22 Aralık 2011 Perşembe

KIYMALI AFYON BÜKMESİ

Daha önce yayınladığım afyon bükmesi  tarifimin bu kez kıymalısını yaptım
çıtır çıtır nefis el açması bi börek
bence herkes yapabilir hepsi hepsi 4yufka

Malzeme Listesi :
1 Şişe soda
2 yeke kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1tatlı kaşığı tuz
250 gr kadar tereyağı
aldığı kadar un
iç malzemesi: kıyma,1 soğan tuz, karabiber,maydonoz,pul biber
Yapılışı :
soğanı kavurup ardından kıymayı ekliyoruz.tuzunu ve karabiberini atıp soğuması için bir kenara ayırıyoruz diğer tarafta tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırıp hamuru yoğuruyoruz.10-15 dk dinlendirip 4 adet bezeye ayırıyoruz her bezeyi incecik oklavayla açıyoruz. ilk hamuru eritilmiş tereyağı ile yaplayıp zarf gibi katlıyoruz.bu katlanan hamuru diğer açıp yağladığımız yufkanın ortasına koyup yine zarf gibi kapatıyoruz.diğer 2yufkayada aynı işlemi uygulayıp hamuru eşit parçalara ayırıyoruz.birer beze olacak şekilde[ 12-16 eşit parça çıkıyor]kesitğimiz parçaları oklavayla çok fazla katlarını bozmadan kare olarak açıyoruz.ortasına iç koyup iki taraftan kapatıyoruz.katlanan kısım alta gelecek şekilde tepsiye sıralıyoruz.üzerlerine artan yağdan fırçayla sürüp sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun
not:daha önce margarin kullanmıştım ama reteyağı daha sağlıklı ve leziz oluyor  bu benim düşüncem 
tereyağı seviyorsanız margarin yerine tercih edebilirsiniz


tarifi sevgili arkadaşıma gönderiyorum çaykahve bahane etkinliği için
http://anneminkiziyim.blogspot.com/

16 Aralık 2011 Cuma

KREMA İLE DOLDURULMUŞ ELMALI KEK

bu kek sevgili arkadaşım yeturdan 
görüntüsü çok şeker tadıda öyle gayet keyiflle yiyeceğiniz çok beğeneceğiniz bi tarif
tarifin ORJİNALİ




tarifi yeşimden kopyalayıp geldim onun anlatımıyla




malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yoğurt (yada süt)
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ayrıca:

6 tane küçük yeşil elma (elmalar sert olsun)

kreması:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 yumurta
vanilya



elmaların içini oyup kabuklarını kesiyoruz.
kek hamurunu sırasına göre çırpıp kelepçeli kalıba döküyoruz.
elmaları resimde gördüğünüz şekilde hamurun içine dizip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.



180' fırında kekimizi pişiriyoruz.kontrolünü yapıp fırından alıyoruz.



kremamızı pişirip elmaların içine dolduruyoruz.



kelepcesinden çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
tarifi http://anneminkiziyim.blogspot.com/  arkadaşıma  gönderiyorum

15 Aralık 2011 Perşembe

ÇİKOLATA KAPLI KUKİLER

benim klasik bir un kurabiyem var o hamurla hazırladım
minik misketler yapıp soğuduktan sonra alt yüzeyine kürdan batırıp benmaride eritilmiş çikolataya buladım kürdanları çikolata elime bulaşmasın diye yaptım .daha sonra kürdanları çıkartıp kukilerimin çikolatasının donmasını bekledim
kalan çikolatayı yağlı kağıttan yaptığım kürdana döküp kukilerimi süsledim
bir ölçü kurabiyeye1paket bitter
1paket sütlü çükolata erittim
Burada  UN KURABİYESİ tıklayabilirsiniz
tarifimi http://anneminkiziyim.blogspot.com/ arkadaşıma çay kahve bahane etkinliği için gönderiyorum

13 Aralık 2011 Salı

EKMEK MAKİNASINDA EN KOLAY SÜTLÜ EKMEK


su bardağı ölçüsüyle yaptığım en kolay sütlü ekmeklerim
2su bardağı süt
4su bardağı un
bir büyük ölçek sıvı yağ
bir küçük ölçek tuz
yarım küçük ölçek şeker
birbuçuk küçük ölçek kuru maya

hamur teknesine sıvılar alta kuru malzeme üste gelecek şekilde koyup 1.programa ayarlıyor rengini dark seçiyorum
3saatin sonunda harika yumuşacık pufidik sütlü ekmeklerimiz hazır




küçük büyük ölçek diye bahsettiğim bu iki taraflı ölçek
makinalarımızı alınca zaten içinden çıkıyor
aşağıdaki resmi googlede buldum 
ekmeksanati.info isimli siteye ait bir resim

TEFLON TENCEREDE ÇAYLI KEK

güzel olmuş içini falan çok güzel çekmiş  tuttum ben bu tencere işini
daha önce düdüklü tencerede çok yaptım kek  birde fincan kekler yapmıştım buda üçüncü tencere kekim oldu:)

ben hep yaptığım çaylı kek tarifimle yaptım üzerine damla çikolata ve fındık parçaları attım
Hamuru hazirlayip tavayi yagliyoruz
Hamuru guzelce yayip ocagi en kucuk ayarda mum gibi acip kapagi kapatiyoruz.kurdanla kontrol edip pistigini anlayinca ocagi kapatiyoruz.bir havlu kagit kapatip biraz dinlendirdikten sonra dilimliyoruz
Altina yagli kagitta serebiliriz.

bu benim fincan keklerimhttp://mutfaknotlari.blogspot.com/2008/04/tencerede-fincan-kek.html
bu klasik çaylı kekimhttp://mutfaknotlari.blogspot.com/2008/08/ikolata-kapl-ayl-kek.html
bu teflon tencerede tuzlu kek http://mutfaknotlari.blogspot.com/2012/02/teflon-tencerede-10-dk-da-tuzlu-kek.html
buda yeşillikli kek http://mutfaknotlari.blogspot.com/2012/03/teflon-tencerede-10dk-da-yesillikli.html

SEVGİLİ ZUHALCİĞİMİN İKİZLERİ VE PASTALARI

nanemaydonozz  çocuklar aççç:) BENDEN ÖNCE NASIL POST YAYINLARSIN SENNNN?!!!
şaka biyana  valla ne ara ekledin sen bunları  neyse hesabını sorarım artık:)
sevgili zuhalin ikizlerinin doğum günleri bugün 13 aralık
pastaları süslemede yardım istedi saolsun işte elimden geldiği kadar hepbirlikte fikiralışverişiyle bunlar çıktı
şeker hamurunu sevmediğim için ben tercih etmiyorum görüntü muhteşem oluyor ama yeme aşaması nı ben hiç sevmedim
bu üçlü kalan şantileri hızla bitirmeye çalışırken
şarışın olanlar zuhalciğimin ikizleri Bilge ve Akif
diğer zeytinde nanemaydonoz(gül)ün cimcimesi Elif

daha nice mutlu güzel yıllara çocuklar

bu arada gül eklemedin senin kurabiyeleri yaşasın kötülükkkk:))

10 Aralık 2011 Cumartesi

PATATESLİ TAVUK BUT


tarifimi sevgili özlem e/ çay kahve bahane etkinliği için gönderiyorum
çok kolay ama çok şık bir tarifim var
bu et yemeklerinin yanına olablir  kahvaltılarınıza leziz ve güzel bir sunum olabilir
veya çay sofralarınıza tuzlu bir seçenek olabilir
yapımı çok kolay
patatesi haşlayıp eziyoruz
tuz ve baharatla karıştırıp tatlandırıyoruz
patatesleri yumurta kadar alıp yuvarlıyoruz
 çiğ patatesten dilimler çıkartıyoruz
elimizdeki püreyele birleştirip but şekli veriyoruz
butlarımızı önce una ardından çırpılmış yumurtaya en sonda galeta ununa buluyoruz kızgın yağda heryerini kıpkırmızı kızartıyoruz
ben dilim patatesleri çiğ kalır zannettim ama gayet güzel pişmişlerdi
firitözde kızarttım heryeri eşit kızardı
afiyetle kalın

YUFKALI MİLFÖYLÜ BÖREK

Sevgili özlemin/ ev sahipliğini üstendiği " çay, kahve bahane " etkinliği için gönderiyorum


milföy ve yufkanın birlikteliği muhteşem bir börek

malzemelerimiz şöyle:
sosu:
2yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
1şişe soda
3yufka 
10-12adet milföy 
iç malzemesi:
1kase beyaz peynir
1kase kaşar rendesi
1soğan
tuz 
1tatlı kaşığı biber salçası
maydonoz 


hazırlanışı.:
iç malzeme için ben bu kez peynirin içine bir küçük soğan kavurdum
tereyağında kavurduğum soğana 1tatlı kaşığı biber salçası ekledim ocaktan aldım
beyaz peynirle karıştırdım
sos malzemesini karıştırıyoruz
yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı büzüştürerek seriyoruz üzerine sosu eşitçe yayıp diğer iki yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz
iç malzemeyi döşeyip kaşar rendesi ve maydonozu ekliyoruz(kaşar erimesin diye son ana bıraktık maydonozlarda ölmesin diye onuda kaşarla sonradan ekledik)
iç malzemenin üzerine milföyleri tepsiyi kaplayacak şekilde sıralıyoruz
böreğimiz yarım saat kadar bekleyip sosu güzelce çekmeli
önce milföy karelerini üzerinden bıçakla geçerek yufkaların kesilmesini sağlıyoruz
daha sonra milföylerin ortasından üçgen olacak şekilde kesiyoruz
üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz
afiyet olsun
patatesli ve pırasalı iç harçlada çok güzel oluyor tavsiye ederim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...