21 Ocak 2010 Perşembe

GARNİTÜRLÜ RULO PATATES SALATASI



GARNİTÜRÜ EVDE HAZIRLADIM
patates-havuç bezelye(haşlanmış olacak)
kornişon turşu

haşlayıp ezdiğim patatesleri tuzla tatlandırıp folyaya elimle basarak ince serdim.
üzerine ev yapımı mayonezimizle karıştırdığımız garnitür ve turuşuyu yerleştirdim
folyo yardımıyla patatesi rulo sarıp dolaba kaldırdım
servisten önce dlimleyip servis yapabilirsiniz
afiyetle kalın
tarifim http://lezzettreni.blogspot.com/ arkadaşımın etkinliğine gitti


EV YAPIMI MAYONEZ

Bu tarifi yıllardır yaparım hiç şaşmadı şimdiye kadar
aşamalara uyulunca mayonezimizde hiç kesilme olmadan hazırlanabiliyor
malzemeler:
1yumurta sarısı
1su bardağı sıvı yağ
çay kaşığının ucunda tuz
1yemek kaşığı sirke
1yemek kaşığı limon
1/2-1çay kaşığı hardal
yumurta sarısını porselen veya cam derin bir kaseye alıp üzerine tuzu,limonu,sirkeyi ekleyip karıştırıyoruz
su bardağındaki sıvı yağı yukarıdan ip gibi incecik akmasını sağlayarak diğer elimizlede sürekli yumurtayı çırpıyoruz
1bardak yağı alacaktır
ilk başta olmadı gibi gelebilir yağı yavaş yavaş incecik dökerek çırpamaya devam edin.
kıvama gelen mayoneze en son istenirse hardalı ekleyip bi turda öyle karıştırıpkapaklı bir kaba alabiliriz
3-4gün dolapta kalabilir
ben kullanacağım zaman hemen hazırlıyorum
hazırdan hiç farkı olmuyor
afiyetle kalın

20 Ocak 2010 Çarşamba

PORTAKALLI PAMUK KEK


PORTAKALLI PAMUK KEK&&

PORTAKALLI ISLAK KEK&&

PORTAKALLI PASTA&&
PORTAKALLI TATLI&& gibi
uzunca bir isim oldu:)

tam mevsimi olunca şöyle bol portakal aromalı missgibi kokulu bir kekveya tatlı aklımdaydı
dün gelen arkadaşlarım için hazırlık yaparken aklıma geldi
yaptım keki yumuşacık portakal suyu ile ıslatılmış nemli bir kek oldu

malzemeler:
4yumurta
1su bardağı toz şeker
2su bardağı un
1kabartma tozu
1portakal rendesi
2yemek kaşığı sıvı yağ
1/2kahve fincanı su
1/2kahve fincanı portakal suyu(türk hakve fincanı)
ıslatmak için :
2 su bardağı portakal suyu
yeteri kadar şeker
üzerine şanti

kekimize yumurta ve şekeri çırparak başlıyoruz
sonra sırayla portakal suyu,su,portakal rendesi,sıvı yağ ekliyoruz
en son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp yağlanmış tepsiye alıyoruz

portakal suyunu şekerle tatlandırıp pişen kekin üzerine kekimiz sıcakken döküyoruz
kekimiz soğuyunca üzerine şanti sürüyoruz
dinlenince servise sunuyoruz
afiyetle kalın


tarifimi http://lezzettreni.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum

14 Ocak 2010 Perşembe

KAVURMA EŞLİĞİNDE NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI



PİLAV:

1ölçü pirince1,5ölçü su ekleyerek ve pirinçleri kavurarak hazırlarım pilavımı

kavurma ise:

etleri kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencereye üzerini azıcık geçecek kadar su ekleyip 30dk pişiriyorum

tuz asla eklemiyoruz

benim termo denilen en eski modellerden bi düdüklü tencerem var

bazı yemekleri özellikle onda yaparım pişen yemek lokum gibi olur

bazı sebzelerle türlü yaparım aynen güveç tadında

düdüklü çok önemli ayrıntı burada

pişen etleri suyundan süzüp başka bir tavada biraz yağda tuzunuda ekleyerek kavururum

et yağı olursa lezzeti dahada güzel olur

sunumda pilavı kalıba alıp çevirdim etleride ortasına ve çevresine yetleştirdim

afiyetle
düdüklü bu
ayrıca bunda kekte çok güzel olur yakında onuda yayınlayacağım

ÇİLEK-ÇİKOLATA=PASTA


http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ için ikinci pastam
birden fazla tarifle katılabiliyormuyuz bilmiyorum
ben hazırladığım tarifleri yayınlıyorum
tek tarif geçerli ise sevgili sevil birini seçecektir yarışma için

PANDİSPANYA:
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1kabartma tozu
2yemek kaşığı sıvı yağ
3yemek kaşığı kaynar su

arasına:çikolatalı cremole

üzerine çilekli krem şanti
çikolata rendesi
gıda boyası ile renklendirilmiş hindistan cevizi
dr oetker pasta süsü




nilüfer kalıp



pandispanyamızı hazırlayıp kalıbıma döktüm
pişen kekimi şekerli sütle ıslattım ara katına çikolatalı cremole
üst katınıda sade şantiyle kapladım
çilekli şantiylede süsleyip çikolata rendesi ve renkli hindistancevizleri ile süsleme yaptım
afiyetle kalın

ÇİKOLATALI LOKMACIK KEK





malzemeler :
1yumurta1türk kahve fincanı şeker
1fincan sıvı yağ1fincan süt(soda ve yoğurtlada denedim onlarda harika oldular)
1paket vanilya
1/2 kabartma tozu(2 silme tatlı kaşığı geliyor bir paket)
2,5fincan un

üzerleri için benmaride eritilmiş çikolata
bulamak için
1fincan süt
1fincan şeker
yeteri kadar kakao(ölçmemişim)

sosu şeker eriyene kadar ocakta karıştırıp kapatıyoruz kaynatmaya gerek yok


hamuru hazırlayıp soft bowl papatya kalıbıma eşitçe döktüm



fırına verip pişirdim
kalıptan kolayca çıkan keklerimi ılınınca hazır olan sosa sonrada hindistan cevizine buluyoruz
üzerine eritilmiş çikolata gezidiriyoruz
dolapta soğuyup dinlendikten sonra servise hazır
afiyetle kalın





7 Ocak 2010 Perşembe

EV YAPIMI ETİ CİN KEK





Reklamlarda izlerken şekline bayılıyordum
evde neden olmasın dedim
okula çocukların beslenmesine hazırlayıverdim


hamuru klasik tart tarifim

kremasıdaportakal jölesi




üzerinede






kullandım
tart kalıplarım bunların küçük boylarından
bu benim daha önce resmini çektiğim kalıbım
ismini yazmayan sevgili ziyaretçim şuan makina yanımda olmadığı için minik kalıplarımı resimleyemedim ama şu görünen kalıpların miniklerinde yaptım keklerimi
o kalıptaki içe çökük gibi görünen yer kek piştikten sonra üzerinde bi boşluk olmasını sağlıyor
bu sayede orayı istediğimiz krema veya meyvelerle doldurabiliyoruz






afiyetle kalın

PORTAKAL KASESİNDE PORTAKAL PELTESİ&PORTAKAL JÖLESİ


pek uzun bir isim oldu
tarifini birazdan verecğim eticinkek tarifim için portakal jölesi hazırladım tabi miktar çok olunca hemen kaseler hazırlanıp içleri artan portakal peltesiyle doldu valla nefis
çay mensünde pastaların yanına hafif vede şık görünümlü bir tatlı olarak ikram edilebilir

tarifi şöyledir:
2 bardak portakal suyu
1/2su bardağı su
3-4yemek kaşığı toz şeker
bağlamak için2yemek kaşığı dolu dolu nişasta

portakal suyunu ,suyu ve şekeri karıştırıp kaynatıyorum
diğer tarafta nişastayı suyla ezip kaynayan meyve suyunu bağlıyorum
hemen ardından kaselerin içleri doluyor
ben hindistan cevizi serptim ama üzerine bir dilim kivi,veya portakal yanına rulokat gofretle servis yapılırsa dahada güzel olacaktır
afiyetle kalın

5 Ocak 2010 Salı

KEKLİ BAKLAVA



denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bir tatlı daha

malzemeler şöyle:
1çay bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1çay bardağı yoğurt
1yumurta
1çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un
keki:
3yumurta
1su bardağı un
1su bardağı şeker
1paket kabartma tozu1/2fincan su
içi için ayrıca ceviz

şerbeti:
5bardak şeker
5bardak su
bir kaç damla limon suyu

üzerine tereyağı(margarin)ve sıvı yağ karışımı

hazırlanışı
öncelikle hamur malzemelerini yoğurup hamurun üzerini kapatıp dinlendiriyoruz
diğer tarafta kek için malzemeleri pandispanya gibi hazırlıyoruz
ben kolay olsun diye robota önce yumurtaları koyup bikaç dk çeviriyorum ardından şekeri en son un ve kabartma tozunu atıp karıştırıyorum
burada keki almadan cevizide robota atıp kek malzemesiyle bir iki tur çeviriyoruzki kek ve ceviz güzelce karışsın

şetbetide ocağa alıp kaynatıp ılınmaya bırakıyoruz

sıra hamurumuzda
30beze hazırlıyoruz
bezeleri tatlı tabağı kadar nişasta yardımıyla açıyoruz
.15-15guruplandırıp 15ini birden tepsi kadar açıyoruz
üzerine kek karışımını döküp diğer15li gurubu açıyoruz onuda kekin üzerine kapatıp baklavamızı üçgenler halinde kesiyoruz
tereyağı ve sıvı yağ karışımını ocakta kızdırıp tepsinin heryerine eşitçe döküyoruz
fırına verip güzel kızarana kadar pişiriyoruz
ben soğuk baklavaya sıcak şerbet döküyorum
notlar:ilk olarak benim fırınım mini fırın ve hamuru hazırlarken küçük çay bardağını ölçü kullanıyorum
büyük tepsi için büyük boy çay bardağı
ikinci not kek hamurum küçük tepsi için 2yumurta ,un ve şeker 1su bardağından birer parmak eksik
üçüncü notumda kek hamurunu hazırlarken içine 2-3fazla olmayacak taze ıspanak yaprağı atıyorumki o harika oluyor bol fıstıklı baklava görünümünde
çok uzun bir tarif oldu afiyetle kalın

Çıtır kaseler