21 Mart 2016 Pazartesi
18 Mart 2016 Cuma
Çiçek poğaça
1 su bardagi sivi yağ
1 su bardagi su
1 yemek kasigi tuz (silme olsun tepeleme değil )
Yarim fincan seker
1 yemek kaşığı toz maya
aldığı kadar un
1 su bardağı ılık suyun içine 1 yemek kaşığı kuru maya ve üzerine toz şekeri de döküyoruz 5 10 dakika mayanin kabarmasını bekliyoruz diğer tarafta ılık süt sıvı yağ tuz ve kabaran mayamızı ekliyoruz Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğuruyoruz bu hamurdan toplamda 24 beze çıkıyor
9 Mart 2016 Çarşamba
Pastane usulü şekerpare
150 gr teremyag
2 yumurta birinin sarısı üzerine
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 \2çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
3 bardak un ( kontrollü ekleyin) biraz az biraz cok alabilir
Serbeti
3 bardak su
3 bardak şeker
Kaynatın
Tatlılar fırından çıkınca sıcak şerbeti dökün biraz dinlendirin
8 Mart 2016 Salı
Patates puresinden kumpir
İstediğiniz miktarda patatesi soyup dilimleyip tencerede haşlıyoruz sıcak sıcak soğumadan çatalla ezip tereyagi ve sut ekleyip ocakta bi iki tur ceviriyoruz
Bol kasar ekleyip servis kabina yayiyoruz
Bir paket garnitür tursu,misir karistirip onuda döküyoruz
Üstünü mayonez,ketcap ne seviyorsaniz onunla susluyoruz.ben birazda yoğurtlu mor lahana salatasiyla renklendirdim
Reçelli tereyağlı kurabiye
Kurabiye yaparken tereyagi kullanırsaniz hem rengi güzel olur hem aroması
Bir hamurdan iki çeşit kurabiye yaptik
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 cay bardagi pudra şekeri
1\2 cay bardagi sivi yağ
1 yumurta
4\1 cay kasigi karbonat
1 limon kabuğu rendesi
Aldiği kadar un
Arasina dilediğiniz reçel,hindistan cevizi
Tum malzeme oda isisinda oacak .Hamuru yoğurup yarim cm kalinliginda aciyoruz.kalipla kesip tepsiye aliyoruz .kurabiyeler pişerken alt kismini kontrol edin kizarmissa firindan alin soğudukça daha kitirlasacaktir.soğuduktan sonra süsleme yapabilirsiniz
Bir hamurdan iki çeşit kurabiye yaptik
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 cay bardagi pudra şekeri
1\2 cay bardagi sivi yağ
1 yumurta
4\1 cay kasigi karbonat
1 limon kabuğu rendesi
Aldiği kadar un
Arasina dilediğiniz reçel,hindistan cevizi
Tum malzeme oda isisinda oacak .Hamuru yoğurup yarim cm kalinliginda aciyoruz.kalipla kesip tepsiye aliyoruz .kurabiyeler pişerken alt kismini kontrol edin kizarmissa firindan alin soğudukça daha kitirlasacaktir.soğuduktan sonra süsleme yapabilirsiniz
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
-
Bu böreğin özelliği içsiz olması kayınvalidemden öğrendim .kayınpederim gürcü ve onlara özgü bi börekmiş. malzemeler: 1su bardağı su 1 su...