9 Eylül 2009 Çarşamba

KUPTA FINDIKLI TAVUK GÖĞSÜ


Malzeme Listesi :
100GR tuzsuz tereyağı+1/2çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı un
1su bardağı şeker
1vanilya
1lt süt
üstüne yarım paket çikolatalı puding
en üste fındık parçaları
Yapılışı :yağı eritip unu hafiif kavuruyoruz üstüne şekeri ekleyip(ben şekeri daha az koydum 1bardak çok tatlı geldi bana)sütünü ilave ediyoruz kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz 10-15dk mixerle çırpıyoruz mutlaka çırpın ıslatılmış tek kişilik servislere boşaltın dolapta donsun akşamdan yaparsanız sabaha tam kıvamında olur en üste pudingi hazırlayıp dökün fındık parçalarıyla süsleyin afiyet olsun
not
fındıkların bi kısmını ben pudingin içinede ilave ettim
yağı margarin kullanmak istemediğim için tereyağı ve sıvıyağı karıştırdım

İZMİR KÖFTE


2-3 orta boy patetes
(dilimlenmiş ve kızgın yağda kızarmış)
köfte için:
500gr kıyma
1soğan
1diş sarımsak
tuz-karabiber
1yumurta
1su bardağı galeta unu veya robotta çekilmiş kurutulmuş ekmek içi
sosu:
1yemek kaşığı salça
1,5-2su bardağı su
köftemizi yoğurup şekil veriyoruz
kızgın yağda kızartıyoruz
çok fazla pişirmeye gerek yok ,ikinci kez pişireceğiz
pişen köfte ve patetesleri ard arda sıralıyoruz
1kaşık yağda salçamızı kavurup suyunu ekliyoruz
köfte-patateslerin üzerine alıp yemeğimizi fırına veriyoruz

Çıtır kaseler