30 Mart 2010 Salı

FİNCANDA CEVİZLİ TOP KADAYIF



kadayıfları tel tel ayırıp eritilmiş tereyağı ve sıvı yağla biraz yağladım
küçük kahve fincanı içine bir miktar kadayıf üzerine ceviz ve birkat daha kadayıf ekleyip minik bir tuzlukla iyice bastırdım ki güzel şekil alsın
tepsiye ters çevirip çıkardım
fırında kızarana kadar pişirdim
üzerine 1e 1 ölçüde pişirip soğuttuğum şerbeti döktüm
servise hazır çok pratik bir kadayıf tarifi
afiyetle kalın




27 Mart 2010 Cumartesi

ŞEHRİYE PİLAVI EŞLİĞİNDE PRATİK TAVUK PİRZOLA


uzun upuzun aradan sonra merhabalar
inşlh tekrar bu kadar ara vermeden devam edebilirim.

bu çok pratik hemen hazırlanabilecek bir tarif
yeteri kadar tavuk pirzolayı yağsız teflon tavaya koyup kapağını kapatıyoruz.
kısık ateşte ara ara çevirerek kızarana kadar pişiriyoruz
tuz ve baharat ekleyip servise hazır hale getiriyoruz

pilav içinde 1ölçü şehriyeye 2ölçü su ekledim
önden yağda 1-2kaşık şehriyeyi kavurup diğer şehriyeyi tuzu ve suyunu ilave ettim.

afiyetle kalın

Çıtır kaseler