18 Ocak 2009 Pazar

HAMSİ ŞİŞ


hamsili pilavın yanında servis etmek için hazırladığım hamsi şişler

temizlenen hamsiler şişlere takılıp önce mısır ununa bulanır,sonrada yağda nar gibi kızartılır

meze ve salataların yanında şık bi sunum oldu

14 Ocak 2009 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KURABİYE


Malzeme Listesi :150 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
aldığı kadar un
MUHALLEBİSİ İÇİN: 1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
40gr margarin
GLAZÜR İÇİN: 90gr tereyağı veya margarin 50gr şker 2yemek kaşığı kakao 1yumurta sarısıYapılışı :öncelikle muhallebiyi hazırlyarak başlayalım. margarin ve vanilya haricindeki malzemeleri tencreye alıp karıştırarak kaynamasını bekleyelim kayadıktan ve kıvam aldınkatn sonra ocaktan alıp margarini ve vanilyayı ekleyelim bir iki tur karıştırıp soğumay bırakalım.üzeri kaymak bağlamasın diye arasıra karıştırmayı unutmayalım hamura gelince oda ısısındaki margarin ve şekeri karıştırıp sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim. yumurta,sıvıyağ,yoğurt,un ve kabartma tozuyla ele yapışmayan bir hamur yoğuralım hamuru iki parçaya ayırıp 4-5ml kalınlığında açalım.hamurdan eşit kareler kesip ortalarına soğuyan muhallebiden yeteri kadar koyalım.karelerin dört ucunu ortaya alalım( bohça gibi)katlanan kısım alta gelecek şekilde fırın tepsisine alalım.180cde kızarmasına izin vermeden hafif pembe şekilde pişirelim soğuyan kurabiyelerin üzerine glazürle süsler yapalım glazür için: yağı tavaya alıp eritelim üzerine kakao ve şekeri ekleyelim .malzeme birbirine karışınca ocaktan alıp bir kase içine koyduğumuz yumurta sarısının üzerine soğumadan döküp, bi taraftanda mixerle karıştıralım.kıvamı koyulaşınca karıştırmayı bırakıp ,bir sıkma torbasına veya kağıttan yaptığımız külaha doldurup kurabiyeleri süsleyelim AFİYET OLSUN

Edaca30 ve papatya68’in evsahibeliği yaptığı Hobidünyam woman forum yemek etkinliği #3 kurabiyeye,

ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM


HAVUÇLU MUFFİNLER&CARROT CAKE&P.D.Ç.S.34



MALZEMELER:

3yumurta

1su bardağı toz şeker

1su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1su bardağı rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç

1paket kabartma tozu

1çay kaşığı zencefil
3-4yemek kaığı kakao

1çay bardağı ceviz içi(ufalamış)

alabildiği kadar un

2-2,5 su bardağı kadar



kekimizi hamuru hazırlayıp muffin kaplarına eşit şekilde böldüm

190cde pişirdim

üzerlerine şeker hamurlarıyla havuçlar yapmaya çalıştım

afiyet olsun

sağlıcakla kalın

etkinlik için arkadaşıma/ gitsin

13 Ocak 2009 Salı

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =ZENCEFİLLİ KEK

76.TARİF
ADI:ZENCEFİLLİ KEK
GÖNDEREN:http://lezzetpinari.blogspot.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

PDÇS 33 için ikinci tarifim Zencefilli Kek. Gerçekten çok lezzetli,hoş bir aromaya sahip.Yeni yıl öncesinde Dr.Oetker'in ikili pudingleriyle birlikte verilen minik silikon kek kalıplarıyla denedim,sonuç harika :)
.
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 yemek kaşığı hindistancevizi
1/2 su bardağı kırık fındık ya da ceviz
üstüne serpmek için Dr.Oetker tarçınlı dekor şeker
.
Yumurtalar ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır.İçine süt,yağ eklenir.Tarçın,zencefil, hindistancevizi,karanfil,vanilya ve kabartma tozu bir kapta karıştırılıp eklenir.Un da eklendikten sonra fındıklar katılır.Kalıplara paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Ilınınca Tarçınlı dekor şekerle süslenir 

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =BAYAT EKMEK TRUFU

77.TARİF
ADI:BAYAT EKMEK TRUFU
GÖNDEREN:http://disalce.blogspot.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

merhaba arkadaşlar....

bu tarifimide yine sevgili arkadaşım mutfaknotlarınagönderiyorum.....p.d.ç.s.e...33...için...etkinliğe göz atın..harika tarifler birikmiş......kolay gelsin arkadaşıma.... 
  • kahvaltılık çikolatanın bitmeye başladığı sıralarda içine bayat ekmek içlerini ufalarsınız.....tatlı kaşığı yardımı birbirine yedirirsiniz........taze ekmekle denemeyin hamur oluyor.....sonrada istediğiniz şekilde (ister yuvarlayarak,isterseniz kabında )yiyebilirsiniz..
  • ekmeği fazla olursa çikolata eklersiniz.....şöyle düşünün oranları....yarım bardak çikolata ,1 bardak ufalanmış ekmek içi.......
  • çokokremlerinizi bu şekilde değerlendirin....kurudu deyip atmayın.....


33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =HAVUÇLU KEK


78.TARİF
ADI:HAVUÇLU KEK
GÖNDEREN:http://birseninmutfagi.blogspot.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.


MALZEMELER:
  • 2 su bardağı havuç rendesi
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tarçın
  • 2 paket kabartma tozu
  • Alırı kadar un
  • Ceviz
Üst Malzemeleri:
  • 2 paket beyaz çikolatalı sos
  • 4 su bardağı süt
YAPILIŞI:Yumurtayla şekeri iyice çırpıp içine diğer malzemeleri karıştırıp yağlanmış kalıba dökelim.Isıtılmış 170'Cde pişirelim.Sosu pişirip üstüne dökelim.Soğuyunca süsleyelim

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =KÖSTEBEK PASTA

79.TARİF
ADI:KÖSTEBEK PASTA
GÖNDEREN:http://harikamutfak.blogcu.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Bu pasta köstebek pasta ..ama ben galiba tam köstebek  şeklini veremedimMahçupfakat lezzeti yakaladım...gerçekten çok güzel oldu.zaten  muz ve krema ehh birde kakaolu kek olunca değmeyin tadının keyfine....pastamı melisa daki etkinliğe yaptım..özel olarak...
tarife gelince...
4 yumurta
4 fincan un 
4 fincan şeker
1 fincan süt (ılık)
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 kaşık kakao

2 kaşık un + 1 kaşık nişasta
1 paket vanilya
süt.(göz kararı koydum..(.kendi tarifiniz bir krema olabilir)
3 tane muz(orta boy

kek hamurunu hazırlayıp pişirdikten sonra, soğuttum.hııı bu arada kek pişerken kremayı hazırladım ve ara ara karıştırdım  ki kabuk olmasın ...kekin  kenerlarından   biraz bırakarak kapak gibi kestim.içini boşalttım ve çıkanları robottan geçirdim. boşalan yere muzları ortadan ikiye bölüp dizdim. üzerine kremayı döktüm. kek kırıntılarınıda üzerine yerleştirip buzdolabında beklettim 1-2 saat kadar...evet servise hazır... 

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =REVANİ

82.TARİF
ADI:REVANİ
GÖNDEREN:http://ezgilitarifler.blogspot.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİ 33'e ev sahipliği yapan http://mutfaknotlari.blogspot.com/ a gönderiyorum.
REVANİ
MALZEMELER:1 su bardağı un
1 su bardağı +1 parmak fazla irmik
3 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN:4 su bardağı şeker,4.5 su bardağı su ve birkaç damla limon
YAPILIŞI:Önce ve yumurtayı bir güzel çırpın,diğer malzemeleride katarak kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediniz.Yağlanmış tepsiye döküp 180'c lik fırında kızarana kadar pişiriniz.Diğer yandan şerbetini hazırlayınız.Pişen revaniyi soğutunuz.şerbet kıvamını aldıktan sonra sıcak olarak dökünüz. AFİYET OLSUN.
Evde bu tatlı çok seviliyor ve bu ölçülerle çok güzel bir tatlı oluyor.

.

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =PASTANE POĞAÇASI

83.TARİF
ADI:PASTANE POĞAÇASI
GÖNDEREN:http://kizilciksurubu.blogcu.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Uzun zamandan beri bloguma tarif ekleyemedim. Son zamanlarda esim ve cocuklarimin tatilde olmalarindan ve onlarin devamli mesgul ettiklerinden dolayi bilgisayarin basina pek oturamadim maalesef. Bu hafta cocuklar okula basladilar ve ben de nihayet bir tarif yazma firsati bulabildim.
Pogacalarin tarifi oktayusta. ya ait. Ben de bu pogacalari pdcs etkinliginin bu haftaki ev sahibesi olan http://mutfaknotlari.blogspot.com/ a gönderiyorum. Arkadasima kolay gelsin diyorum. Pogacalarin tarifi ise söyle;
Malzemeler:
3 su bardagi un
30 gr yas maya
2 corba kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz
2 yumurta
1 cay bardagi süt
150 gr tereyagi (oda sicakliginda yumusamis)
1 tatli kasigi mahlep
aldigi kadar su
ici icin:
beyaz peynir ve maydanoz
üzeri icin:
susam, cörek otu
Yapilisi:
Yogurma kabinizin icine 3 su bardagi unu alin. Unun üzerine toz seker, tuz, mahlebi ekleyin. Unun ortasina havuz acip ilik süt ve ilik su ilave edin, ilk önce mayayi eritin. Daha sonra üzerine 1 adet yumurta ve diger yumurtanin sadece akini ilave edip karistirmaya devam edin. Daha sonra havuzun icine yumusamis olan tereyagini ilave edip karistirin. Daha sonra da unu karistirarak kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun. Hamurun üzerini örterek biraz kabarmaya birakin. Hamurdan parcalar kopartip elinizde yuvarlayarak,  eger peynirli yapacaksaniz elinizle bastirip arasina peynir koyup kapattiktan sonra yaglanmis tepsiye dizin. Bir kere daha kabarmaya birakin. Kabaran pogacalarin üzerlerine yumurta sarisi sürerek, susam veya cörek otu serperek önceden isitilmis 200 dereceli firinda pogacalar kizarana kadar pisirin.
AFIYET OLSUN!


33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =TAVUK İNCİK HAŞLAMA

84.TARİF
ADI:TAVUK İNCİK HAŞLAMA
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Herkese merhabalar,
Arkadaslar bugünde sizlere tavuk incik haslamayi sunmaya calisacagim.Harika bir lezzet ben 2 gün üst üste yaptim ayni corbayi cocuklar bayildilar{#emotions_dlg.cheesy}.Denerseniz kesinlikle begeneceksinizGözler.
Ayrica "Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 33"e arkadasimiz http://mutfaknotlari.blogspot.com  'a yolluyorum.Canim kolay gelsinKalp.


                   MALZEMELER:
6 adet incik yade baget,
2 adet kücük boy kuru sogan,
2 adet orta boy havuc,
2 adet kucuk boy patates,
findik yagi(ben normal aycicek yagi kullandim),
2 adet defne yapragi,
limon,
tuz,
yeteri kadar su.
                     YAPILISI:
incikleri tencereye aliyoruz.Üzerine su koyup ocagin altini yakiyoruz.incikler kaynamaya baslayinca ocagin altini kapatiyoruz.incikleri süzüp derilerini aliyoruz.
Tencerenin icine yagi koyyoruz.Parmak seklinde havuc ve sogani dograyip ilave ediyoruz.2-3 dakika kavuruyoruz.Üzerine incikleri ilave ediyoruz.2-3 dakika daha kavuruyoruz.Yeteri kadar suyunu ilave ediyoruz.icerisine defne yapragini koyuyoruz.Kapagini kapatip kaynamaya birakiyoruz.
Haslamamiz kaynamaya baslayinca üzerinde olusan köpügü mutlaka laiyoruz.Havuclar ve tavuklar yari pismis kivama gelince parmak seklinde dogranmis patatesleri ilave ediyoruz.Tuzunu ilave edip suyunu ayarliyoruz.Pisince servis tabagina aliyoruz.Üzerine maydonuz ve limon suyu ilave ediyoruz.
AFiYET OLSUN!!!
YORUMLARINIZ iCiN TESEKKÜR EDERiM. 

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =AŞURE

75.TARİF
ADI:AŞURE
GÖNDEREN:http://fusununmutfagi.blogcu.com/asure_33115381.html
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
     Bu günün aşure günü olması ve okuldaki arkadaşlarımdan gelen yoğun talep üzerine fotoğrafta gördüğünüz aşureler pişirildi ve okula götürülmek üzere hazırlandı.Yiyen arkadaşlarımda çok beğendiler .Daha öncede aşure yapmıştım aynı tarifi uyguladım ama ufak tefek değişiklilerde yaptım.
           MALZEMELER  :           2 su bardağı aşurelik buğday
                                            1   "       "      kuru fasulye
                                            1    "      "      nohut
                                            4    "      "      şeker
                                            1/2 "      "      pirinç
                                            250 gr kuru kayısı
                                            250 gr çekirdeksiz sarı üzüm
                                            250 gr incir
                                            portakal kabuğu rendesi
                                            ceviz ,fındık ,yeşil fıstık,tarçın

            Akşamdan aşurelik buğdayın üzerine su koyup elinizle iyice ovarak yıkayın ve süzün,bu işlemi 4-5 kez tekrar edin sonra üzerine su doldurup bırakın.Kuru fasulyeyi ve nohutuda akşamdan ıslatın.Sabahleyin ıslattığımız malzemeleri ayrı ayrı kaplarda haşlayın ,süzün ve hepsini birlikte büyük bir tencerenin içerisine alıp karıştırın.Haşlanmış pirinci ekleyin.Tencerenin içerisine malzemenin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyun 15dk kaynatın,şekerini ilave edip 10dk daha kaynatın.Üzerine doğranmış ,ılık suyla ıslatılmış kayısıyı ,inciri ,üzümü ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın .Tamamen soğuyunca kaselere koyup üzerini süsleyin .
            NOT: İncirinizin aşureyi karartmamasını istiyorsanız ;inciri doğradıktan sonra üzerine ılık su ve 2kaşık nişasta ekleyip elinizle iyice ovun ve ıslanmaya öylece bırakın.sonra iyice yıkayın ve süzün.




              Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin,evleri bereket dolsun.....

              Bu aşureyide etkinlik için MUTFAK NOTLARI arkadaşıma gönderiyorum ve kolay gelsin diyorum .



33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ =KARA HAVUÇLU KEK

74.TARİF
ADI:KARA HAVUÇLU KEK
GÖNDEREN:http://nurdaninmutfagi.blogcu.com/
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Arkadaşlar, ben bu kara havucu keşfedeli, takmış durumdayım, rengine hayran olduğumdan, havuçla yapılan herşeye koyup deniyorum. bu da bildiğimiz havuçlu kek ne zamandır aklımdaydı, blogcu arkadaşlarıma yaptım, bence değişik oldu, tadı da aynı diğer havuçlu kek gibiydi.
Bu tarifimi de P.D.Ç.S.E 33'e ev sahipliği yapan arkadaşım mutfak notlarına gönderiyorum.

Malzemeler:
2 su bardağı kara havuç rendesi
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Yapılışı:  Un , kabartma tozu, ceviz hariç diğer malzemeler karıştırılır.Un ve kabartma tozu da eklenir.İri kıyılmış cevizler ilave edilir, hazırlanan kek hamuru kalıba konur.Ön ısıtması kısa tutulan fırında 170 derecede pişirilir. 

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır