yıllar önce denediğim bi pandispanya
nefis olur hemde fırın açmanıza gerek yok
bundan4-5yıl önce sanırım sevgili yeşimede bi düdüklü tencere göndermiştim istemişti kendisi benden oda pandispanya yapmak için almıştı
bu arada yeşim(yetur) neredesin iyimisin ben kendi derdimle boğuşurken sen kaybolmuşsun
biyerlerden iyi olduğunu yaz lütfen okursan bunu dön bloğuna geri
pandispanya tarifim şöyle
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5subardağı un
1kabartma tozu
1vanilya
tencerenin tabanına yağlı kağıt serdim azda olsa dibinin tutmasına engel olmak için
hamuru tencereye boşaltıp çok kısık ateşe bırakıyoruz
mum gibi yanacak ocak
düdüklünün düdüğünü takmıyoruz
15dk sonra kapağı yavaşça sarsmadan açıp bakıyoruz
pandispanyamız tamamen içini çekmişse artık diğer işlemler için hazırdır
ben aklıma düşünce ne malzeme var bakmadan denedim
ara katına çikolatalı pasta kreması içine karadur ve çilek dilimleri
pastanın üzerinede çikolata sosu üzerindeki tariften daha az süt koyup koyu kıvamlı pişirdim
çok acele oldu ama benim asıl amacım pandispanyayı tekrar pişirmekti
nasıl gayet güzel görünüyor değilmi
afiyetle kalın
bu arada düdüklüm çelik düdüklü değil
eski termo düdüklü tencerelerden olacak
ayrıca bu düdüklüde diğer yemeklerde nefis oluyor güveç tadında nefis oluyor