31 Ekim 2012 Çarşamba

HALLEY PASTA


nefissss harika hafif .......daha ne diyim
yıllardır yaptığım küp kekin ortadan ikiye ayrılıp lezzetinin dahada artmış hali
süsüde çok severim süslemedende olmaz
yazdan alıp dolaba kaldırdığım çileklerim ve taze nanelerle süsledim:)


 tarifin ojinali pelinchef den
tarifi pelinin anlatımıyla yayınladım

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

* 5 yumurta

* 2 su bardağı şeker

* 2 çay bardağı sıvıyağ

* 2 çay bardağı süt

* 2 paket kabartma tozu

* 4 bardak un

* 1 paket vanilya

kreması için ben pelinin kreması yerine bu tarifi kullandım
1paket şanti
1paketçilekli pasta kreması
ve ara katlara çilek dilimleri kullandım
ARA KREMA İÇİN:

* 1/2 litre süt

* 7 çorba kaşığı un

* 1 yumurta

* 6 çorba kaşığı şeker

* 1 paket vanilya

* 1 küçük paket labne peyniri

SOS İÇİN:

* 3 su bardağı süt

* 5 çorba kaşığı şeker

* 6 çorba kaşığı kakao

ÜZERİ İÇİN:

* Yeteri kadar hindistan cevizi

YAPILIŞI:

- Kek için yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ilave ederek iyice çırpın. Sıvıyağı, sütü ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 175º C de pişirin. 

- Sosu için şeker, kakao ve sütü karıştırın.

- Kek soğuyunca su bardağıyla yuvarlaklar kesin veya bıçakla karelere bölün ve her tarafını sosa bulayarak buzdolabında 2 saat bekletin.

- Bu arada kremayı hazırlayın. Tencerede un, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırın. Sütü ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelip üzeri göz göz olana kadar pişirin. Altını kapatıp labne peynirini ilave edin ve karıştırın.

- Buzdolabında soğuttuğunuz sosa bulanmış keklerinizi bıçakla enlemesine ikiye bölün ve aralarına hazırladığınız kremayı sürün. Pastacıkları hindistan cevizine bulayıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.

24 Ekim 2012 Çarşamba

KURBAN BAYRAMI

tüm müslüman aleminin,tüm blog dünyası arkadaşlarımın ,tüm dostlarımın kurban bayramı kutlu olsun
daha nice güzel bayramlara hep birlikte ulaşmak dileği ile



bloğuma Ankaradan  kanson şurup kanser tedavisi. arayarak gelen biri olmuş okuyunca üzüldüm
Rabbim şifalar versin şu mübarek günlerde inşlh
herkesin yüzünü güldürsün

21 Ekim 2012 Pazar

ACI SOSLU CEVİZLİ LOKUM

 adı lokum ama kendisi böyle bildiğiniz acılı baharatlı cevizli bi hamur işi:)

çok severim
yumuşacık pufidik
yapım aşaması çok kolay sonrası harika  çayla artık yemede yanında yat


MALZEMELER:
1 su bardağı su
1çay  bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta
1tatlı kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1atlı kaşığı instant maya
alabildiği kadar un

daha öncede haşhaşlısını yapmışım
hamuru yoğurup mayalandırıyoruz
mayalanan hamuru iki veya üçe bölüp elimizle tezgahta açabildiğimiz kadar açıyoruz
üzerine bolca acılı baharatlı sosu sürüp ceviz serpiyoruz
hmuru rulo yapıp iki parmak eninde kesiyoruz
kestiğimiz kısım alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla sıralıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp
tepside bi süre mayalandırıyoruz
fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz
hepsi bu
çok kolay

fotolar daha anlaşılır olacaktır
 arkadaki bezeler başka hamur işi için :)
görünen iki büyük beze lokumlar için
 aralıkla sıralayın sonrasını gördünüz nasılda bi araya gelip kocaman olmuşlar

afiyetle kalın

20 Ekim 2012 Cumartesi

ÇEŞİT ÇEŞİT KURABİYELER


beni takip edenler bilirler kurabiyeleri çok severim benim için başkadır her an evde bulunması lazım
sabah kahvenin yanına bitane
akşam çayın yanına bitane
bahanesi çok
bunlarda günlerim için hazırladığım kurabiye tabaklarımdan ikisi
bu tabakta
FINDIKLI UN KURABİYESİ(tamamen kendi eserim  çakma kavaladır)
MISIR GEVREKLİ ÇİÇEK KURABİYE

bu tabakta ise
MISIR GEVREKLİ KURABİYE
ÇİLEK MARMELATLI KURABİYE
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE


11 Ekim 2012 Perşembe

GAZETE BAKLAVASI


Nursel Ergin’in sunduğu Mutfağım’da 13.03.2012 Salı günü Sivas mutfağından  benim adaşım yapmıştı Gazete Baklavasını
buyrun bakalım buda benden 
bikez tarife aynen uyarak diğer yaptıklarımda ise kendi herzaman yaptığım baklava hamuru ile yaptım
hepside süper
burada asıl amaç yufkayı incecik açmak
Malzemeler:
2 Adet yumurta sarısı
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 Paket kabartma tozu
1/2 Adet limon
Aldığı kadar un
Nişasta
Ceviz
Üzeri İçin:
2 Su bardağı sıvıyağ
250 gr tereyağı
Antep fıstığı
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı toz şeker
3 bardak su
1/2 Limon
Yapılışı:
2 Adet yumurta sarısı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ve 2 paket kabartma tozu derin bir kapta karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu sıkılır. Alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan bezeler elde edilir ve üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Un ve nişasta karıştırılıp hamur açılacak tezgaha serpilir. Bütün bezeler açılır ve açılan yufkalar oklavaya sarılır. Daha sonra kenarlarından tutularak ortaya çekilir ve yufka büzülür.Buruşan yufkalar tek tek temiz bir kağıdın üzerine açılarak serilir fakat oluşan pililerin kaybolmamasına dikkat edilir. Açılan ilk yufkanın üzerine ikinci yufka serilir ve üzerine ceviz serpildikten sonra kağıt yardımı ile kol böreği sarar gibi rulo şekli verilir. 4 parmak kalınlığında dilimlenip, fırın tepsisine dizilir. 2 Su bardağı sıvıyağ ve 250 gr tereyağı eritilip, fırından çıkan baklavanın üzerine sıcakken gezdirilir. 
 250 dereceye ayarlanan fırında pişmeye bırakılır.Diğer tarafta ayrı bir tencerede; 3 su bardağı toz şeker, 3 bardak su ve birkaç damla limon suyu karıştırılır ve sıkılan limon, kabuğu ile birlikte tencereye atılır. Kısık ateşte ağır ağır kaynatılıp, koyu kıvamlı bir şerbet elde edilir. Ilıdıktan sonra, ılık olan tatlının üzerine gezdirilir. Son olarak üzeri antep  fıstığı  ile süslenip servis yapılır.




 






4 Ekim 2012 Perşembe

KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI+KARIŞIK PRATİK TURŞU(SİRKEDE BİBER KAVURMASI)

günüm için yaptığım iki tarif
biri közlenmiş kapya biberi sarımsak zeytinyağı tuz ve maydonozla tatlandırıp hazırladığım biber mezesi

diğeri daha öncede tarifini verdiğim PRATİK TURŞU yeşil köy biberi,kapya ve havuçla yapıldı
afiyetle kalın

3 Ekim 2012 Çarşamba

EN SÜSLÜ ELMALI PASTA


elmalı kurabiye yapıp malzemem artınca böyle bir şeye dönüştü
tamamen doğaçlama uydurma ortaya çıktı
tarifi diğer postta gelecek elmalı kurabiyede 
oda benim kendi uydurmam olan bi kurabiye
çocuklar ben mutfağa girince sorarlar anneee ne yapıyorsun
benden cevap şuan belli değil zamanla belli olacak
seviyorum mutfakta uğraşmayı 

bu arada sevgili FATOŞ ilgi ve alakan için teşekür ediyorum.sevgiler gönderiyorum 



 eğer kalıplarınız yoksa size elimizdeki klasik kalp kalıpla nasıl yaprak yapacağımızı göstereyim
kalp kalıpla kesip kalbi ortadan ikiye ayırıyoruz
sonra bıçakla kesikler atıp onu bi yaprağa çeviriyoruz
kalp ortadan ayrılınca aşk acısından hazan bir sonbahar yaprağına dönüşüyor:)
bu arada en sevdiğim mevsimdir sonbahar(biliyorum konuyla alakası yok )

 çok sıcakken pudra şekerini eledim oda eridi:)

1 Ekim 2012 Pazartesi

KURU BAKLAVA BÖREK(PATATESLİ)


  •  

malzemeler:
hamur için:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
tuz
un
iç malzeme için :patatesleri haşlayıp ezdim kıyma soğan kavurup ezilmiş patatesi ekledim tuz karabiber ve bol acı pul biber ekleyip iç malzememi soğuması için bıraktım
soğuyunca içine doğranmış maydonoz eklenecek 
üzerine dökmek için 250 gr treyağı 1/2 türk kahve fincanı sıvı yağ
  1. hamurun hazırlanışı:
 
 hamur malzemesi  ile yumuşak bir hamur hazırlayın. daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın. her bezeyi tatlı  tabağı büyüklüğünde açın. açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. böylece sekiz katlı üç parça elde edin. üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın.üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın.
açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. kestiğiniz karşılıklı kenarlara im malzemeden bolca yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın. bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.
börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250g tereyağı ve sıvı yağı eritin  tepsideki böreklerin üzerine gezdirin.
önceden ısınmış 200C fırında pişirin

böreğin özelliği baklava gibi çıtır çıtır olması
o sebeğle yap fazla gelecek diye korkmayın yağda gevrekleşeceği için yağ fazla değil
yiyenler tekrar yemek isteyecekler emin olun
afiyetle kalın

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...