24 Ekim 2009 Cumartesi

ELMALI GÜL KURABİYE


bu kurabiyeyi çok önce blogcudaki sayfamda yayınlamıştım
bugün gül poğaçanın şeklini tarif etmek için blogger arşivime bakınca bulamadım
bu vesile ile bu tarifide blogger arşivime eklemiş oldum

tarifi yine sevgili nur arkadaşıma pdçs için yolluyorum






















malzemeler
1paket margarin
1yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1 fincan süt
1paket kabartma tozu
1vanilya
aldığı kadarun


iç mlzemesi:rendelenmiş elmayı biraz şekerle pişirip içine tarçın ve ceviz ilave ederek hazırlıyoruz

SODALI GÜL POĞAÇA


MALZEMELER:
1su bardağı süt
1şişe soda
1yumurta(sarısı üzerine)
1tatlı kaşığı tuz
2yemek kaşığı toz şeker
1paket maya(yaş maya veya droetker tek kullanımlık maya veya 1yemek kaşığı kuru maya)
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un

hazırlanışı:
sütü ılıtıp mayayı içine atıyoruz.biraz kabarması için bekletiyoruz
droetkerin mayası ise onu una karıştırıyoruz suya ıslatılmadan kullanılıyor
diğer malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz
yarım saat mayalanmasını bekleyip şekil veriyoruz
üzerine yumurta sarısını sürüp tepside15dk kadar bekletip fırına veriyoruz
ben davul fırında pişirdim
poğaçaları davul fırın daha güzel pişiriyor
bazı fanlı fırınlar poğaçayı kurutuyor
afiyetle kalın
poğaçanın şekli sıradaki elmalı gül kurabiye yapımında ayrıntılı olarak verilecek
tarifimi pdçs için sevgili nur arkadaşıma gönderiyorum

23 Ekim 2009 Cuma

SÜRPRİZ ÇİKOLATA KURABİYE&BİSKREM




tarifimi misafirlerim için hazırlamıştım
PDÇS 46 için sevgili nur/ arkadaşıma gönderiyorum
malzemeler:
150gr tereyağı
1 fincan sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1kabartma tozu
1vanilya
aldığ kadar un

arası için:sürülebilir çikolata


hamur malzememizi ele yapışmayan bir hamur olarak yoğuruyoruz
hamuru yarım cm kalınlığında açıp bardakla kesiyoruz
ortalarına 1çay kaşığı çikolata koyup diğer kesilmiş hamuru çikolatanın üzerine kapatıyoruz
kenarlarını çatalla basıp birleştiriyoruz
190c de pişiriyoruz
soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri veya çikolata glazürü ile süslüyoruz



not:hamur kalıpla kesip açmak için biraz zahmetli ama bilerek süt veya yoğurt eklemedim
bu haliyle tam kıtır ağızda dağılan kurabiye hamuru oldu

bu adreste MUHALLEBİLİ KURABİYE tarifinde glazür anlatımı var


BURADA KURABİYE ÇEŞİTLERİ var




afiyetle kalın

5 Ekim 2009 Pazartesi

DOLGULU KÜLAHLAR



bu tarifi arşivimde buldum baya önce yazmışım .şimdi bakarken görünce hemen eklemek istedim
beğenecekmisiniz bakalım

malzemler:
1yumurta
150gr oda ısısında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1çay bardağı süt
1çay kaşığı karbonat(silme dolu olsun)
aldığı kadar un

iç malzemesi:
1paket krem şanti
3-4 yemek kaşığı damla çikolata
1muz
1 kivi

üzerine toz antep fıstığı

yapımı
öncelikle kurabiye hamurunu hazırlıyoruz oda ısısındaki yağla şekeri karıştırıp yumurtayı ekliyoruz.
un ve karbonatı ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
hamuru unlanmış zeminde yarım cm inceliğinde açıyoruz.ince şeritler kesiyoruz yaklaşık1cm kadar
sonra bu hamurları varsa külah şeklindeki kalıba sarıyoruz yoksa benim gibi yağlı kağıttan külahlar yapıp onun dışına sarıyoruz185cde çok kızartmadan pişiriyoruz
piştikten sonra hafif soğuyunca kağıtları çıkarıyoruz. hazırladığımız şantinin içine damla çikolatayı küp küp doğranmış muz ve kiviyi ekleyip külahları dolduruyoruz.sonrasında antep fıstığına batırıp servis tabağına alıyoruz .afiyetler olsun

3 Ekim 2009 Cumartesi

PROFİTEROL



profiterol duyunca bile ismi insana çok hoş geliyor
kaçyıl öncede forumda sevgili yeşimden/ alıp yapmıştım bu tarifi
deneyin bence çok güzel oluyor
aynen sevgili yeşimin anlatımıyla tarifimiz ve malzemelerimiz aşağıda
bu arada bir not:bu tarifi benden alıp yapanlar oldu tabi memnun olanların yanında hiç beğenmeyenlerde oldu
sorunları hamurun incecik olması
söylenilen şartlara uyulmazsa hamurumuz malesef çöküyor.bunuda belirteyim şimdiden

malzeme listemiz
:1/2 paket margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un(elenmiş)
1 tatlı kaşığı şeker (fırında güzel kızarmasını sağlar)
1/2 çay kaşığı tuz(lezzet verir ve hamurun tadını belirginleştirir)
4 iri boy yumurta

krema:
3 su bardağı süt( bardak 200 ml lik olucak )
2 türk kahvesi fincanı şeker
1 yemek kaşığı silme nişasta(mısır)
2 yemek kaşığı un (tepeleme olucak )pişirip soğutuyoruz.
içine 1 paket vanilya2 yemek kaşığı pudra şekeri50 gr margarin koyup köpük köpük olana dek çırpıyoruz...


çikolata sosu:.

1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı su (200 ml)
1 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası(tepeleme)pişirip soğutuyoruz


.tenceremize şuale hamur için suyu ve yağı koyup kısık ateşte yağ suyun içide eriyip su ile birlikte kaynatıncaya dek bekletiyoruz.kaynayınca elenmiş un,tuz,şeker ekleyip iyice karıştırıyoruz. hamur toplanıp pişmeye başlıyor.2-3 dk pişirip ateşten alıyoruz. başka bir kaba alıp hafif ılıklaşıncaya dek 5 dk dinlendiriyoruz

sonra içine 1 yumurta ekleyip mikserle yumurtayı hamura iyice yediriyoruz. sonra diğer yumurtaları tek tek ilave edip her defasında mikserle iyice yumurtaları hamura yediriyoruz

önceden ısıtılmış 170' ısı ayarında orta rafta tepsiyi fırına verin.rengi hamurun içine şeker eklediğimiz için tatlı bir renk alacaktır. kızarmaya ve pişmeye başladığını bu şekilde anlamaya başlarsınız. ayrıca fırında pişerken ilk 20 dk fırın kapağını açmayın. daha sonra hafifçe aralayıp elinizle hamura dokunun üst kısmı sertleşmişse olmaya başlamıştır. zaten hacminin 2-3 katı büyüyecektir. fırından alınca soğuk havanın yapmış olduğu basınçla az bir çökme olsada merak etmeyin içi boşalıp piştiği için kremayı doldurduğunuzda eski formuna kavuşur.

tepsiyi fırından alıp içlerine krema pompası yardımı ile kremayı ağırlaşana dek dolduruyoruz. tüm hamurlarımız dolunca
üzerine çikolata sosu döküyoruz
siz bu aşamada dilerseniz yeşim gibi tahinli bir sosta dökebilirsiniz
oda harika görünüyor
http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/search/label/tatlılar

SOSLU KARNIBAHAR KIZARTMASI


1 tüm karnıbahar
Sosu için:
1 çy bardağı soda
1 yumurta
tuz
alabildiği kadar un
Sosu için soda,yumurta ve tuzu karıştırın.Boza kıvamına gelene kadar birkaç kaşık un ekleyin. Çiçek çiçek ayırıp haşladığınız karnıbaharları bu sosa bulayarak sıvıyağda kızartın
yanında yoğurt sosla birlikte servis edebilirsiniz
afiyetle kalın

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...