29 Nisan 2012 Pazar
CEVİZLİ ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI
benim gibi çikolata seviyorsanız tam sizlik bi tarif olmalı
daha önce yaptığım portakallı cevizli irmik helvası tarifiyle aynı bu kez içinde cevizler bol ve üzeri çikolatalı
kalıbımda boş kalan kısım var orayada bi güzellik düşündüm kısa sürede oda yayında:)
sevgiler
13 Nisan 2012 Cuma
SUSAMLI ÇITIR ÇITIR SİGARA BÖREĞİ
Malzemeler :
3 yufka
iç malzemesi:
1 yumurta
250 gr. beyaz beynir (yağlı)
3-4 dal dereotu
3-4 dal maydanoz
üzeri için:
2yumurta
bolca susam
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
hazırlanışı
iç malzemeyi
karıştırıp yufkayı herzaman yaptığımız gibi içmalzeme koyarak rulolar sarıyoruz
yağı kızdırıyoruz
börekleri önce
çırpılmış yumurtaya
sonrada bolca susama
buluyoruz
kızgın yağda
kızartıyoruz
4 Nisan 2012 Çarşamba
MAYASIZ PRATİK PİŞİ
biz bu hamur işine pişi deriz biçok yerdede adı aynı diye biliyorum
çok severim kahvaltıda bayılırımm:)
yanına peynir reçel ne varsa herşeyle muhteşem gider
mayalanma süresini beklemek istemezseniz butarifide uygulayabilirsiniz
acil canınız çektiğinde yapın
üstelik hiç yağda çekmiyor
malzemeler:
1su bardağı yoğurt
1yumurta(çocuklar için ekliyorum)
1su bardağı su
1paket kabartma tozu
1tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
ben makinada yoğuruyorum 5bardak un yeterli geliyor
ama siz yinede kontrollü ekleyin unu bazen unlar farklı olabiliyor
bi kısmını içli yaptım peynirli bi kısmını sade
20kadar beze çıktı
bezeleri açıp yağda güzelce kızartıyoruz
afiyetle kalın
çok severim kahvaltıda bayılırımm:)
yanına peynir reçel ne varsa herşeyle muhteşem gider
mayalanma süresini beklemek istemezseniz butarifide uygulayabilirsiniz
acil canınız çektiğinde yapın
üstelik hiç yağda çekmiyor
malzemeler:
1su bardağı yoğurt
1yumurta(çocuklar için ekliyorum)
1su bardağı su
1paket kabartma tozu
1tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
ben makinada yoğuruyorum 5bardak un yeterli geliyor
ama siz yinede kontrollü ekleyin unu bazen unlar farklı olabiliyor
bi kısmını içli yaptım peynirli bi kısmını sade
20kadar beze çıktı
bezeleri açıp yağda güzelce kızartıyoruz
afiyetle kalın
3 Nisan 2012 Salı
PAZAR KAHVALTISINA GRAVYER PEYNİRLİ PASTIRMALI MİLFÖY BÖREK
kahvaltı için hazırladığım pratik bir börek
karstan kargo ile peynir istedik eski kaşara bayıldım gravyer biraz nedense bana ağır geldi
bende pastırma dilimleri ve peynir dilimleri ile bir börekyaptım
milföy karelerinin ortasına peynir ve pastırma dilimleri koyup milföyleri sardım
katlı kısımlar altagelecek üste bıçakla kesikler atılacak
yumurta sarısı sürüp fırına
hepsi bu kadar
afiyetler olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
-
Bu böreğin özelliği içsiz olması kayınvalidemden öğrendim .kayınpederim gürcü ve onlara özgü bi börekmiş. malzemeler: 1su bardağı su 1 su...