26 Kasım 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI ÇEVİRME SİMİT ÇÖREK


malzemeler:
1 su bardağı süt
1 subardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
iç malzemesi:
1kase kavrulup öğütülmüş haşhaş
1fincan sıvı yağ
1tatlı kaşığı şeker
hamuru yoğurup mayalanması için üzerini örtüp ılık bir yerde bekletiyoruz
kabaran hamuru tekrar yoğurup gazını çıkarıyoruz
hamurdan 4beze yapıp unlanmış  zeminde yemek tabağı kadar açıp iç harçtan bolca yayıyoruz
diğer hamurları da üst üste sıralayıp hepsini birden büyütebildiğimiz kadar büyütüp tekrar harçtan sürüyoruz
bir ucundan rulo sarıyor ve resimdeki gibi kendi etrafında çeviriyoruz
bu işlem tel tel olmasını sağlayacak
fırın tepsisine alıp üzerine biraz yağ sürüp haşhaş tohumu serpiyor ve tepsi mayası için bekletiyoruz
iyice kabaran hamuru fırına veriyoruz
ılındıktan sonra dilimleyip servis ediyoruz
çok bereketli vede çok kolay bir hamur işi
günlerde veya kalabalık kahvaltı sofralarınızda sizi yormadan yapabileceğiniz harika bir hamur işi












afiyetle kalın

22 Kasım 2012 Perşembe

KONYANIN MEŞHUR SACARASI

Malzemeler:
500 gr. kaymak
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Açmak için;
Nişasta ve Un
Üzeri için;
Pudra şekeri
Yapılışı: yoğurma kabına 1 yumurta kırılır, üzerine 1’er bardak su, sıvı yağ ve süt dökülür. 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 paket kuru maya eklenir. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. 1 bardak un ve nişasta karıştırılır.(bire bir oranda karıştırılıyor karışım bitince tekrar karıştırabilirsiniz ben saklama kabında bolca karıştırıyorum kalanı tekrar hamur açarken kulanırım artmasın derseniz az az karıştırıp kullanabilirsiniz) Unlu ve nişastalı zeminde bezeler tatlı tabağı büyülüğünde açılır.2 beze üst üste konularak yeniden açılır ve tepsi büyüklünde incecik tek bir yufka elde edilir. Kalan bezeler de aynı şekilde açılır.
500 gr. kaymak tavada eritilir. İlk yufka kaymaklanır ve çarşaf gibi karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde toparlanır. Gül gibi sarılıp tepsinin ortasına yerleştirilir. Kalan yufkalar da aynı şekilde kaymaklanıp büzülür ve tepsideki gül şeklindeki hamurun etrafına sarılır (Kol böreği gibi) Üzerine kalan kaymak sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Üçgen dilimlere ayrılır ve üzerine pudra şekeri elenerek serpilir.
Sacarası servise hazırdır                                                                                       










21 Kasım 2012 Çarşamba

fincan,tepsi,lokumluk

buradan buyrun sizde şansinizi deneyin

18 Kasım 2012 Pazar

HAMURSUZ EKMEĞİ

HAMURSUZ mayasız ekmek anlamına geliyor .bununla ilgili sizler için küçük bi yazı buldum 

Pesah , fısıh veya Hamursuz Bayramı , (İbranice:פסח Pesah) bir Yahudi bayramı ve festivalidir.
Bayramın adının tam olarak nereden geldiği üzerine tartışmalar olmasına rağmen genelde inanılan hikaye; Firavun İsrailliler’i özgür bıraktığında, İsrailliler, ekmek hamurunun mayalanmasını beklemeden terk ettikleridir. Bunu anmak adına, Hamursuz Bayramı boyunca mayasız ekmek yenir. Bayram bu nedenle “ Mayasız ekmek yeme Festivali” olarak adlandırılırMatza (düz mayasız ekmek) hamursuz bayramının sembolüdür
( kaynak http://tr.wikipedia)


hamurun mayalanmasını beklemenize gerek yok
hemen şipşak yoğurup pişiriyorsunuz
birine cevizde ekledim cevizli ekmeklerim oldu
Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı  kaşığı tuz(silme)
1 çay kaşığı karbonat
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 

Önce sıvıları bir kapta karıştırıyoruz. Üzerine aldığı kadar unu ekleyip yoğuruyoruz. 20 dakika kadar dinlendirip, unlanmış bir tepsiye yuvarlak ya da oval şekilde elimizle bastırarak koyuyoruz. (dilerseniz hiç beklemedende yapabilirsiniz)Üzerine bir kaşık yoğurdu azıcık sıvı yağla karıştırıp üzerine sürüyoruz
ben birini sade yaptım diğerine  keten tohumu döktüm sonrası fırına gönderiyoruz. (Üzeri kızardıktan sonra ısıyı biraz düşürüp içini çekmesi için 10-15 dakika daha fırında tutun). 

 

AFİYETLER OLSUN
SAĞLICAKLA KALIN

8 Kasım 2012 Perşembe

YERFISTIKLI METROLU PALMİYE KURABİYE




yine karşınıza kurabiye ile geldim :)
ne yapayım çok seviyorum kurabiyeleri
daha önceki yazılarımda bahsetmiştim gördüğüm herşey  bana pasta kurabiye çağrıştırıyor
markete girince ,manavın önünden geçerken pazarda ........herşey kurabiye,kek ve pastalar için sonsuz malzeme 
şükürler olsun nekadar fazla nimet var bizler için
nanemaydonozum karşımdayken onunla birliktede hep elimize ne alırsak o anda kurabiye çeşitleri canlanırdı gözümüzde şöyle yapalım şunu ekleyelim içine bunu katalım vs.....
beni bilenler en çok sevdiğim çikolatanın metro olduğunu bilir
bu aralar yerfıstıklı metroya taktım kafayı
yetmedi kurabiyemin içine koydum
sonuç mükemmelll herkes bayıldı valla
metrolarımı kuşbaşı doğradım :)


 resimde ikişer parça koymuşum ama sonradan gözüme az geldi sayıyı artırdım
hamurları minik bezeler yapıp elimin ortasında bastırıp inceltiyorum ortasına iç koyup kenarlarını büzerek kapatıyorum
tamamen elimin içinde şekil veriyorum tezgahta açmaya çalışınca hamur dağılır ve toparlayamazsınız
elimizle bi taraftan toparlayınca şekilleri  düzgün oluyor
malzemeler:
150gr margarin veya tereyağı
1kahve fincanı sıvı yağ
2kahve fincanı pudra şekeri
1yumurta
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
hamur normal kurabiye hamuru iç komak biraz zor ama pişince kıvamı benim istediğim tarzda
isterseniz hamura2-3kaşık süt ekleyebilirsiniz şekil aşamasında daha kolay olsun isterseniz
içi için 4adet yerfıstıklı metro

 pişen kurabiyelerimin üzerine eritilmiş çikolata ile palmiye gibi şekiller verdim
bence daha fazla beklemeyin hemen deneyin derim

hediye

.YEMEK GURMESİ'nin sponsor olduğu DERYAYLA LEZZETLERişbirliği ile düzenlenecek olan çekilişe katılmak için tıklayın ben katıldım çok beğendim 
herkese bol şans
deryanın sayfasına TIK TIK........

5 Kasım 2012 Pazartesi

BUHARDA HAŞLANMIŞ BROKOLİ SALATASI



bi çok insan sevmez brokoliyi ama bizim evdede herkes bayılır
eşim karışık salatanın içine çiğ halde doğranmış sever
ben ve çocuklar azıcık haşlanmış
çorbasınıda sevdim kavurmasınıda salatasınıda...........
sebzeleri buharda haşlayıp servis tabağına aldım
üzerine sarımsaklı yoğurt azıcıkta sızma zeytinyağı ve pulbiber
bukadar basit:)
afiyetler olsun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...