17 Haziran 2012 Pazar

ALABALIK SAÇ KAVURMA TARİFİ

 balığı çok seviyoruz ailecek
çocuklar için çok besleyici ve çok faydalı bir besin
Alabalık iyi bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır (her 120 gramlık porsiyonda 1,1 gram omega-3 yağ asidi bulunur) ve doymuş yağ oranı ile kalorisi çok düşüktür. Bu balık B12 vitamini bakımından zengindir ve günlük tavsiye edilen demir oranının %10′undan fazlasını sağlar.


birçok çeşidini yapıyorum balığın fakat neden bilmem bloğumda yok denecek sayıda tarif yayınlamışım
bu yemeğimi çocuklar çok seviyor
tarifine geçelim
malzemeler:
4orta büyüklükte alabalık(kılçıkları alınmış temizlenmiş ve küp küp doğranmış)
2büyük kuru soğan
2-3biber
orta boy3-4 domates
kaşar rendesi
istenilen baharat
zeytinyağı


kavurma sacında önce küp doğranmış soğanları ardından doğranmış biberleri kavuruyoruz
domatesleri ekleyip diriliği gidince hızlı ateşte balıkları ekleyip dikatlice karıştırıyoruz
balık çok çabuk piştiği için etteki gibi en baştan koymuyoruz
bukez en son balık etimiz ekleniyor
tuz ekleyip pişirme işini bitiriyoruz
ocağı kapatıp baharat istiyorsak baharat ekliyoruz.çocuklar sevmediği için onlara sade şekliyle servis ediyorum
üstüne bolca kaşar rendesi
yanına bol salata  hımmmm
afiyetle kalın


GÜNEŞ ÇÖREK&RULO POĞAÇA

pazar kahvaltısı için bir tarifim var
gün sofralarındada masada şık duran ve sunumu kolay olan vede kat kat rulo  poğaçalarım  karşınızda :)
 çok pratik şekil verme aşaması servis aşaması baya kolay


isterseniz geçelim tarifimize
Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir maydonoz

hazırlanışı:
hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz
mayalanan hamuru 3eşit bezeye ayırıyoruz
her bezeyi unla yemek tabağı kadar açıp aralarını erimiş tereyağıyla yağlıyor ve üst üste koyuyoruz
daha sonra üçünü birden oklavayla büyütüyoruz
yufkanın uç kısmına iç malzememizi koyup hamuru rulo yapıyoruz
fırın tepsisine alıp orta kısmını tamamen ayırmadan dilimlere ayırıyoruz
üzerine yumurta sarısı sürüp fırın mayası gelmesi için bekliyoruz
fırında güzelce pişirip ılınınca servis ediyoruz
afiyetle kalın






13 Haziran 2012 Çarşamba

KÖZLENMİŞ PATLICAN KÖFTESİ











MALZEMELER
2 patlıcan
1 çay bardağı un
1 diş sarımsak
1 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Galeta unu
Tuz, karabiber

1rendelenmiş soğan
Maydanoz
hazırlanışı:


Patlıcanları  közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayarak bir kaseye alın. Maydanozu ince kıyıp patlıcana ilave edin. Üzerine kaşar peyniri, un, tuz, karabiber, yumurta ve rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın. kıvam alması için yeteri kadar galetaunu ekleyin.Karışımı buzdolabında 2 saat kadar  bekletin. Karışımdan küçük parçalar koparıp köfte şekil verin. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın
afiyetle kalın

















8 Haziran 2012 Cuma

TURUNCU SARI ŞEKER HAMURU ÇİÇEKLİ PASTA

kermese gönderdiğim sarı ve turuncu renkli pasta



bu pastayı yaparken takıldım mfö nün sarı laleler şarkısına :)
sizde dinleyin

EN KOLAYINDAN FELLAH KÖFTESİ-SARIMSAKLI KÖFTE



lzemeler:
  • yarım kg kısırlık bulgur,
  • 1/2 su bardağı irmik,
  • 1/2 su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber,nane
Sosu için;
  • 3 -4adet domates,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • Kuru nane, pul biber,

  • Üzerine sarımsaklı yoğurt,
  • maydonoz

bulgura sıcak suyu  ve salçaları baharatları özellikle irmiği ekleyip bir güzel yoğurun. Soğuk su ve unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan,özlü hale getirin fellah köftemizi. aslı elde minik yuvarlaklar yapmaktır ama bu basit hali
çok aceleniz varsa böyle uzun şeritler yapıp haşlıyoruz
suymuzda tuz ve dağılmaması için bikaç damla limon suyu var
haşlandıktan sonra keskin bıçakla bir parmak eninde kesiyoruz
hazır olan sosla buluşturup servis tabağına alıyoruz
üzerine bol maydonoz yoğurt hımmmm :)

6 Haziran 2012 Çarşamba

ŞEKER HAMURU GÜLLÜ PASTA

 kermese gönderdiğim pasta
her nedense hep pembe yapmışım pastaları :)
pembeyi sevip gördüğüm tüm eşya ve bilimum ıvır zıvırın bile pembesini seçmemden kaynaklanan bişi galiba bu
pembe gırgır,pembe maşraba gibi :)
pembeyi seviyorum şöyle bi kız bebeğim olsaydı zannımca nefret ettiği renk olurdu pembe zira bıkardı yavrucak
neyse efendim pastam nasıl




2 Haziran 2012 Cumartesi

CORNFLAKES Lİ TAVUK ŞİNİTZEL

çocukların çok sevdiği ısrarsız yediği bir akşam yemeği tabağı
yanına patates ve pilavda olunca hiç konuşmadan götürdüler:)
çok sık ve severek yaptığım sonucu güzel olan bi tavuk yemeği
daha öncede bloğumda safranlı pilav  eşliğinde yayınlamışım :)


gerekli malzeme
kasaptan aldığınız tavuk filetolar (alırken biraz daha dövüp incelttirin)
un
yumurta
galeta unu
tavuk baharatı
tuz
 1avuç kadar cornflakes (elimizde ufalayıp galeta ununa ekliyoruz çıtır çıtır mükemmel bi lezzet veriyor)
kızartmak için sıvı yağ
yanına ben patates ,biber,soğan salatası ,cacık ve pilav yaptım
tavukları önce güzelce baharatlıyoruz
daha sonra önce una sonra yumurtaya en sonda galeta ununa bulayıp yağda arkalı önlü nar gibi kızartıyoruz




afiyetle ve sağlıcakla kalın

Çıtır kaseler