30 Aralık 2013 Pazartesi

ASMA YAPRAĞI TURŞUSU


evtttt işte karşınızda hiçbiryerde göremeyeceğiniz bir turşu

asma yağrağı turşusu

buda nesi nasıl yenecek demeyin
biz kısırla,mercimekli köfteyle,batırıkla taze asma yağrağını haşlayıp yemeyi çok severiz
eminim biçok yöredede bilinir bu
ablam bahçeden topladığı tazecik yaprakları turşu şeklinde hazırlayıp kış için sakladı
inanın nefis oluyor mutlaka deneyin
yapımı evde turşu yapanlar için basit
yaprakları yıkayıp kavanoza dolduruyoruz

üzerine
tuz
sirke
su
sarımsak
hepsi bu işte
afiyetle ve sağlıcakla kalın

20 Aralık 2013 Cuma

KIYMALI YAĞ MANTISI

hemen pratik yapabileceğiniz lezzetli şık doyurucu bol kalorili bir tariiffff geliyoooorrrrrrrr
yağ mantısı
çocuklar öğle yemeğine gelince yesinler doysunlar yavrucaklar soğukta okulda yoruldular diye hazırladım
bitabakta ben cup diye mideye indirdim hiç affetmedim :)
süt emziriyorsun diyo herkes ye diyorlar valla zaten bu iştahlada yiyorum sonrası hayırlısı bakalım
bu kıymalısı birde patateslisi var onuda ilerki günlerde yapıp yayına veririm


hamur için :1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
tuz 
1tatlı kaşığı maya
aldığı kadar un


iç malzemesi:kıyma soğan tuz,maydonoz
üzerine sos için :1yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 diş rende sarımsak
1 çay bardağı su 1yemek kaşığı tereyağı
üzerine bolca sarımsaklı yoğurt
şu kış günlerinde doğal antibiyotik sarımsak :)
sos malzemesi için tereyağını eritip salçaları ekliyoruz güzelce karışan salçaya sarımsağı ilave ettim biraz kokusu çıkınca su ekledim güzelce homojen bir karışım olmasını sağladım kıvama göre suyu azaltıp çoğaltabilirsiniz
hamuru yoğurup10-15 dk dinlendiriyoruz
güzel yoğurulan hamur mayalanmasa bile çok güzel kabarır 
hamuru ince açıp ara ara içten koydum hamurun bi ucunu gözleme yapar gibi kapatıp iç olan yerleri çay bardağıyla kesip çıkarttım

yağda kızartıp tabağa aldım üzerine sos ve yoğurt
afiyetler olsun



afiyetle ve sağlıcakla kalın

19 Aralık 2013 Perşembe

çekiliş

hobimefsaneden aslında benim cafemercimek olarak tanıdığım arkadaşımızın hediyeleri var buyrun  tık tık

18 Aralık 2013 Çarşamba

10 DK DA DÜDÜKLÜ TENCEREDE AYVA REÇELİ

soğuk bir konya sabahından merhaba tüm dostlarıma
canlar uzun süredir bilgisayarım yoktu  bloğuma gelemedim düzenli olarak.
eşimin pc gündüzleri onunla beraber okula gidince ben telefona kaldım .tel lede sadece faceye bakabildim
şükür yeni pc me kavuştum.saolsun eşim yeni bir pc aldı

neyse efendim şimdi tam mevsimi bol bol ayva var.
geçenlerde evimşahanede bi teyze çıktı reçelleri bol olan teyze
ayy nasıl canım çekti .şuda dedi düdüklüde ayva reçeli off koptumm

kalkıp kafama göre yaptım valla mükemmeldi bayıldık ailecek
malzemeler tamamen göz kararı annem öyle yapardı bende uygularım reçelde bu yöntemi
şöyleki
ayvaları temizleyip dilimledim.bir kaba alıyoruz
aynı ölçüdede şekeri alıp düdüklüye koydum.çekirdekleride içine ekledim (rengi ve jölemsi kıvamı için bu önemli)üzerine 1çay bardağı su ekleyip düdüklüyü kapattım.düdüğü öttükten sonra sadece 10dk durdu .kısık ateşte( ocak deli gibi yandımı ben sevmem pişen yemeği)
sonra tencerenin kapağını açtım bi iki damla limon damlatıp 3dk kadar ağzı açık kaynattımki özleşsin bukadar kolay işte
rengine ve tadına bayılarak anında tükettik 
şiddetle tavsiye ederim
sağlıcakla ve afiyetle kalın
not:arkadaki reçelde alıç reçeli tarifi gelecek oda süpper ve çok faydalı

10 Aralık 2013 Salı

ZENCEFİLLİ MAKARA KURABİYELER

malzemeler:
 100 gr tereyağı
1su bardağı pudra şekeri
1fincan sıvı yağ
1yumurta
kabartma tozu
1/2çay kaşığı zencefil
aldığı kadar un
makara lazım şekil için :)
hamuru yoğurup ceviz kadar parçalar alıp yoğuruyoruz
tepsiye sıraladıktan sonra bildiğimiz dikiş ip makaraları ile şekil veriyoruz.(elimizdeki kalıplar az geldiği için ):)
ben birde kakaoya bulayıp şekillendirdim mantar kurabiye gibi oda hoş  oldu birde makarayı kaldırıp tekrar kurabiyenin üzerine biraz çevirerek bastım ozaman üzerindeki dilimler daha fazla oldu oda güzel oldu


afiyetle ve sağlıcakla kalın


4 Aralık 2013 Çarşamba

YENİDEN MERHABA DOSTLAR +ÇİKOLATALI KAHVELİ PORTAKALLI ELMAS KURABİYE

SEVGİLİ BLOGCANLARIM MERHABALAR NASILSINIZ
hepinizi çok özledim bloğumu ,sizlerin bloglarını gezmeyi yeni tarifler yazmayı herşeyi çok özledim
faceden bi merhaba dedim ama 5dk sürelerde bakabildim
bloğuma uzun uzun zaman ayırmama pek vakit olmadı
son yazımda yazdıklarım şükür sağlıkla gerçekleşti
taşındım yerleştim,bebiş geldi 2aylık olduk.bağıra bağıra 2ay doldu fena halde gaz sorunumuz var
buna bi çözümünüz varsa hiç hayır demem
bu dönemdede boş durmadım kurbişler yaptım dolap bi dolu kurabiyeye ev sahipliği yapıyor
 boş kaldığım an yapıp soğutup kaldırıyorum dondurucu kısmına ani gelenlere iyi oluyor
buda bol kahveli mevsimden dolayı portakal aromalı ve benden dolayı çikolatalı :)
efenim şöyleki
malzemeler:
150gr tereyağı
1su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1kabartma tozu
bir fincan sıvı yağ[türk olandan]
1portakal kabuğu rendesi
kakao[rengine göre ekleyin ben koyu severim]
1çay kaşığı kahve oda türk :)
aldığı kadar un
bulamak için toz şeker
üzerine sütlü çikolata ve kahvaltılık çikolata
hamuru yoğurup ceviz kadar bezeler alıyoruz yuvarlayıp toz şekere buluyor sonra fırın tepsisine aralıklı diziyoruz
ortalarına parmağımızla basiyoruz
pişince çikolata dolacak malumunuz
pişen kurbişler ılınınca benmaride erittiğimiz çikolatalardan gönlünüzden nekadar koparsa okadar paylaştırıyoruz
sonrasında afiyetler olsun efendim
ben çikolata kurabiyenin üzerinde sert olmasın diye eritirken kahvaltılık çikolatada ekledim
afiyetle ve sağlıcakla kalın


Çıtır kaseler