3 Aralık 2012 Pazartesi

ADIYAMANIN TOPAK HELVASI

bugün kanal d nin mutfağım programında Adıyamandalardı
esin hanım yaptı bu helvayı bende çok beğendim hemen akşama denedim valla harika oldu o susamın aroması harika
aynen aktarıyorum
Topak Helvası 
Gerekli malzemeler;
3 su bardağı un
1 su bardağı susam
1 su bardağı ceviz
7 yemek kaşığı tereyağ
pekmez (gerektiği kadar)
Tarif: Genişce bir tavaya 3 su bardağı un ve 7 yemek kaşığı tereyağ eklenerek topak olmaması için sürekli karıştırılarak kavurulur. Kavurma işlemi un kokusu kaybolana kadar sürdürülür. 1 su bardağı susam ve 1 su bardağı çekilmiş ceviz aynı tavaya eklenerek hiç aralık vermeden kavurulmaya devam edilir. Kıvamını bulan kavurulmuş karışım bir yoğurma kabında ılımaya alınır. Biraz soğuyan helva hamur kıvamını bulana kadar pekmez dökülerek karıştırılır. Hazır olan helva ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanıp servis tabağında servis edilir.
ben elimle böyle şeyleri yuvarlamayı sevmem başkasının yaptığınıda yemem bu bi takıntı ve tercih meselesi
sizin için sorun yoksa elle yuvarlayın 
ben softbowl silikon kalıbıma kaşıkla basıp tabağa ters çevirdim inanın elde yuvarlamaktan daha çabuk oldu
ama tadı süperdi nefis bişey kesinlikle tavsiye ederim
pekmezli olması çocuklar için çok güzel
şeklinden dolayı çocuklara cazip geliyor böylece pekmezide yemiş oluyorlar

softbowl kalıpla daha önce ÇİKOLATALI CEZERYE TOPLARI
VE ÇİKOLATALI LOKMACIK KEK LER yapmıştım
afiyetle kalın

16 yorum:

  1. görüntü bile çok hoş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok değişik görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt değişik bir helva sevdik biz
      teşekkürler

      Sil
  3. ellerine sağlık Melisa'cım :)
    bende silikon kalıplarda şekillendiriyorum helvayı kesimlikle çok pratik ve şık oluyorlar:)
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. canım bu cezerya gibi olmuş.
    ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt görüntü öyle
      teşekkürler

      Sil
  5. Çok güzel görünüyor susam güzel bir tat katmıştır, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt damlacım susam harikaydı
      teşekkürler

      Sil
  6. arkadaşım kaçırmışım ben bu tarifi pekmez,susam,ceviz bu benlik bişiy gibi geldi eline sağlık,yapınca yayınlarım inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bencede senlik bu çok beğeneceksin

      Sil
  7. ay ne güzel bişey bu ellerine sağlık yarın yapiğim bende yalnız bişey sorcam pekmezi sulandırdınmı olduğu gibimi kullandın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. miyasecim sayfanada gittim ama burayada yazayım sulandırmadım pekmezi

      Sil
  8. eline sağlık arkadaşım güzel görünüyor
    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  9. goruntu cok guzel ellerine saglik.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır