz. Hamuru 5 eşit parçaya bölün her birini büyük pasta servis tabağı kadar açın yağlanmış tepsiye koyun ve 200derecede ısınmış olan fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirin. Pişerken çok kötü amonyak kokusu çıkarır ama piştikten sonra kalmaz pişen parçalarımız sert kıtır olacaktır
krema malzememizi tereyağı hariç karıştırıp güzelce pişiriyoruz.içine tereyağını ekleyip 5dk mixerle çırpıyoruz
hazır olan kremayı bisküvilere kat kat sürüyoruz  aralarına meyve parçaları (muz-çilek) ve damla çikolata yerleştiriyoruz
en son üzerinide kaplayıp dinlenmeye bırakıyoruz.dolapta dinlenen pasta çok nefis oluyor
bunun bikaç çeşidi daha var onlarıda zamanla ekleyeceğim

3 yorum:

  1. Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık yıllar önce çok yapardık bundan halada çok severim bıkmadın usanmadan yerim

    YanıtlaSil
  3. Tarifin yayında tatlım. Pastan çok güzel olmuş ellerine sağlık. Güzel tariflerini her zaman beklerim. sevgiler...

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler