18 Nisan 2010 Pazar

PRATİK TATLI



en pratik tatlı
yıllardır yaparım

hemen yenilebilecek şerbetli bir hamur tatlısı
ben evde şerbeti 1e1 oranda kaynatırım sonrada dolaba koyarım
böyle acil tatlı,helva yaparken elimin altında hazır oluyor
tatlımızın malzemelerine geçelim
malzemeler:
1yumurta
2yemek kaşığı yoğurt
2yemek kaşığı sıvı yağ
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
kızartmak için bol sıvı yağ
ve hazırda olan bire bir orandaki soğuk şerbetimiz

hamuru yoğuruyoruz
çok az diye korkmayın epeyce tatlı çıkıyor bu malzemeden
iki beze yapıp unlanmış zeminde bezeyi oklavayla açıyoruz
minik karelere kesiyoruz .aynen içli mantı hazırlar gibi,
kareleri karşılıklı köşelerinden birleştirip sıvı yağa atıyoruz(karşılıklı iki köçe birleşecek diğer iki köşe kalmalı muska şeklinde olmalı)
bol yağ olmalıki hamurlar yağın içinde dönebilsinler.kızaran tatlılarımızı hemen soğuk şerbete atıyoruz.5-10dk içinde şerbetini çeken tatlılarımız servise hazırdır
hamuru çok kalın açarsak içi pişmeden dışı kızaracaktır.
daha önce blogcu sayfamda yayınladığım pratik tatlımın resmini ekleyecektim ama malesef blogcu reklamlar yüzünden açılamıyor

afiyetle kalın

7 Nisan 2010 Çarşamba

BÜLBÜL YUVASI


MALZEMELER:
1/2paket margarin
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı irmik
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
aldığı kadar un
şerbeti:
3su bardağı su
3su bardağı şeker
hazırlanışı:
malzemelerden ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yapıyoruz
hamuru unlu zeminde açıp çay bardağıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.
yuvarlakların yarısını daha küçük bir kalıpla ortasını çıkarıyoruz
üstüste koyup fırına veriyoruz
pişen tatlı ılıklaşınca üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz
orta boşluklarına şanti sıkıp süslüyoruz
afiyetle kalın

1 Nisan 2010 Perşembe

PATATES KEKİ


eskiden çok yaptığım bi tarif bu
unutmuşum uzun süre hiç yapmadım.geçenlerde tekrar hatırlayınca çok fazla yaptım.
kahvaltıya,çocukların beslenme çantasına,beş çayına,misafire çay menüsünde pek çok kez hazırladım
önceki tarifim şuradaki patates keki
buna farklı olarak bir tane küp küp havuç koydum,peynir ve yeşillik eklemedim
mutlaka deneyin çok seveceksiniz
afiyetle kalın
adsız yorum yazan sevgili izleyicim için not:tüm malzeme çiğden koyulacak
patatesler ve havuçlarda öyle haşlanmadan ,direk çiğden küp küp doğrayarak

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır