23 Haziran 2009 Salı

12 Haziran 2009 Cuma

TELLİ BABA TATLISI



tarifim çok gecikti kusuruma bakmayın lütfen
evde değildim
Malzeme Listesi :
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yarım paket margarin(katı,oda sıcaklığında)
Alabildiği kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)
arasına tel kadayıf,ceviz,fıstık
az miktarda sıvı yağ
süslemek için şanti
ŞURUBU İÇİN: 2 su bardağı şeker 3 su bardağı suYapılışı :
bu tatlıyı bikaç yıl önce tarifdefterinde görmüştüm
ama orada hamur malzemesi falan farklıydı tabi
ben bunu çok güvendiğim gül tatlımın hamuruyla hazırladım
arasınada göz kararı kadayıfı sıvı yağla ovdum,ceviz ve fıstık serptim bolca
hamurumu yoğurup ceviz kadar bezeler aldım
hamuru elimle şöyle inceltip arasına kadayıflı harç koydum ve hamuru büzerek kapattım
kapanan kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine sıraladım
fırınladım
güzelce pişen tatlımı fırından alıp hafif ılıttıktan sonra soğuk şerbetle buluşturdum
üzerine yeşil fıstık serpip servis yaptım
afiyetle kalın

ÇİKOLATALI TART



tart hamuru kivili tarttaki hamur malzemesi
içine cremole
üzerine çikolata rendesi
afiyetle kalın

KOKOSTAR



Hamuru İçin:
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar unİçine:
2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)
YAPILIŞI:
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.
Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.
180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.
Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. (ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da kalın bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz)

tarif sevgili seçil den teşekkür ediyorum kendisine

3 Haziran 2009 Çarşamba

ÇİLEKLİ-ÇİKOLATALI BATON PASTA



PANDİSPANYA
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1kabartma tozu
2yemek kaşığı sıvı yağ
3yemek kaşığı kaynar su
arasına:
çikolatalı cremole ,çilek dilimleri
üzerine çilekli krem şanti
çikolata rendesi
gıda boyası ile renklendirilmiş hindistan cevizi

diğer pasta tarifleri ve hazırlanışları için PASTALAR a bakabilirsiniz




tarifimi narinmutfagi82 arkadaşıma gönderiyorum

Çıtır kaseler