20 Ocak 2013 Pazar

MİDYE POĞAÇA


merhabalar
işte size yumuşacık misgibi pufidik poğaçalarım
çocuklar bayılacak beslenmelerine koymak içiin çok güzel bir çeşit
hadi bi bakın nasıl bulacaksınız


Malzeme Listesi :
1 ,5su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı kurumaya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un 
Arasına;100 gr tereyağ (eritilip ilk sıcağı çıkmış) 
iç malzeme istediğiniz iç olur ben peynirli yaptım
Yapılışı :
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine erimil  tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım.  Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm.hamuru bi kenarından başlayıp büyükçe bir rulo yaptım
sonrasını resimlerden takip edin daha anlaşılır olsun diye aşamaları tek tek çektim








 en son fırına vermeden tepside biraz kabarmaları için beklettim
afiyet olsun

18 Ocak 2013 Cuma

2MALZEMELİ KURABİYE+KREM ŞANTİLİ KURABİYE+MARGARİNSİZ KURABİYE

elimizde yağ ve şeker varsa tamamdır nefisss kurabiyeleriniz olacak
çok inandırıcı gelmiyor ama inanın harika oluyorlar
blogcu abla blogcu abla
şekerin varmı 
var var
yağın varmı 
var var
ne duruyorsunnnn
neyapayım ?
kurabiye yapsana 
kurabiye yapsana  :)
buda Mahmut Tuncerin şarkısının blogcuya uyarlanmış versiyonu:)
malzemeler:
 1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un
bu temeldeki kurabiye hamurumuz
buna istediğiniz aromayı ekleyip değişik kurabiyeler yapabilirsiniz
ben bu kez malzemmein içine kakaolukremşanti ekledim böylece bol çikolata aromalı kurabiyelerim oldu
 bu daha önce yaptığım sade kurabiye
bu portakal aromalı ve portakal jöleli
bu ise 2008de eklediğim un kurabiyelerim ve sadece sıvı yağlı
çok çabuk pişiyor ben soğuk fırına veriyorum üzerleri çatladığı anda fırından alın yarım saat kadar beklesin kendini tamamen çekecektir sonrasında bayatlamayan nefiss,hafif,kurabiyelerimiz olacak
ben bunu sevgili pasasofram.a yumurtasız ve sütsüz tarifler etkinliğine gönderiyorum



12 Ocak 2013 Cumartesi

EL AÇMASI GÜL BÖREK



















karşınızda nefiss tel tel çıtır böreklerim var
hamur açabiliyorsanız çok kolay bir börek
iç harcı istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.havaların soğuk olduğu şu günlerde çocuklarınız okuldan geldiğinde sıcacık nefis böreklere hayır diyemez


malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Açmak için;
Nişasta ve Un
arasına sıvı yağ


Yapılışı: yoğurma kabına 1 yumurta kırılır, üzerine 1’er bardak su, sıvı yağ ve süt dökülür. 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 paket kuru maya eklenir. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. 1 bardak un ve nişasta karıştırılır.(bire bir oranda karıştırılıyor karışım bitince tekrar karıştırabilirsiniz ben saklama kabında bolca karıştırıyorum kalanı tekrar hamur açarken kulanırım artmasın derseniz az az karıştırıp kullanabilirsiniz) Unlu ve nişastalı zeminde bezeler tatlı tabağı büyülüğünde açılır.3 beze üst üste konularak yeniden açılır ve tepsi büyüklünde incecik tek bir yufka elde edilir. Kalan bezeler de aynı şekilde açılır.
açılan yufka sıvı yağla yağlanıp 4eşit parçaya kesip geniş kısmına iç harç koyuyoruz
rulo sarıp kendi etrafında çevirerek gül şekli veriyoruz.üzerleride fırçayla yağlanıp fırına veriyoruz
haşhaşlılar kıymalı
çörekotlular peynirli
inanın nefisss incecik tel tel çıtır böreklerimiz oluyor


9 Ocak 2013 Çarşamba

KAKAOLU ÇEREZLİ KREP KESELERİ



krep için kullanılan klasik ölçü
1yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
bir fiske tuz
1 kahve fincanı pudra şekeri
kakao
2-3 yemek kaşığı su(kakao ve şeker koyu kıvam vermesin diye azıcık su ile açıyorum)
malzemeyi güzelce pürüzsüz halde çırpıyoruz
hamurumuz akıcı halde olacak
krep tavasında pişirip içini hazırlıyoruz
1poşet kremşanti
 donmuş çilek ve vişne
fındık,ceviz ben birde kaju ekledim(fazlaydı içine ekledim)
damla çikolata
hepsi istediğiniz miktarda
iç malzemeden kreplerin ortasına eşitçe yayıp kürdanlarla pile pile yapıp bohçalarımızı tamamlıyoruz
üzerlerine biraz pudra şekeri ile kar yağdırdım
nasıl beğendinizmi ben şekillerini çok sevdim evdekilerde tadını çok beğendiler
tavsiye ederim
sıradaki tuzluları

8 Ocak 2013 Salı

KOKOS ATOM KURABİYE


merhaba nasılsınız sevgili izleyenlerim
uzun zaman oldu güncelleme yapmadım.neden bilmem yazı yazasım yok ,blogları geziyorum yorum yazamıyorum
bi isteksizlik var 
biçok resim birikti arşivde ama bende hareket yok
neden böyle oldu bilmiyorum
bu kurabiyeleri şeyma teyzoşum geldiğinde yapmıştım şeymoşum ve arkadaşları tadını çok beğendiler
içi hindistan cevizli çikolata dolu üzeride çikolata ve pirinç patlağı
lafın özü bu bir kalori bombası :)

o sebeple atom kurabiye dedim adına.beni bilenler bilir zaten kurabiyenin içine illaki bişiler tıkıştıracağım :)
buda tamamen kendime ait kendi buluşum bir kurabiye
tarife geçeyimi

çok kolay haaa bu arada kurabiye hamurlarınızı uzun süre yoğurmayın .yoğurdukça elinizin ısısı ile içindeki yağ eriyecek ve daha fazla un alacak
kıvamı olduğu anda bırakın
tarifim e geçtim bu kez:)
malzemeler:
150gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı nişasta
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için kokostar çikolata
üzerine nutella
ve çikolatalı pirinç patlağı
yapım aşamalarını fotolarla gösterdim
kolay gelsin afiyetle kalın












Çıtır kaseler