Çıtır çıtır el açması gibi incecik börekler
artık yufka açmasıni bilende bilmeyende harika börekler yapabiliyor
düşündümde ne kadar kolay bir zamanda yaşıyoruz.herşeyimiz hazır en kolay hâliyle....
makinalarımızın sayısı belli değil.ama yinede bi zaman sıkıntımız var
herşeye rağmen şükretmemiz lazım
efendim bu börekte çok pratik ben tatlıdan çok börekte sevdim bu yufkayı
malzemeleri göz kararı hazırladım
hazırlanışı:
sıvı yağda 1kuru soğan bi miktar kıyma güzelce kavrulur
ardından haşlanıp ezilmiş veya minik doğranmış patatesler eklenir
tuz karabiber,pul biber,maydonoz ve isteğinize kalmış baharatlar eklenir
yufkanın birinci katını serip üzerine svıyağ+2-3yemek kaşığı erimiş tereyağı karışımı sürülüp üzerine diğer yufkayı serdim iç malzemeden yeteri kadar koyup yufkamı rulo sardım
rulonun uzunluğu fazla olduğu için iki eşit parçaya böldüm
en son üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına
kısa sürede çıtır çıtır böreklerimiz hazır
sağlıcakla ve afiyetle kalın