6 Temmuz 2009 Pazartesi

AMASYA ÇORBASI--KESME ÇORBASI




Malzemeler:
hamur için:
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
Çorba için:
250 gr yağlı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
sos için:
3 çorba kaşığı tereyağı ve nane
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılır. mantı hamuru kalınlığında açılır. 2 cm kalınlığında şeritler kesilir bol unlanarak üst üste dizilir ve üçgen şeklinde küçük dilimlenir. Tencereye 12 bardak su konur kaynayınca içine üçgen erişteler eklenir ve yumuşayanakadar pişirirlir. Ayrı bir kabda yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılır. kaynayan sudan az az eklenerek yoğurt ılıklaştırılır ve çorbaya karıştırılarak katılır kaynayana kadar karıştırılır pişirirlir. içine haşlanmış nohut eklenir bir tasım daha kaynatılır. tuz eklenir hazırlanan sosla ikram edilir…

4 Temmuz 2009 Cumartesi

zeytinyağlı biber dolması


yeteri kadar biber
üzerlerine domates
pişerken parlak olmaları için dolmaların üzrine bir miktar sıvı yağ
herkesin bildiği bir tarif ama bunu ,yemeğe yeni başlayanlar için arşivimize ekledik
afiyetle kalın

ZEYTİNYAĞLI DOLMA HARCI(İÇİ)






MALZEMESİ:

2-2,5 su bardağı pirinçpirinç

6-7 adet büyük soğan

3/4 bardak zeytinyağı

1 adet büyük domates

3-4 yemek kaşığı dolmalık fıstık

3-4 yemek kaşığı kuş üzümü

1/2 demet nane

1 demet maydonoz

1/2demet dereotu

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 çay kaşığı yenibahar

2 çay kaşığı karabiber


pirinçleri güzelce yıkayalım

Diğer yandan bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğanlar, çam fıstığı, tuz koyarak kuvvetli ateşte 20 dakika kavurun. Soğanlara pirinçleri de katarak bir süre daha kavurun. Sonra aynı tencereye sıcak su, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış domatesleri, üzüm ü karabiber, yenibahar, toz şeker, doğranmış naneleri ve dereotunu ilâve ederek iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sonra ateşten indirin, dolmalarda kullanın

Çıtır kaseler