31 Aralık 2008 Çarşamba

PATATESLİ EKMEK



MALZEMELER:
4su bardağı un
3su bardağı rendelenmiş haşlanmış patates(tam ölçü vermek için bardağa koydum.bardağa basmadan şöyle kabaca koydum patatesleri)
1tatlı kaşığı tuz
3yemek kaşığı sıvı yağ
1/2paket yaş maya
1çay kaşığı tuz
aldığı kadar su
hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz
hamurumuzu elimizi yağlayarak istediğimiz büyüklükte parçalara alıp istenilen şekli veriyoruz
üzerine ben yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürdüm.
fırında pişiriyoruz.
birtane haşhalı uzun rulo
birtane ketentohumlu rulo
birtane çörekotlu somun
ikitanede susamlı yuvarlak minik ekmeklerim oldu
denemek isteyenlere afiyetler olsun








29 Aralık 2008 Pazartesi

SÜNGER BOB DOĞUM GÜNÜ PASTASI



kekimiz benim klasik pandispanyam
şeker hamurunu oğlum malesef çok sevmedi.kremalı pastaları tercih ediyor bizde kremayla yapmaya çalıştık
malzemeler:
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
2yemek kaşığı sıvı yağ
3yemek kaşığı sıcak su
1kabartma tozu
1vanilya
2poşet şanti
arasına 2paket cremole (muzlu)
kekimizi önce yumurta aklarını karıştırarak başlıyoruz.içine bir fiske tuz atıp derin bir cam kapta hızlı devirde çırpıyoruz
diğer tarafta yumurta sarılarına şekeri yağı ve suyu ekleyip hızla onuda karıştırıyoruz.
srıların içine unu,kabartma tozunu ve vanilini ekleyip güzelce karıştırıp topaklanma kalmamasına dikkat ediyoruz
kar haline getirdiğimiz beyazları unlu karışıma döküp kaşıkla karıştırıyoruz(bu şekildeki denememde sonuç harikaydı hamur köpük köpük olunca pandispanyada çok güzel oldu)
yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp fırına gönderiyoruz ben175-180c de pişiriyorum
fırınım mini fırınlardan
pişen keki tepsinin enine ikiye ayırıyoruz
iki ayrı pandispanya oldu elimizde
bu kekleride ortalarından iki pata ayırdık elimizde 4pat oldu
şekerli sütle kekimizi ıslatıp aralarına hazırlanan cremoleyi sürüp 4katıda tamamlıyoruz
bu arada aralara bolca muz dilimleri ve parça çikolata ekledim
üzerinide sünger bob olması için renklendirdiğim şantilerle süslemeye çalıştım
çocuklar tadını ve görüntüsünü beğendiler
bu pastanın yanına sünger bob ve arkadaşının kurabiyeleri,çikolatalı kat katlar,havuç şeklinde mercimek köftesi,civciv patates püresi ve elmalı kurabiye vardı

23 Aralık 2008 Salı

ÇİLEK ŞANTİLİ MİNİ PASTA
















inşlh sizleri bıktırmamışımdır bu mini pastalardan.
bu kezde içi beyaz dışı çilek şantili
aşağıdaki resimlerdede kekin hazırlanmamış hali
tarifi malzemeleri burada

not:
arkadaşlar sorular üzerine bu notu yazıyorum
kekimizi tepsinin enine4boyuna3eşit parça halinde dlimliyoruz 12adet kek dilimi oldumu elimizde
bu dilimleri bu kez aralarından ikiye ayırıyoruz şimdi 24 parça kekimiz oldu bu şekilde inceldiği içinde kolayca sarabiliyoruz





22 Aralık 2008 Pazartesi

KAVURMALI AÇMA























malzemeler
1su bardağı süt
1,5su bardağı su
1kahve fincanı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı kuru maya
1çay kaşığı mahlep
1su bardağı sıvı yağ veya 150gr margarin(margarini katı kullanacaksanız poğaçaya eklenen suyu kaynar halde margarinin üzerine boca edin
eritip kullanacaksanız1su bardağı erimiş margarin150gr geliyor)
aldığı kadarda un




içine hazır veya kurbanda hazırladığınız kavurma
hamuru çok katı yoğurmayacağız




hamuru yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakıyoruz




mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler alıp yuvarlak açıyoruz




ben elimle açtım unla açılan hamurun poğaçası sert olur*




açtığım yuvarlağın üstten iki parmak kalacak şekilde aşağıya bir parmakeninde kesikler açıyoruz




tüm kalan kısma kavurma koyup hamuru aşağı doğru rulo sarıp hafifçe ay şekli veriyoruz




tepside mayalandırıp,üzerine yumurtasını sürüyoruz.susam serpip fırına gönderiyoruz




şekli tam anlaşılmadı ben en kısa sürede bir örnek çekip yayınlayacağım inşlh




20 Aralık 2008 Cumartesi

SÜTLAÇ


MALZEMELER:
1kg süt
1su bardağı toz şeker
1/2su bardağı pirinç
1-2yemek kaşığı nişasta
1paket vanilya
üzerine ben çikolata rendeledim
hazırlanışı:
ilk olarak pirinci yıkayıp suda biraz haşlıyoruz
diğer yanda süt ve şekeri kaynatıyoruz yumuşamış pirinçleri ekleyip 3-5dk kaynatıyoruz.suda açtığımız nişastayı yavaş yavaş ekleyip sütlacın kıvamını bağlıyoruz en son vanilyasını ekleyip kaselere alıyoruz
sütlaç üzeri fırında kızartılıp fırın sütlaç olarakta yapılır
sevgili aysenin dediği gibi üzerine tarçın eklenipte servis edilir ,ama bu oğlumun önerisi.çocuk hep değişiklik istiyor çok güzl öneriler sunuyor bi deneyin bence hoşta oldu

afiyetler olsun

16 Aralık 2008 Salı

TÜRK LOKUMU&Turkish Delight


malzemeler


3su bardağı süt


3su bardağı su


1,5 su bardağı un


1,5su bardağı şeker


5yemek kaşığı kakao


(süt miktarı istenirse2bardak süt-4bardak su olarakta eklenebilir)


arasına: şanti


tabanı için: bolca hindistan cevizi
arası için ceviz,fındık,fıstık,damla çikolata,meyve parçaları





hazırlanışı


muhallebi malzemesini bir tencerede karıştırıp ocakta kaynamaya alıyoruz


karıştıra karıştıra muhallebimizi kaynatıyoruz


muhallebiyi dökeceğimiz tepsinin tabanını hindistan cevizi ile kaplıyoruz


muhallebiyi yavaş yavaş heryerine döküp kaşıkla düzeltiyoruz


dolaba alıp soğumaya bırakıyoruz


soğuyan muhallebinin üzerine şantiyi hazırlayıp yayıyoruz


üzerine istenilen malzeme eklenip tekrar dolaba gönderiyoruz


servisten hemen önce resimdeki gibi enine şeritler çıkarıp bıcakla yavaşça rulo sarıyoruz
* ben çay tepsisine dökmüştüm kalın olacağı düşüncesiyle bir kısmını başka yere döktüm
kalın olursa rulo yaparken rulomuz çatlayacaktır
birdahaki sefere mini fırın tepsisine almayı düşünüyorum sanırım o tepsinin büyüklüğü ideal olacaktır*

afiyetler olsun


sağlıcakla kalın

















MANTARLI PİLAV




2 su bardağı pirinç
250-300gr. kadar mantar (yarım limon suyu ve tuzlu suda haşlanacak)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3su bardağı su
dilenirse dereotu
mısır
karabiber-kimyon

Pirinci tuzlu ılık suda bekletilir

Pilav tenceresine yağları alıp yemeklik ufak doğranmış soğanı biraz kavurun.haşlanmış mantarları ardından pirinci ekleyip kavurun. suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişirin
suyunu çektikten sonra karabiber, kimyon ve mısırı ekleyip şöyle bi karıştırın demlenmeye bırakın
serviste dilerseniz dereotu kullanabilirsiniz
afiyetle ve sağlıcakla kalın

7 Aralık 2008 Pazar

İYİ BAYRAMLAR


Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Mubarek Kurban Bayramınız kutlu olsun! Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.
sağlıcakla ve afiyetle kalın

5 Aralık 2008 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ&SUMAKLI SOĞAN SALATASIVE TURŞULARIM

bayram öncesi harika bi meze olan arnavut ciğerini paylaşmak istedim
ben ciğeri saç kavurma gibi hazırlayıp pilavlada servis yapıyorum ama eşim tarafından bu daha çok tercih ediliyor
ciğerin yanına bence soğandan daha çok yakışan başka bişey yok
yanına bol sumaklı soğan salatası
birde efendim balık ve etlerin yanında turşuyu çok seviyorum
yazdan hazırladığım turşularım
sarı olan biberi sadece sirkeye kurdum sarımsak ve tuz ilave ettim
yeşil olan bibere bol domates rendesi sarımsak ve maydonoz,üzerini dolduracak kadarda sirke .bundada su yok
en son kornişan turşu
diğerleri gibi onuda sadece sirkeye kurdum.normalda turşularıma su ve sirke karışık kullanıyorum ama kornişan ve acı bibere su olmuyor
turşumuz yumuşama yapabiliyor
arnavut ciğerini :ciğerleri minik doğrayıp tuzladım.una bulayıp kızgın yağda güzelce kızarttım
salata için:domates,salatalık,soğan
sosu:tuz,limon,sirke,zeytinyağı
üzerine bolca sumak
bayrama bişey kalmadı.hazırlıklarda başlamış olmalı
hepinize kolay gelsin
bende bugün tatlımı hazırlayacağım
hazır olunca sizede göstereceğim tabi
afiyetle ve sağlıcakla kalın




1 Aralık 2008 Pazartesi

PORTAKALLI BİSKÜVİ&KURABİYE



Bu bisküvileri geçen hafta benden çayın yanına bişiler isteyen öğencilere hazırladım

malzemesi az, ince açıldığı için baya çok çıkan kurabiyeler

malzemeler şöyle

125gr terayağı

1su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri

1yumurta

1portakal kabuğu rendesi

1/2çay kaşığı karbonat

aldığı kadar un

üzerine dilenirse eritişmiş çikolata

hazırlanışı

oda ısısındaki yağ ve şekeri karıştırıp yumurtayı ekledim

un ve karbonatı ilave edip ele yapışmayan bi hamur olana kadar yoğurdum

en son rende portakalları ekleyip hamurumu hazırladım

hafifçe nişasta seprtiğim tezgahta ince açıp kalıpla kestim

185cde hafifçe pembe şekilde pişirdim

soğuyan kurabiyelerin üzerine çikolata ile çizgiler yapıyoruz

afiyet olsunn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...