29 Aralık 2014 Pazartesi

karapirinc ile pirinc salatasi &siyah pirinc

Karrapirinc bizim Konyablogger bulusmamizda sponsorlarimizdan biriydi
Her arkadasa pirinc,tarif kitapcigi ve poseti bile dusunulmus bir koli :-)
Once kiyamadim ne pisirsem diye .ben 2,5 aydir diyet yapiyorum ve salata cok tuketiyorum .ozaman demekki pirincle ilk deneme salata olacak
Kaynarken gelen koku cok guzeldi ,ben tadini bugdaya benzettim  ve bu guzel pirince bir isim buldum siyahinci
İsim annesiyim ona gore :-)

Salata cok kolay
1 su bardagi karapirinci 2,5 bardak kadar kaynayan tuzlu suya biraktim,ara ara baktim yumusamasi yeterli
Suyunu cektirirseniz en guzeli.cok suzmek istemedim
İcine dilediginiz malzeme
Ben
Maydonoz
Taze sogan
Dereotu
Kornison tursu
Havuc rendesi
Domates
Salatalik
Nar eksisi
Sizma zeytinyagi
Ekledim
Afiyetle kalin


25 Aralık 2014 Perşembe

NEFİS PANDİSPANYALI BOL ÇİKOLATALI PASTA

PANDİSPANYA İÇİN
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım kahve fincanı su
2 kaşık sıvı yağ

arasına pastacı kreması
damla çikolata
muz dilimleri
üzerine şanti
süslemek için eritilmiş çikolata

yumurta aklarını bir fiske tuzla bembeyaz krem şanti gibi olana kadar çırpıyoruz
şekeri ılık suyu ve yağıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz
diğer tarafta unu vanilya ve kabartma tozunu elekle eleyerek yumurtalı karışıma ekliyoruz.bir kaşıkla karışımı söndürmeden yavaş yavaş karıştırıyoruz
yağlı kağıt serdiğimiz çember kalıba döküp fırına veriyoruz.kalıbın kenarlarını yağlamamak gerekiyor kek kabarırken kenarlara tutunacak yağlarsak bu çok mümkün olmaz istediğimiz görüntüyü elde edemeyiz
pişen kekimiz soğurken biz kremamızı yapalım

250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
kakao(istenilen miktarda)
2yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
çikolata(isteğe bağlı)

Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak  pişirelim. pişen muhallebiye bir yemek kaşığı tereyağıve 1-2 yemek kaşığı nutella ekleyip soğuyana kadar ara ara karıştıralım kaymaklanmasın

kekimizi iki kat halinde keselim içine koyduğumuz su ve yağ sayesinde nemli bir kekimiz var ama yinede ıslatmak isterseniz meyve suyuyla ,sulandırılmış reçelle veya kahveli karışımla ıslatabilirsiniz
kremamızı döküp üzerine damla çikolata meyve dilimleri koyalım
kekin diğer parçasını da güzelce yerleştirip şanti ile sıvayalım süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz

Geleneksel lezzete yenilikçi bir yorum: Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi

Sevgili hanımlar... Geleneksel tariflere yeni bir yorum getiren, günümüzden tatlar katan yaratıcı tariflere benim özel bir merakım var. Evet, bilinen tarifi en saf şekliyle korumalı. Ama bugünün damak zevkine, bugünün beklentilerine göre geliştirmeyi de ihmal etmemeli. Size tam da böyle bir tarif önermek istiyorum: Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi ile yapacağınız Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi

Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi üzerine kızarmış tel kadayıfıyla yapılan,
ceviz içi ve nar taneleriyle süslenen bu şahane tatlıyı mutlaka denemenizi öneriyorum... Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi’nin enfes damla sakızı lezzetiyle yılbaşı buluşmalarınızda sevdiklerinizi hayran bırakacak bir damak zevki arıyorsanız bu tarif tam size göre...



Pakmaya ile Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

17 Aralık 2014 Çarşamba

çikolatali parmak kurabiye veya sigaret kurabiye

Merhaba sevgili takipcilerim nasilsiniz umarim iyisinizdir.biz bu kış toparlanamadik rabbim  beterinden saklasin
Oglumun atesi 39 dan asagi bir haftada ancak dustu,suan azi ve kopek disleri birlikte cikiyor oda baya sarsti cocugu,cok sakin bir bebekti malum ,dislerle hastalikla daha bi guzel oldu
Bana gelince bende astim var o sebeple ne sesim duzeldi nede agzim burnum acildi acikcasi kendimede bakamadim hic.ev isleri,yemek,cocuklar derken hep kendimi erteliyorum.
Dun arkadasim gulle konusurken kotu bi haber aldim bi arkadasimizin losemi oldugunu ogrendim ve cok uzuldum .oyle seyleride duyunca insan kotu oluyor calis cabala, bu dunyanin hic tadi tuzu yok
Tarife gecmeden sizleride cok bunalttim
Bu kurabiyeyi liseden arkadaslarimla icecegimiz cay icin hazirlamistim
Tarif,sekil,susleme tamamen bana ait
Cok basit benim diger kurabiyelerle asagi yukari ayni bi tarif
150 gr tereyagi
1 su bardagi pudra sekeri
1 yumurta
1 fincan sivi yag
1 kabartma tozu
İstenilen miktar kakao
1 portakal kabugu rendesi
Aldigi kadar un

Hamuru yogurup rulo sekil veriyoruz
Birer parmak uzunlugunda kesip firina veriyoruz
Pisen kurabiyeler soguyunca benmaride erittigimiz cikolatayla susluyoruz.ben iki uclarini batirdim,yagli kagitla kulah yapip kalan cikolatayi kulaha koydum ucundan minicik kesip kurabiyelerin uzerine sekilli sıktım
Bu kurabiyeleri hazirlayip cikolatalari donduktan sonra bi saklama kabina alip dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.ani gelen misafirler icin hazir beklemis olurlar

12 Aralık 2014 Cuma

Kaymakla yogurulan kasarli sucuklu pide,firin boregi

Nekadar uzun ismi var degilmi :-)
Cok sık yaptigim bir hamur isi
Hamurunda kaymak oldugu icin dahabi lezzetli
Bu arada gecengun komsumun arkadasina gittik kaymakli kurabiye yapmislar ve tarifi internetten almislar yani bendeeennn :-)
Cok sevindim birbirlerine tarif verecek kadar sevmisler

Ben pideme geceyimmi
Aslinda biz buna firin boregi deriz ,konyada ova koylerinde agzi kapali olarak yapilir ,tandirda pisirilir  tandir boregi olur,konyanin bozkir ilcesinde ispanak ve peynirle hazirlanir pazar gunleri ekmek firinlarina goturup hazirlatilir adida peynirli olur guzel ulkemde cesitte tarifte sınır yok

Hamurumu un,su,tuz,maya,birkase kaymak  ile yogurup mayalanmasi icin birakiyorum
Mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler alip oklavayla uzun oval aciyorum kenarlarindan hafif ice kivirip tepsiye aliyorum bolca kars kasari uzerine ev yapimi sucuk dizip firina verdim pistikten sonra bol tereyagiyla kalori bombamizi yemeye haxir hale getirdim
Bu pidelerin cok cesidi var onlarda sirayla gelecek
İzlemeye devam
Afiyetle kalin

11 Aralık 2014 Perşembe

Ev yapımı eti puf



1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1 paket yuvarlak formda istefiginiz bisküvi
pasta süsü

Yapılışı
Krem şantiyle sütü katılaşana kadar çırpıyoruz. içerisine pudra şekeri ve hindistan cevizini ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Yarım saat dolapta dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp bisküvilerin üzerine birakiyoruz. Elimizle hafif bastirarak biskuviye sabitleyebiliriz  daha sonra pasta süsüne buluyoruz  bukadar :-) afiyetle kalin.

6 Aralık 2014 Cumartesi

simit tadinda citir hamur kizartmalari

 Cooookkk kolay bir kahvaltilik
1 yumurta
1 su bardagi yogurt,tuz kabartma tozu ve un
Guzelce yogurun unlu tezgahta acin bardakla kesin veya seritler halinde dilimleyin.once yumurtaya sonra susama sonrada yaga hepsi bu
Yuvarlaklarin ortasindan cikan minikleride sise siraladim cocuklar cok sevdi


afiyetle kalin 
Tarifi denerseniz fotografi bizimle paylasin
Mutfaknotlarim@hotmail.com

4 Aralık 2014 Perşembe

BARDAKTA KEK



MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardagi tozseker
1 su bardagi sut
1 subardagi sivi yag
1 paket kaabartma tozu
1 portakal kabugu rendesi
2_5 su bardagi un
guzelbir kek hamuru hazirliyoruz
benkucuk kagit bardaklar aldim . siz ddilediginiz kagit bardaklari kullanabilirsiniz
benbardaklara ikiser kasik koydum oda bardagin yarisi kadardi
uzerlerine portakal_kivi dilimleri koydum
pistikten sonra dilediginiz gibi susleyebilirsiniz
okula beslenme icin cok pratik oldu bardakla birlikte sarip koydum :)
afiyetle kalin
deneyip begenirseniz fotograf gonderebilirsiniz
mutfaknotlarim@hotmail.com






2 Aralık 2014 Salı

2 MALZEMELİ KURABİYE

1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi pudra sekeri
Aldigi kadar un
Yogurup sekil veriyoruz firinda catlar catlamaz cikartiyoruz
Hepsi bu
Afiyetle kalin

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır