12 Ağustos 2012 Pazar

PEYNİR DOLGULU PATLICAN BÖREĞİ&PATLICAN KROKET

yemekteyiz ilk başladığı zamanlarda bi bayan yapmıştı bunu
patlıcanı çok seven biri olarak ben bayılıyorum buna patlıcanları verev kesip aralarına baharatlı peynir karışımı koyuyorum
sonra klasik paneleme şekliyle
un
yumurta
galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyorum
hepsi bu kadar şık davet sofralarınızda harika görünüyor
afiyetle kalın

DONDURMALI SÜNGER TATLISI




4yumurta
2 türk kahve fincanı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
5 kahve fincanı un 
şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
üzerine dondurma
yuvarlak borcam veya dikdörtgen borcam için uygundur ölçüler
şerbetimiz soğuk hamurumuz ılıkken şerbetliyoruz


9 Ağustos 2012 Perşembe

PAÇANGA BÖREĞİ

 bukez çok basit ama sevilen bi böreğim var
yufkaları eşit üçgen parçalara kesiyoruz
iç malzeme olarak
kaşar peyniri
domates
sivri biber
ve tabiki pastırma
yufkalarımızı sarıp yağda kızartıyoruz
ben birde teflon tavada tava böreği olarak hazırladım



2 Ağustos 2012 Perşembe

BOHÇA BAKLAVA&GELİN BOHÇASI



MALZEMELER:
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
2yumurta
1pket kabartma tozu
yarım limon suyu
tuz 
aldığı kadar un
iç malzemesi için antep fıstığı ve ceviz karışımı
üzerine 1su bardağı sıvı yağ 100gr tereyağı
açmak için nişasta
şerbeti:2,5 bardak şeker
2,5 bardak su
bikaçdamla limon
hamuru yoğurup 20beze yapıyoruz
nişastayla tabak kadar açıp sonrasında hepsini aralarına nişasta serperek üst üste koyuyoruz
20sini birden açıyoruz
eşit karelere kesip ortalarına bolca iç koyuyoruz
köşelerinden bohça gibi toplayıp fırın tepsisine sıralıyoruz
yağı ısıtıp hamurun heryerine eşitce döküyoruz
fırında kızartıp ılınınca şerbetini veriyoruz
afiyetle kalın

TARİFİMİ GÜLCANA gönderiyorum

Çıtır kaseler