25 Mart 2009 Çarşamba

KETEN TOHUMLU SUSAMLI KURU PASTA



pastanedeki gibi çeşit çeşit kuru pastalar yapmayı çok seviyorum.tabiki evde yapılan daha sağlıklı şüphesiz
MALZEMELERİMİZ:
125gr tereyağı veya margarin
1türk kahve fincanı sıvı yağ
1yumurta(beyazı dışına)
2yemek kaşığı yoğurt
1tatlı kaşığı kabartma tozu(yarım paket ediyor)
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
aldığı kadar un

üzerine keten tohumu ve susam

hamuru yoğurup yarım cm kadar açıyoruz
kalıplarla kesip önce yumurta akına sonrada bir tabakta harmanladığımız keten tohumu ve susam karışımına buluyoruz
ardından fırına yolluyoruz
ben orta ısıda pişiriyorum kuru pasta ve kurabiyeleri.hızlı ısıda dışı pişip içleri hamur kalıyor:)
afiyetle ve sağlıcakla kalın

24 Mart 2009 Salı

SÜNGER TATLISI 2(meyve soslu)YALANCI EKMEK KADAYIFI


sizleri üçgen böreklerle bıktırdım ama malesef baş dönmelerim başladı ve bir hafta yattım.kbb den bişey çıkmadı ve doktorum beni başka doktora yönlendirdi
cuma norolojiden randevum var inşlh hiçbişey çıkmaz dua edin
Rabbim herkese sağlık sıhhat versin gerisi boş.insanın sağlığı olmadığı zaman hiçbirşeyin önemi kalmıyor
goglede sürekli sünger tatlısı yazıp sayfama gelen sevgili izleyenim sizin için olsun bu tarifim,herzaman beklerim:)
şimdi geçelim tatlımıza.çok severek yediğimiz hafif bir tatlı
mutlaka denemenizi tavsiye ederim
bu tatlıdaki en önemli husus hamurun kıvamı akıcı olacak kesinlikle kek kadar katı olmamalı



Malzeme Listesi :
3yumurta
2çay bardağı toz şeker
3çay bardağı yoğurt
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
1,5-2su bardağı un
şerbeti 3su bardağı şeker
3su bardağı su
1/2limon suyu
üzerine 1poşet şanti
1paket meyveli sos
öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz yoğurt un kabartma tozu vanilya yıda ilave edip karıştırıyoruz.keke göre daha akışkan olmalı un gerekliyse ilave edilir ama kek kadar katı olmamalı fırında alt üst kızarana kadar pişirilir
daha önce yaptığım SÜNGER TATLISI BURADA
bukez şekeri karamelize edip şerbetini o şekilde hazırladım.tadı ekmek kadayıfı gibi oldu .
yine farklı birşey olsun diyen ben, üzerine hazır meyveli soslardan döktüm(tatlım şerbetini tamamen çektikten sonra sosumu döktüm, dolaba aldım ,en son şanti ile süsledim)
PÜF NOKTASI KEK FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ ÜZERİNE 1SU BARDAĞI BUZ GİBİ SUYU KAŞIK KAŞIK DÖKÜP KEKİN ÜZERİNİ BİR TEPSİYLE KAPATIYORUZ.5-10DK SONRA ŞERBETİNİ VERİYORUZ önceden kaynattığımız şerbeti ılık keke soğuk şerbet olarak ilave edilir üzeri isteğe göre süslenir afiyet olsun

12 Mart 2009 Perşembe

EL AÇMASI PIRASALI ÜÇGEN BÖREK



malzemeler:
1su bardağı yoğurt
1su bardağı sıcak su
1su bardağı sıvı yağ
1yumurta(sarısı dışına)
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1paket mayaveya 1yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un

hazırlanışı:
ılık suda mayamızı eritip diğer sıvı malzemeyi bi araya alıyoruz
üzerine tuzu,şekeri ve yavaş yavaş unu ekleyip çok sert olmayan yuuşak bir hamur yoğuruyoruz.yumuşak ama ele yapışmamalı
hamuru 12beze yapıyoruz
resimdeki gibi açabildiğimiz kadar açıp bohça şeklinde kapatıyoruz
resimler aşamaları tek tek gösteriyor
ben iç malzeme olarak pırasalı harç yaptım
pırasa ve rendelenmiş havuç'u sıvı yağda güzelce kavurup tuz ekliyoruz
dilenirse bu içe peynirde eklenir
en son böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yarım sat kadar tepsi mayasını bekliyoruz.
fırında kızarana kadar pişiriyoruz
aynı gün içinde yenirse böreğin tadı daha nefis ve çıtır oluyor
servisten önce biraz ısıtılabilir
ayrıca üzerlerine bolca keten tohumu serptim :)
afiyetle kalın








10 Mart 2009 Salı

BAHARATLI TUZLU KURABİYE



yeni komşularım hoşgeldine geldiler
saolsunlar
bu kurabiyelerde onlara hazırladığım çeşitlerden bir tanesi
malzemelerim şöyle:
125gr margarin
1türk kahve fincanı sıvı yağ
1yumurta(sarısı dışına)
2yemek kaşığı yoğurt
1tatlı kaşığı kabartma tozu(yarım paket ediyor)
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
aldığı kadar un
istenilen baharatlar(ben kekik,nane,pul biber ekledim)
üzerine ayırdığımız yumurtayı sürüp üzerine file fındık atalım
fırında çok yüksek ısıya bırakmadan 190cde pişirelim
afiyetle kalın

8 Mart 2009 Pazar

MEVLİD KANDİLİ



Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

5 Mart 2009 Perşembe

LİMON KREMALI MERENGLİ TART






biliyorum tarifi çok geciktirdim ama yazmak için hiç vaktim olmadı

şimdi geçiyorum tarife

malzemeler KİVİLİ TART hamur malzemesi

kreması için:3su bardağı su

büyük bir limon rendesi

1limon suyu

1su bardağı toz şeker

4yemek kaşığı nişasta

2yemek kaşığı limonlu jöle tozu

mereng için:2yumurta

bir fiske tuz

1su bardağı toz şeker


hazırlanışı:

tart hamurunu hazırlayıp pişiriyoruz

diğer yanda krema malzemesinden sadece jöle tozu hariç diğer tüm malzemeyi iyice karıştırıp ocağa alıyoruz

pişen kıvam alan muhallebmizi ocaktan alıp içine jölemizi ekliyoruz.jöleyi aroma ve kıvam vermesi için ekledim.

muhallebiyi tartımızın içine boşaltıyoruz.

mereng için 2yumurta beyazına bir fiske tuz atıp kar gibi olana kadar çırpıyoruz

iyice katılaşan yumurtaya yavaş yavaş şekeri ekleyip bir yandanda mixerle çırpıyoruz

yumurtayı bir sıkma torbasına alıp kremamızın üzerine istenilen şekilde sıkıyoruz

190cde üzeri pembeleşene kadar fırınlayıp ,oda ısısında ilk sıcağının çıkmasını sağlıyoruz.dolaba alıp iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz

not:merengin içine1çay kaşığı kadar vanilya ekledim










4 Mart 2009 Çarşamba

KİVİLİ TART&P.D.Ç.S



tart kalıbımı alalı 5-6ay olmasına rağmen birtürlü deneyemedim
ilk başta tartım kalıptan çıkmaz korkusu oldu
korkunun ecele faydası yok mutfağa girip ilk denememi yaptım
keşke kalıbı aldığım ilk gün yapsaydım nekadar basitmiş
çok hoşuma gitti

hamur malzemesini kendim ayarladım.kalıbım biraz küçük, çok büyük boy değil.ölçüsüne bakıp buraya eklerim
malzemeler şöyle
1yumurta
1türk kahve fincanı şeker
1fincan sıvı yağ
1fincan süt(soda ve yoğurtlada denedim onlarda harika oldular)
1paket vanilya
1/2 kabartma tozu(2 silme tatlı kaşığı geliyor bir paket)
2,5fincan un
kreması:1paket muzlu puding
1poşet şanti
üzerine kivi ve vişne
tart jölesi
hazırlanışı:
yumurta ve şeker çırpılır ardından diğer malzemeler eklenip bir kek hamuru elde edilir.yanlız unu birden boca etmeyin yavaş yavaş ekleyin.her un farklılık göstereceği için hamurumuzun kıvamı kötü olmasın
tart kalıbını oda ıssındaki margarinle iyice heryerini yağlıyoruz
hamuru döküp fırına veriyoruz
pişen keki biraz ılınınca ters çevirip çıkarıyoruz

ben ilk denememde muzlu puding pişirip pudingim soğuyunca üzerine şantiyi toz halde döktüm
güzelce çırpıp kıvam alınca kekin boşluğuna döktüm
üzerine kivi dilimleri ve dolapta yazdan koyduğum vişnelerimi yerleştirdim
tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp meyvelerin üzerine gezdirdim
dolapta iyice soğuyunca servis ettim

tarifi P.D.Ç.S 37 için sevgili sevinç e gönderiyorum

afiyetle kalın

3 Mart 2009 Salı

MİNİ PİZZACIKLAR


milföyle hemen pratik bir pizza tadı için
evde pizzaya dair ne varsa elimizdeki milföye yerleştirip pizzamızı hazırlıyoruz
ben ortadan iki eşit üçgene ayırdığım milföylerin içine bir dilim sucuk üzerine kaşar koyup uçları kapattım. hamurun uç kısmına biber ve domates dilimleri yerleştirdim
en son yumurta sarısı sürüp 190cde pişirdim
afiyetle kalın

1 Mart 2009 Pazar

TAVUK SOSLU MAKARNA&TAVUK SAC KAVURMA SOSLU MAKARNA


1 paket makarna haslanir.suyunu cektirerek pisirilir.1 yemek kasigi tereyagiyla hafifce cevirilir
Simdi sira sac kavurmada

TAVUK SAC KAVURMA :

1 kemiksiz tavuk göğsü
2 sogan
2 yesil biber
2domates
1dis sarimsak
1 yemek kaşığı salca
sivi yag+tereyağı
istenilen bahartlar
hazırlanışı:
önce yağda minik doğranmış soğan ardından sırasıyla tavuk eti,biber,domates,salça ve sarımsak
,salça,tavuğun pişmesine yakında baharat eklenir.
 makarnanin uzerine dokulup bolca kasar rendelenir
afiyetle kalın

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...