27 Nisan 2015 Pazartesi

Yanardağ kurabiye,volkan kurabiye

 150 gr tereyağı
1 cay bardagi pudra şekeri
1 cay bardagi nişasta
1 yumurta
1/2 cay bardagi sivi yağ
1 cay kasigi kabartma tozu
1 vanilya şekeri
1 tepeleme yemek kasigi findik ezmesi
Aldiği kadar un
Üzeri icin
Ahududu, ciliek marmelat i ,meyveli sos,çikolata

26 Nisan 2015 Pazar

kandil simidi


 125 gr tereyagina 1 yumurta sarisi,2 yemek kasigi yogurt,1 fincan sivi yag,1 tatli kasigi seker,1 tatli kasigi tuz silme olacak,1 kabartma tozu,1 vanilin ekliyoruz aldigi kadar unla ele yapismayan bir hamur yoguruyoruz.hamurun seklini verip once yumurta akina sinra susama bulayip firina
Cayi demlemeyi unutmayin

içli köfte boregi




 Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1ortaboy soğan 
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Tuz
  • Karabiber,kimyon
  • Pul biber
  • Ceviz
Sosu
  • 1 çay bardağı sut
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Panelemek icin
  • Yumurta
  • Galeta unu
  • Sıvı yağ

Hazirlanisi

Bulguru sicak suyla islatip kabarmasibi bekleyin. Soğanı yemeklik doğrayın kavurun . Kıymayı ve kalan baharatları ekleyerek iç harcı hazırlayın. Şişen bulguru kıymalı harca ekleyerek karıştırın. Yufkanın ilkini serin, üzerine yoğurt ve yağ ile sos hazırlayın. Birkaç kaşık dökerek her yanını soslayın. Yufkayı 8  e bölun.harctan bolca koyup rulo sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartın. 

Dilerseniz panelemeden içine surdugumuz harca bulayip galeta ununa bulayin firinda kizartin



trileçe

5 yumurta
10 yemek kaşiği seker
10 yemek kaşiği un
1 su bardagi sivi yag
5 yemek kaşiği irmik
kabartma toxu,vanilya
Serbeti5 bardak sut,1 su bardagi seker,1 kutu krema
Karamel sos
5 kaşık seker25 gr tereyagi,1 kutu krema
Hazirlanisi;yumurta aklari bir fiske tuzla kopurtulur uzerine sarilar ve seker eklenip katistirtilir.sivi yag irmik,un ve kabartma tozu eklenip cirpma teliyle karistirilir.pisen keke kaynatmadan sadece cirparak karistirdigimiz serbeti dokulur.servisten once karamel sos gezdirilir


Karamel icin sekeri tavaya alin tamamen erisin rengi biraz donunce hemen tereyagini ve kremayi dokun,dikkat edin sekeri eritirken faxla karartip yakmayin,kasikla karistirarak kremayla tamamen eriyen sekeri ocaktan alin sogudukca kivami koyulasacaktir

Zeytinli simit pogaca






1 su bardagi ilik su
1 ,5u bardagi sut
1 su  bardagi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi seker
1 paket yasmaya
Aldigi kadar un
 Uzeri icin1 su bardagi suya3_4 yemek kasigi pekmez bolca susam
İlik suya mayayi islatip uzerine sekeri dokup bir sure mayanin canlanmasini bekliyoruz
Diger malzemeleride ekleyip yumusak bir hamur yapiyoruz.uzerini kapatip mayalanmasini bekliyoruz.yapim asamalari fotoğraflarda ayrintili pasylastim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır