31 Temmuz 2012 Salı

EVDE LAVAŞ YAPIMI VE YUMURTA SALATASI




lavaşı çok severiz .tüm türk milletiolarak aslında ekmeği hamur işini seviyoruz
yapımı çok kolay
yanına birde yumurta salatası yaptım geceleri sahurda yumurta yenilmesini çıkan her uzman öneriyor
bende yumurtaları haşlayıp içine bolca maydonoz,tazenane,tazesoğan doğradım
bolca limon suyu, tuz ,acı toz biber hımmmm

lavaş içinde öyle ölçü kullanmadım
un,ılık su,tuz ve kuru maya kullandım
hamuru yoğurup mayalandırdım
mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler alıp açtım tavada önlü arkalı güzelce pişirip yemeye hazır hale geldiler
aslında annemlerde  bahçede sacın üzerinde odun ateşinde pişiririz .malum sıcaklar sebebiyle evden dışarı çıkmıyoruz ama evdede tavada nefis oluyor.helede sıcacıkken içine bol tereyağı sürüp yemeyi çok severim:)
bu lavaşlarla ev yapımı dürümler yapabiliriz

tarifimi sevgili gülcana  iftar bereketi etkinliğine gönderiyorum
aslında benim tarifim sahur için ama  gönderdim yinede :)
afiyetle kalın 

29 Temmuz 2012 Pazar

SUSAMLI SİMİT POĞAÇA




karşınızda susamlı çıtır çıtır simit tadında bir poğaça
buyrun bakalım beğenecekmisiniz
malzemeler:
2su bardağı ılık süt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta (beyazı dışı için )
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un

içine peynir
üzerine yumurta beyazı ve olca susam

hamurumuzu yoğururup mayalanmaya bırakıyoruz
mayalanan hamurdan bezeler alıp inceltiyoruz ortasına peynir koyup hamuru rulo yapıyoruz
sonrasında hazır poğaçaları önce yumurta beyazına ardından susama bulayıp birleşme kısımları alta gelecek şekilde sıralıyoruz
üzerine bıçakla çok derin olmayan kesikler atıyoruz
fırında kızarana kadar pişiriyoruz
afiyet olsun
sahur için düşünebilirsiniz


28 Temmuz 2012 Cumartesi

EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPALIM&YUMURTALI RAMAZAN PİDESİ




MALZEMELER:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1tatlı kaşığı kuru maya
1tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
aldığı kadr un (yumuşak bir hamur olmalı)
üzerine yumurta ve susam çörekotu
hamuru yoğurup mayalanmasını bekliyoruz
mayalanan hamuru ben iki beze yaptım elimle yassıltıp pide şekli verdim elinize yapışırsa su veya sıvı yağdan yardım alabilirsiniz
üzerine yumurta ve susam çörekotu serpiyoruz
sonra fırına 
işte harika missgibi yumuşacık pidelerimiz hazırlar
AFİYETLER OLSUN 





26 Temmuz 2012 Perşembe

SAHUR İÇİN DIZMANA&GÖÇMEN DIZMANASI

Dızmana özellikle Selanik ve Rodop göçmenlerince Trakya mutfağına taşınmış bir çeşit göçmen pidesidir. Yumuşak pamuk gibi ve çokça yapılan bir hamur işidir
nereye ait olduğundan ziyade tadı ve görüntüsü cezbediyor
 muhteşem bi lezzet olduğu için herkes çok seviyor
malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1fincan sıvı yağ
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı maya
aldığı kadar un
hamuru yoğurup mayalandırıyoruz
mayalanan hamuru tezgahta uzun rulolar yapıp rulolardan iki parmak kesiyoruz
fotoğraftaki gibi tepsiye aralıklı sıralıyoruz(aralıklı olmasına rağmen ben foto çekene kadar bile arayı kapattılar)
kabardıkça tamamen kaynaşacaklar:)
kabaran hamura üç parmağımızı basıyoruz
üzerine dökeceğimiz sosu tamamen içine alması için

üzerine: 4-5 yemek kaşığı yoğurt
2yumurta
1fincan sıvı yağ
3-4 kaşık süt kaymağı(daha bol olursa daha güzel olur)
sos malzemesini karıştırıp hamurun üzerine boca ediyoruz fazla diye korkmayın bu sos güzelleştirecek ve tad verecek
sonrasında fırına gönderiyoruz
nefis pufidik dızmanalarımız hazırlar
sahurda afiyetle tüketebilirsiniz




sağlıcakla kalın

23 Temmuz 2012 Pazartesi

SAHUR İÇİN DÜDÜKLÜDE AZ YAĞLI PATATES

sahurda hem sizi gün boyu tok tutacak hemde lezzetli bir kahvaltılık
haftasonu kahvaltılarına yaparım sık sık ama nedense bloğa eklememişim

patatesleri dilimleyip tencereye alıyoruz üzerine 3-4kaşık sıvı yağ
yeteri kadar tuz ve istenilen baharatlar
nane ve pul biber ve karabiber çok yakışıyor
içine çok azıcık 1türk kahve fincanı dahada az olabilir su koyuyoruz
düdüklüyü kapatıp 5dk pişiriyoruz
son rasında miss gibi patatesler hazır


İFTARA CEVİZLİ ÖRGÜ TATLISI

tüm islam alemine hayırlı ramazanlar diliyorum
rabbim orucunuzu kabul etsin
uzun ara verdim farkındayım ama şartlar öyle gerektirdi
iftara pratik vede şık bir tatlım var sizler için
buyrun bakalım beğenecekmisiniz
hayırlı iftarlar diliyorum


malzemeler:1/2 margarin
1çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı irmik
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
şerbeti:2,5 bardak şeker
2,5 bardak su
3-4 damla limon 
içine bolca ceviz

 hamuru yoğurup unlu zeminde açıyoruz
yuvarlak kalıpla kesip şekildeki gibi kesikler atıyoruz
ortasına ceviz koyup kenarları örgü gibi kapatıyoruz
pembeleşene kadar pişirip ılık hamura soğuk şerbet döküyoruz
afiyetle kalın

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...