31 Ağustos 2009 Pazartesi
TUZDA TAVUK
bu kezde sizlere eşimin hazırladığı tuzda tavuğu sunuyorum
tuzu suyla ıslata ıslata sıvanacak hale getirdi
tavuğu pişireceğimiz tepsiye önce tuzdan bir taban üzerine tavuk yerleşti
daha sonra tuzla tavuğun her yerini kapladı
ve fırına gönderdik
pişme süresi biraz garip
tuzun üzeri kızarınca tavukta kızarmış olacakmış
eşim öyle dedi
ve tuz kızarınca tuzu kırdık içinden çıkan görüntü resimdeki gibi
tuzlumu oldu tavuk diyeceksiziniz
öyle aman aman yenmeyecek bir tuz değildi
zaten oda sadece dış kısımdaydı içleri yine tuzsuzdu
yanına pilav, bol salata harika oluyor
öndende bir çorba hazırlarsanız işte akşam menüsü çıktı ortaya:)
denemek isteyenlere kolay gelsin
afiyetle kalın
30 Ağustos 2009 Pazar
FIRINDA KIYMALI KREP BÖREK
krep için:
klasik krep
2yumurta
2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)
1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok
iç malzemesi:yeteri kadar kıyma
1 kuru soğan
tuz- karabiber
sıvı yağ
üzerine kaşar rendesi
kreplerimizi hazırlıyoruz
diğer yanda iç malzememizi kavuruyoruz
yeteri kadar iç koyup krepleri rsimdeki gibi katlıyoruz
fırın tepsisine alıp üzerine kaşar rendeliyoruz
afiyetle kalın
tarifi iftar bereketine sevgili sevile gönderiyorum
VİŞNELİ PARFE
ramazan ayını yaşadığımız şu sıcak günlerde iftara hafif ve soğuk bir tatlı hazırlayabilirsiniz
malzemeler:
2poşet şanti
200gr pötibör bisküvi
bir kase vişne
üzerine2bardak vişne suyu
bağlamak için nişasta(2yemek kaşığı kulandım)
1/2 bardak toz şeker
ufalanmış bisküvileri sütle hazırladığım şantiye ekledim güzelce karıştırıp içine çekirdekleri alınmış vişneleri ekledim
silikon kalıba boşaltıp dondurucuya koydum
üzeri içinde vişne suyu ve şekeri karıştırıp kaynatım kaynamaya başlayınca suda ezdiğim nişastayı yavaş yavaş ekleyerek kıvamını bağladım
çok koyu olmaması lazım
nişasta fazla gelirse kıvama göre ayarlama yapın
iyice donan parfemi dolaptan alıp üzerine hazırlayıp soğuttuğum sosumu ilave ettim
dolapta iyice donması lazım ben biraz erken çıkarmak zorunda kaldım tam istediğim şekilde olmadı
sosun soğumasını beklerken ara ara karıştırın üzeri kaymaklanmasın
PİZZA VE TEKRAR MERHABA
herkese merhaba
uzun süre ara verdim malesef
sizleri çorbayla bıktırdım biliyorum ama tatil nedeniyle vakit bulamadım
arkadaşların sayfalarını fırsat buldukça ara ara gezdim
herkese hayırlı ramazanlar diliyorum
sahur için yapabileceğiniz bir pizza önerim var
PİZZA HAMURU İÇİN :
1su bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta1çay kaşığı tuz-1çay kaşığı şeker
1yemek kaşığı toz maya
aldığı kadar un
hamurumuzu herzamanki gibi önce mayayı ılık suda bekleterek başlıyoruz
un harici tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz
yavaş yavaş un ekleyerek çok katı olmayan bir hamur yapıyoruz
mayalanması için üzerini kapatıp bekliyoruz
diğer yanda sosu ve kullanacağımız malzemeyi hazırlayalım
sosu:6/7tane domates rendesi
2diş sarımsak
2kaşık zeytinyağı
kekik
acı istersek pul biber
tuz
sosun yapımı:
önce yağda sarımsakları şöyle bi çevirip aromasını çıkartıyoruz
ardından domatesi ekleyip güzelce suyunu çekip kıvamlı bir püre olana kadar pişiriyoruz
tuz ve kekiği ilava edip soğumaya bırakıyoruz
renk istediğimiz gibi değilse 1tatlı kaşığı kadar domates salçasıda ekleyebiliriz
hazır olan hamuru tepsi büyüklüğünde ince açıp üzerine sosumuzu yayıyoruz
kaşar rendesi- sucuk dilimleri-mantar-zeytin-dilim domates-ve kaşar rendesi
malzeme tamamen isteğe kalmış dilediğiniz ürünleri koyabilirsiniz
sonra fırına gönderiyoruz
180c de 25-30dk
pişiriyoruz
ama her fırının pişirme süresi farklı olacağı için kontrol etmek lazım
afiyetle kalın
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
-
Bu böreğin özelliği içsiz olması kayınvalidemden öğrendim .kayınpederim gürcü ve onlara özgü bi börekmiş. malzemeler: 1su bardağı su 1 su...