28 Şubat 2012 Salı

KIYMALI FIRIN BÖREĞİ&KIYMALI PİDE





evde iç malzemesini istediğiniz gibi hazırlayıp gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz
sanılanın aksine çokta kolay yapılan bir börek yada pide:)
iç malzemesini ben AĞZI AÇIK PİDELER DEKİ gibi kıymalı hazırladım
ama patatesli peynir+ıspanaklı
sade peynirli
pırasalı
hepsi nefis oluyor
hamurum un ,su tuz,maya ile 
ben ekmek makinasında yoğuruyorum hamurun kıvamına aşık oldum öyle muhteşem bi hamur oluyorki puf puf
zaten hamurunuzun kıvamı güzel olduktan sonra gerisi güzel olur
makinanın teknesine2,su bardağı su
4,5su bardağı un
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı maya
8.programda hamur yoğurmada yoğurtuyorum

diğer aşamaları fotolarda gösterdim







sağlıcakla ve afiyetle kalın


27 Şubat 2012 Pazartesi

ÇİLEKLİ RULO PASTA


daha önce ŞEFTALİLİ   VE BÖĞÜRTLENLİ  YAPMIŞIM:)

şimdide çileklisi var
yinemi pasta dediğinizi duyar gibiyim
yanlış anlamayın yemekte yiyoruz.salata ,yemek,pilav makarnada tüketiyoruz tabi:)
durun ben pastamın tarifine geçeyim

pandispanya malzemeleri
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
 Yağlı Pastacı kreması
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİNE:çilekli şanti
çilek parçaları
tart jölesi (jöleyi gıda boyası ile  renklendirdim)
arasına çilek ve damla çikolata
hazırlanışı :
yumurta beyazlarını bir fiske tuz atıp şanti gibi olana kadar köpürtün üzerine sarıları ve şekeri ekleyip yine çırpın en son un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve karıştırın fırın tepsisine alıp pişirmeye bırakın zaten çok çabuk pişiyor fırından alıp hemen rulo sarın o beklerken kremayı  pişirin .ruloyu açıp kremayı aralarına çilek parçaları ve damla çikolata parçaları yayın ruloyu tekrar sarın dolapta soğuduktan sonra şantiyle kaplayın 
afiyet olsun




EL AÇMASI ISPANAKLI ARNAVUT BÖREĞİ



ben arnavut değilim ama yediğimde çok beğendiğim ve severek yaptığım bi börek bu
arkadaşımdan öğrendiğim bi tarif
hamurun yapım aşamaları arnavut böreği gibi ama iç harç tamamen benim isteğim doğrultusunda oluştu
çeşitli iç harçlarlada yaptım böreğin orjinaliyle alakalı değil
5-6su bardağı un
tuz su

aralarını yağlamak için200gr margarin(ben tereyağı kullanıyorum)
1çay bardağı sıvı yağ
tereyağını eritip içine sıvı yağı ekliyorum bu ara katlara sürülecek ılık halde olsun
iç harcı: 1/2 kg ıspanak ince doğranmış
1soğan minik doğranmış
1kase peynir(lor ve eski kaşar karıştırıp kullandım
un su ve tuzla bir hamur yoğuruyoruz
hamurdan 30beze çıkacak
bezeleri yemek tabağı kadar unla açıp 15 15 aralarına yağ sürerek guruplandırıyoruz
ilk gurubu elimizle açarak tepsi büyüklüğüne getiriyoruz
araya yine biraz yağ gezdirip iç malzemeyi seriyoruz
üzerine kalan 15li gurubuda hazırlayıp iç harcın üzerini tamamen kapatıyoruz
en üstünüde biraz yağlayıp fırına gönderiyoruz
ben bolca susam serptim orjinalinde yok yada benim tarifi aldığım arkadaşım söylemedi sade olarak yaptıklarını söyledi.çıtır çıtır daha çok hoşuma gidiyor
umarım beğenirsiniz
afiyetle kalın
tarifimi sevgili http://elifindefterinden.com/ ye gönderiyorum

26 Şubat 2012 Pazar

EV YAPIMI DOĞAL YOĞURT

evde doğal yoğurt yapmak aslında hiçte zor değil
5litrelik yapıyorum ama size1lt lik vereceğim tarifi
1litre sütü güzelce kaynatıyoruz
ılınmaya bırakıyoruz
bir kase ılık sütün içinde1yemek kaşığı yoğurdu iyice ezip karıştırıyoruz(bu karışım bizim yoğurt mayamız olacak)
süt ılınınca kontrol ediyoruz
serçe parmağımız bu aşamada derece görevi yapacak
elimizi yakmayacak halde ama soğuk değil ılık bi haldeyken karışımı ilave edip sütü bi tur karıştırıp üzerini güzelce kapatıyoruz bu aşamada ısısını korumalı soğumamalı
3,5-4saat sonra yoğurdumuz hazır
dolaba kaldırıp güzelce dinlenmesini bekliyoruz sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz

22 Şubat 2012 Çarşamba

KIRMIZI BEYAZ ROYAL ICINGLİ MEYVELİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI



bu oğluma hazırladığım bi pastaydı yayına vermemişim nasıl atladım bilmiyorum:)



malzemeler:
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
2paketçikolatalı cremole
1poşet şanti
süslemek için meyveler

ilk olarak ben pandispanyayı hazırladım
yumurta beyazlarını önce birfiske tuz atıp bembeyaz olana kadar çırptım diğer tarafta sarılarla şekeri karıştırıp yavaş yavaş beyazlara ekledim.diğer yanda eleğe unu kabartma tozunu ve vanilyayı koyup eleyerek sıvı karışıma ekledim bu aşamada sadece kaşıkla karıştırdım.yağlıkağıt koyulmuş yuvarlak kalıpta 185cde pişirdim
pişen keki 2ye vaya üçe bölüp hazırladığım cremoleyi sürdüm .üstüste katları koyup en üstünü şantiylekapladım
şanti ve meyvelerle süsledim
kırmızı olanlar royalıcıng hazırladım onunla süsledim dilerseniz şantiyi renklendiripte kulanabilirsiniz
afiyetle kalın

16 Şubat 2012 Perşembe

ÇİKOLATA KAPLI FINDIK EZMELİ KURABİYELER






150gr tereyağı
3-4yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi
1yumurta
1çay bardağı pudra şekeri
1çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
üzerine eritilmiş çikolata+2yemek kaşığı fındık ezmesi
hamuru yoğurup unlanmış zeminde inceltiyoruz
kalıplarla kesip pembe şekilde pişiriyoruz
Çikolatayı benmaride eritip soğuyan kurabiyelerimizi çikolataya batırıp çıkarıyoruz
en son kalan çikolataya fındık ezmesi ekleyip şanti pompasıyla üzerlerine şekiller yapıyoruz
afiyetle çayın ,kahvenin ,bitki çayının yanına sunabilirsiniz
yada mutfak masasına bırakıp gelen giden atsın ağzına :)
tarifimi sevgili güloanneme    veee elif arkadaşıma  gönderiyorum

14 Şubat 2012 Salı

ÇİKOLATA KAPLI BİSKÜVİ

tüm dostlara günaydın
güzel bir gün geçirmenizi diliyorum
kurabiyelerin tarifi gelecek bekleyin:)

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU


turşunun her türünü çeşidini çok severiz
helede bulgur işi varsa yanında olmazsa olmaz
renk renk çeşit çeşit acılı ekişili  hımmmm canım çekti şimdi :)

sevgili izleyenlerim değişik yöresel tarifleriniz varsa yada size özel beğenilen göndermek paylaşmak isterseniz iletişim adresim
mutfaknotlarim@hotmail.com




malzemeler:

           3 orta boy kırmızı lahana
            7-8  diş sarmsak
             tuz
           Zeytinyağı 1türk kahve fincanı kadar
           yeteri kadar sirke(lahanaları doldurduktan sonra üzerini kapatacak kadar)
           5-6 adet cin biberi
           isteğe bağlı tane karabiber 
     
 malzemelerden 5 kiloluk kavonoz doluyor.



Sağlıcakla ve afiyette kalın.

SALÇALI SOSLU KAYSERİ MANTISI


Manıtmızı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra başka bi tencerede tereyağını eritip içine3-4tane rendelenmiş domates,salça bol sarımsak kokusu çıkana kadar bikaç tur çeviriyoruz
sonra mantıları ekleyip güzelce karıştırıyoruz
servis tabaklarına alıp üzerine bol sarımsaklı yoğurt 
ben mantıyı hazırlayıp dondurucuya kaldırdım
isterseniz ev yapımı mantı isterseniz vaktiniz yoksada hazır mantılarla yapabilirsiniz
sadece suda haşlayıp üzerine yoğurtla da seviyorum ama bu daha aromalı ve güzel görünüyor gözüme
afiyetler olsun

13 Şubat 2012 Pazartesi

TEFLON TENCEREDE 10 -15 DK DA TUZLU KEK



günaydın sevgili izleyicilerim
güzel bir gün diliyorum herkese
dışarıda öyle güzel bi güneş varki sanki bahar günü gibi
kahvaltılarınıza acil pratik leziz bir kahvaltılık sunuyorum bugün size
biz hemen tükettik
tarifim şöyle:
2yumurta
1türk kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı kabartma tozu
istenilen baharatlar(ben bukez azıcık pul biber ekledim)
aldığı kadar un(klasik kek kıvamında)
hamur malzemesini karıştırıp yağlanmış teflon tavaya alıyoruz kapağını kapatıp güzelce kabarınca alt üst ediyoruz diğer tarafıda pişince yaklaşık10dk da kekimiz hazır
yakın fotosunuda aldım içi çok güzel kabarcık kabarcık kabardı pufidik oldu
iç malzemesine patates,peynir, baharat yeşillik eklenebilir
sizin zevkinize kalmış


diğer tuzlu kek için
TEFLON TENCEREDE 10-15DK DA YEŞİLLİKLİ PRATİK KEK

AYVA TATLISI



tarifim lezzet dergisinden
sadece taze nanem yok 
çok leziz ve bence sevgililer gününü kutlayacak şık kırmızı sofralar kuracaksanız bu tatlınız olabilir
ben14şubatı kutlayan biri değilim ama oğlum ayva tatlısı hastası bayıla bayıla yedi

malzemeler:

    4ayva
    4 su bardağı vişne suyu
    1 kahve fincanı esmer şeker
    1-2 çubuk tarçın
    6-7 diş karanfil
    1 çorba kaşığı nişasta
    200 ml süt kreması
    1 su bardağı soğuk süt
    1 kahve fincanı file antepfıstığı
    Birkaç nane yaprağı

hazırlanışı:

Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarın. Yayvan bir tencereye ayvaları dizin. Aralarına ayva çekirdeklerini serpiştirin. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve vişne suyunu gezdirip orta ateşte pişmeye bırakın. Ayvaların diğer tarafını çevirip yumuşayana ve pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 

Süt kremasını bir kaba boşaltıp koyulaşana kadar mikserle çırpın. Soğuyunca ayvaları tencereden alın. Pişirme suyunda nişastayı eritin. Ayva tatlılarını servis tabağına alıp hafif pelteleşmiş sosunu çevresine gezdirin. Ayvaların ortasını krema ile doldurup fıstık ve taze nane ile süsleyin.

 http://www.lezzet.com.tr/tarifler/detay.aspx?id=1945##ixzz1mIYyH9GO 

SIVI YAĞLI NİŞASTALI KURABİYE

margarin kullanmak istemiyorsanız size süpper bi kurabiye tarifim var
içinde margarin var zannedeceksiniz onun verdiği kıtırlık kıvam herşey aynı
ben bunu lise1den beri yaparım 
sıvıyağlı temel kurabiye hamuruna eklemelerle yüzlerce kurabiye yapabilirsiniz
SIVI YAĞLI TEMEL KURABİYE HAMURU:
2yumurta
1su bardağı pudra şekeri
1su bardağı sıvı yağ
2yemek kaşığı süt(daha fazla sakın koymayın)
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
1,5su bardağı un
aldığı kadar mısır nişastası
hamuru yoğurup yuvarlıyoruz
fırında hafif pembe pişirip pudra şekerine buluyoruz
  ben bu kurabiyelerin içine hamurun bir kısmını ayırıp ceviz,kakao ekledim
ortalarına şekillendirirken cevizli parçadan koydum
üzerlerine bıçakla artı yaptım pişerken çatladılar ve iç malzemeleri oradan göründü
afiyet olsun

12 Şubat 2012 Pazar

KALP BÖREKÇİKLER(SEVGİLİLER GÜNÜ)





Malzeme Listesi :
4su bardağı un 1paket yaş maya 1tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar ılık su
Yapılışı :
öncelikle ılık suda mayayı eritiyoruz daha sonra una ekliyoruz yavaş yavaş su vererek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz hamuru kabarması için bırakıyoruz kabaran hamuru yarım santim kalınlığında açıp şekilli kalıplarla kesiyoruz kızgın yağda kızartıyoruz bunu isterseniz kahvaltıya istersenizde yemek davetlerinde çorbanın yanına birkaçtene koyabilirsiniz afiyet olsun
tarifim http://guloannemutfakta.blogspot.com/ ye gidiyor

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN KURABİYE







Malzeme Listesi :
ROAYL ICING İÇİN:
1 adet yumurta akı
250gr pudra şekeri
1/4 limon suyu kürdanın ucuyla toz gıda boyası
kurabiye için
200gr tereyağı
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1çay kaşığı silme karbonat
1çay kaşığı zencefil
aldığı kadar un
Yapılışı :
oda ısısndaki margarin ve şekeri karıştırıp diğer malzemeleride ilave ederek kıvamlı çok sert olmayan ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.nişasta serptiğimiz zeminde yarım cm kadar açıp kalıplarla kesiyoruz.190cde pişirip soğumaya bırakıyoruz diğer yanda ıcıngi hazırlıyoruz.bunun için Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz. Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra çok az boya ilave edip çok az daha çırpıyouz. sıkma torbasına yoksa yağlı kağıttan yaptığımız külah şeklindeki kalıplara alıp kurabiyeleri dilediğimiz gibi boyuyoruz:)en zevkli aşama bu olsa gerek afiyet olsun

AMONYAKLI PASTA


MALZEMELER
1 kahve fincanı süt 
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş margarin
2 yumurta 1 yemek kaşığı toz amonyak (aktarda bulunur bulamazsanız ben1çay kaşığı karbonat koyuyorum)
aldığı kadar un.
kreması:
1litre süt
4yemek kaşığı un
3yemek kaşığı nişasta
1su bardağı şeker
1vanilya
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
tüm malzemeyle güzelce bir hamur yapıyoruz. Hamuru 5 eşit parçaya bölün her birini büyük pasta servis tabağı kadar açın yağlanmış tepsiye koyun ve 200derecede ısınmış olan fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirin. Pişerken çok kötü amonyak kokusu çıkarır ama piştikten sonra kalmaz pişen parçalarımız sert kıtır olacaktır
krema malzememizi tereyağı hariç karıştırıp güzelce pişiriyoruz.içine tereyağını ekleyip 5dk mixerle çırpıyoruz
hazır olan kremayı bisküvilere kat kat sürüyoruz  aralarına meyve parçaları (muz-çilek) ve damla çikolata yerleştiriyoruz
en son üzerinide kaplayıp dinlenmeye bırakıyoruz.dolapta dinlenen pasta çok nefis oluyor
bunun bikaç çeşidi daha var onlarıda zamanla ekleyeceğim

PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE


MALZEMELER
yarım kilo ince esmer bulgur
yarım kilo haşlanmış sıcak patates
zeytinyağına ıslatılmış acı pul biberi ve isot
2 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
iri rendelenmiş kuru soğan
7-8 diş rendelenmiş sarımsak
         
             Patates hariç tüm malzeme harmanlanır biraz yoğrulur.Sonra sıcak patates eklenir ve ezmeye devam edilir.İyice yoğrulan köfteye ince doğranmış maydonoz,taze soğan,zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilip çiğ köfte şeklinde sıkılır.







çok leziz bir bulgur işi  yanında salata ve mezelerle yemeye doyum olmaz

KAHVALTILIK KURUTULMUŞ BİBER

yazdan kuruttuğum biberler
kahvaltıların vazgeçilmez lezzetidir
bol acılı üzeri sarımsaklı yoğurtlu
hımmmm
bikaç çeşit yapıyorum bu ilk çeşidi 
krutulmuş biberi güzelce yıkayıp sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz
suyunu güzelce süzüp bir tencerede sıvı yağda kavurur gibi çeviriyoruz
servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz


10 Şubat 2012 Cuma

PEYNİR KREMALI VİŞNELİ BÖĞÜRTLENLİ TART PASTA



malzemeler:
1yumurta
1türk kahve fincanı şeker
1fincan sıvı yağ
1fincan süt(soda ve yoğurtlada denedim onlarda harika oldular)
1paket vanilya
1/2 kabartma tozu(2 silme tatlı kaşığı geliyor bir paket)
2,5fincan un


KREMASI:
1paket çilekli pasta kreması
1poşet şanti
1paket LABNEpeyniri
üzerine 1paket dr oetker meyveli sos


kek malzemesini karıştırıp kalıba boşaltıyoruz
kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra krema ve şantiyi üzerindeki gibi hazırlıyoruz
dilerseniz üzerindeki süt miktarını biraz az koyun daha katı bi kremamız olsun
en son labneyide karıştırıp soğuyan kekimizin boş kısmını tamamen dolduruyoruz
üzerine vişne taneleri sıralıyoruz
meyveli sosu pişirip biraz ılıttıktan sonra vişnelerin üzerini tamamen sosla kaplıyoruz
ben pastadan iki tane yaptım ve sosum ikisinede yetti
dilerseniz tek tart için sosun yarısını pişirip kullanın kalan ziyan olmasın
















afiyetle kalın

diğer tüm tart ve turtalar için BURAYA TIK TIK

HAVUÇLU KEK&ISSIZ ADAM KEKİ


İşte size nefiss bir kek
içinde yok yok
bol kalorili   amaaannnn ne olacakki bi dilimden:)
önceleri hep böyle söylenir:)  ama itiraf edeyim ben seviyorum yemeyi
sizz?
kendime göre eklemeler yaptım keke
tarifim şöyle:
3yumurta
1su bardağı toz şeker
1su bardağı sıvı yağ
1paket kabartma tozu
3orta boy rendelenmiş havuç
1paket vanilya
1su bardağı hindistan cevizi
1su bardağı minik parça ceviz
1tatlı kaşığı tarçın
portakal kabuğu rendesi
aldığı kadar un(1,5-2bardak kadar un)
yumurta ve şekeri köpürtüp üzerine sıvı yağıda ekliyoruz
diğer malzemeleride ekleyip unu kontrollü ekliyoruz
akıcı kıvamlı kekimizi pişiriyoruz
ben yuvarlak borcamda pişirdim
tarfimi gülaanneye gönderiyorum
afiyetle kalın

KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ TADINDA EV YAPIMI AĞZI AÇIK PİDELER







konyalı olupta süpper etliekmeği sevmeyen yoktur herhalde
sadece lokantalarda değil çoğu zaman evde iç malzemeyi hazırlayıp
etliekmek fırınlarına göndeririz
ben bu kez evde hazırlamak istedim
minik pidelerim oldu
bunu peynirli ,sucuklu ve bol kaşarlıda hazırlayabilirsiniz
MALZEMELER:
300gr kadar şekilmiş yağlı kıyma
2-3baş soğan
5-6tane domates
5-6 sivri biber
tuz maydonoz
tüm malzemeyi isterseniz robotta doğrayın ama çok sulanmamalı istersenizde  minik parçalar halinde 
bıçakla doğrayabilirsiniz
etiniz yağlı değilse içine kasaptan yağ ekletebilirsiniz
bunun özelliği etinin yağlı olmasında
hamurumuda un su tuz maya ile yoğurdum mayalanınca bezeler alıp yassılttım
içine harçtan koyup kenarlarını katladım 
fırında güzelce piştikten sonra servise hazır
artık afiyetle bol köpüklü ayran eşliğinde veya EV YAPIMI ŞALGAM SUYU eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz







tarifimi sevgili güloannaye/


PASTANE KURABİYESİ TADINDA FINDIK EZMELİ TIRTIL KURABİYELER

me
yine yeni tarif yine kurabiye
vazgeçemediğim lezzetlerden dir kurabiyeler
kahvaltı sofrasında şık görünümlü kurabiye tabaklarını çok seviyorum
kahvelerin yanında şöyle tadımlık,beş çayına akşam eşimle çay veya kahvenin yanına ....
bu liste uzayıp gidecek velhasıl biz çok seviyoruz
bu kurabiyemide çok beğendiler saolsunlar
özellikle yengem çok güzel hazırmı pastanadenmi diyince benmi dedim :)
para vermem zira pastanelere veya hazır kurabiyelere
şükürler olsun Rabbime verdiği yetenek ve yapabilme gücü için
geçelim tarifime
MALZEMELER:
150 gr tereyağı
1yumurta
1kahve fincanı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1-2damla vanilya ekstresi veya1paket vanilya
1çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
ara katına fındık ezmesi

hamuru yoğurup tırtıl kalıpla çiçek şekilleri yapıyoruz
pembe pembe pişirip
pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra aralarına fındık ezmesi sürüp yapıştırıyoruz
sonrası size kalmış afiyetle tüketin
sağlıcakla kalın
tarifimi http://tombultarifler.blogspot.com/ ye gönderiyorum

4 Şubat 2012 Cumartesi

MİSSGİBİ PORTAKALLI ÇİKOLATALI KEK


PORTAKAL VE ÇİKOLATA muhteşem iki lezzetin birlikteliğini sevmeyen varmı
bende kekimde yine birleştirdim 
MALZEMELER:
3yumurta
1su bardağı toz şeker
1su bardağından 2parmak eksik sıvı yağ
1su bardağı portakal suyu
1portakal kabuğu rendesi
1paket kabartma tozu
2-2,5su bardağı kadar un
üzerine benmaride eritilmiş sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI:Yumurta ve toz şekeri mikser ile karıştırın.Sıvı yağ,portakal suyu,rendesini hep birlikte karıştırın Un ve kabartma tozunu karıştırın sıvı malzemeye ekleyin Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın  yağlanmış kek kalıbına boşaltın..180cde pişirin
keki soğutup üzerine eritilmiş çikolata gezdirin
keyfinize kalmış isterseniz tamamen bulayın laf aramızda hiç sevmem çikolatayı:))
afiyetle kalın



Çıtır kaseler