31 Ekim 2008 Cuma

MİNİMİNİCİK ÇİÇEKLİ PASTAM(PORSİYONLUK)



Pandispanya
buradan
pişen keki karelere kesip ortadan ikiye ayırıyoruz
aralarını şekerli sütle ıslatıp pasta kreması sürüyoruz
üst katıda koyup kremayla kaplayıp dolaba alıyoruz
herdilimi bu şekilde yaptıktan sonra
şeker hamuruyla kaplıyoruz
gerisi zaten sizin becerinize kalmış
ben yeteneksiz maşallah bu kadar yapabildim
sanırım sorun benim şekerde kendim çekiyorum elektende iki kez eledim ama yinede tahminim iri kalıyor
yada bilmiyorum şeker hamurunun kıvamı bumudur:(
neyse öğreneceğiz yılmak yok

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ





Malzemeler
2 adet kereviz
7-8 adet arpacık soğan
1adet havuç
1tatlı kaşığı un
İsteğe bağlı bezelye
tuz
2 adet küp şeker
Yeteri kadar su
sıvı yağ
hazırlanışı
Kerevizler ayıklanır. Havuç ve patates küp doğranır. Tencereye kerevizler dizilir. Üzerine patates, havuç ,bezelye ve soğanlar konur. Yağ, un, su, tuz, şeker, limonsuyu karıştırılıp, tencereye ilave edilip, üzeri yağlı kağıtla örtülüp, kapağı kapatılır. kaynadıktan sonra, kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

İKİSİ BİR ARADA &VİŞNELİ,MUZLU,ÇİKOLATALI PASTA




neslihanın ev sahipliğini yaptığı yaman etkinliklerin konusu hepimizin bildiği üzre çikolata+meyve bir arada
bende geçenhafta yaptığım fakat birtürlü yayına veremediğim pastamla karşınızdayım
malzemelerim
benim herzaman yaptığım klasik pandispanya tarifim
arasına ve üzerine hazır pasta kreması en üstede çikolata sos hazırladım
aralara vişne ve muz
en üstüne çikolata sos
ıslatmak için birfincan sıcak çikolata

pandispanyamı sade hazırlayıp fırın tespsisinde piştikten sonra uzununa 3parçaya kestim
aralarını sıcak çikolata hazırlayıp onunla ıslattım .kremşantiyi sürüp birinci kata muz dilimleri ,ikinci katada vişne taneleri yerleştirdim
en üstünü şantiyle kaplayıp soğuttum
çikolatat sosuda hazırlayıp ara ara karıştırarak soğuduktan sonra pastanın heryerine eşitçe yaydım
pasta dinlendikten sonra dilimleyip servis yaptım








































28 Ekim 2008 Salı

MİDYE TATLISI2



nihayet bloggerdeki yasak şimdilik kalktı
sayfaya erişim olmadığını görünce ben ve diğer tüm arkadaşlarım tabiki çok üzüldük
bazı şeylerin çözümü bu olmamalı.kurunun yanında yaşta yandı malesef
neyse şükür diyelim şimdilikte olsa sayfalar düzeldi
geçelim bu tarifimize
daha önceki midye tatlısını maya ile yapmıştım bunuda sevgili papatyanın tavsiyesi üzerine kabartma tozu ile yaptım bu daha çok hoşuma gitti
ben kendime göre bikaç farklılıkta yaptım
malzemeler:
1çay bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta
1çay kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1kabartma tozu
aldığı kadar un
içine ceviz
açmak için nişasta
üzerine2yemek kaşığı sıvı yağ+50gr tereyağı
şerbeti:3,5su bardağo şeker
3,5su bardağı su
hamuru yoğurup 12 bezeye ayırıyoruz.
nişastayla yemek tabağı kadar açıyor aralarına nişasta serperek 6şarlı iki gurup yapıyoruz
altılı gurubun birini oklavayla hazır yufka kadar açıyoruz
açılan yufkayı sıkıca rulo sarıyoruz
bir parmak eninde kesip kesilen yönü tezgaha yatırıyoruz
oklavayla azıcık ezip ceviz koyup kapatıyoruz
üzerine erimiş yağdan az az gezdiriyoruz
sonra fırına gönderiyoruz
kızaran tatlıyı fırından alıp üzerine soğuk şerbet döküyoruz
dilerseniz dondurmayla servis yapabilirsiniz
afiyet olsun


23 Ekim 2008 Perşembe

ÖDÜL YAĞMURU VE TEŞEKKÜR

ULUSLARARASI ARKADAŞLIK ÖDÜLÜ


SON BİR HAFTADIR BLOĞUMA ÇOK BAKAMADIM.bizim pcde sorunlar çıktı yenişeyler eklenip yeni programlar yüklendi derken düzene yeni kavuştuyk o nedenle ne sizlere ziyarete gelebildim nede ödüllere teşekküre
hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum benide layık görüp listenize almanıza çok sevindim
önce beni hiç yanlız bırakmayan güzel yorumlarıyla yanımda desteğini hep hissettiren sevgili
deryacım
ardından yeni bloğu olan ama çok başarılı devam eden papatya-sofrasi/
ardından sevgili benim zarif arkadaşımalkımcım
bitmedi sonra sevgili arkadaşımm ceydacımm
sonraaaa yemeklerine ve sunumlarına hep hayran olduğum sevgili muhteremcim/
bana ödül vermişler
hepsine çookk teşekkürler edip bende
GÖNDERİYORUM ÖDÜLÜ

22 Ekim 2008 Çarşamba

LOKUMLU KURABİYE



malzeme olarak MANTAR KURABİYE malzemesi
hazırlanışıda cevizden büyük parçalar alıp elimle yassılttım.içine bütün lokumu koyup güzelce bohça gibi kapattım.nişastalı bir hamur olduğu için dağılabilir elimle dağılmasına izin vermeden düzelttim
sonra fırına yolladım185c pişirdim
herfırın farklıdır.önemli olan kurabiyeyi yüksek ısıya verip hemen dışını pişirmemek.
çok düşük ısıdada kurabiye yayılıp kupkuru olabilir
fırınınızın orta ısısında mükemmel sonucu alacaksınız.
buda ufak bi not olsun istedim çoğu arkadaşım zaten biliyor ama olaki yeni başlayanlara yardımcı olsun

afiyetler olsunn

tarifimizi
etkinlik ev sahibemiz
tatlıkurabiyeme/ gönderiyorum

18 Ekim 2008 Cumartesi

JÖLELİ MEYVELİ İRMİK PASTASI



İRMİK TATLISI ile aynı malzemeler
bu kez üzerine kiviyle uyum sağlasın diye limonlu jöle
tatlımızı pişirip kalıba aldıktan sonra üzerine meyveleri dizdim en sonda jölemi hazırlayıp meyvelerin üzerine eşitçe yaydım
soğuduktan sonra dilimleyip servise sundum
afiyetler olsunn

CEVİZLİ HAVUÇ SALATASI


belli bi ölçü olmadan yeteri kadar havucu rendeleyip az sıvı yağda soteleyin.
tuzunu ekleyip biraz soğumasını bekleyip yoğurt+mayonez ve sarımsak karışımını ekleyin.
içine ufalanmış ceviz üzerine tüm ceviz koyup en son mayonezle süsleyin
afiyet olsun
not:havuçların yanında rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış bir yemeklik kabakta soteleyebilirsiniz
kabak yediremediğiniz kişilerin bunu yediğini göreceksiniz
tecrübeyle sabit:)

YUMURTA FARELER







KALP KALBE SALATA




17 Ekim 2008 Cuma

SUSAM MANTOLU ÇITIR PARMAK TAVUK VE MANTAR




sayfamı düzenleyemedim bu aralar

önce bahsettiğim gibi düğün sonrasında yiğenim yanımdaydı ve onun yanında nete bakamadım.onunla ilgilenmem gerekiyordu

şimdi teyzoşumuda uğurladıktan sonra size çıtır tavuk ve mantarımı sunmak istedim


malzemeler

parmak şeklinde kesilmiş tavuklar(ben kemiksiz but kullandım)

yeteri kadar mantar

bulamak için susam

yumurta

sıvı yağ

istenilen tavuk baharatı(ben baharat atöadım susamın kokusunu kaybetmek itemedim)


parmak şeklindeki tavukları tuzlayıp önce yumurtaya sonra susama bulayıp bol yağda kızartıyoruz

ardından dilimlenmiş mantarlara aynı işlemi uyguluyoruz

sonrasınsa yanına bol salatayla afiyetle yiyoruz

buyrun buda salatamız

salata içinde en alta göbek salata üstüne minik doğranmış biber ,domates,salatalık.
üstüne peynir dilimleri ve ceviz
en sosn sos olarak
bir kasede zeytinyağı ,elma sirkesi,limon suyu ve tuz güzelce katıştırıp salataya eşit şekilde döküyoruz
bitmediii
en üstede ara ara sumak serpiyoruz
afiyetler olsunn

14 Ekim 2008 Salı

MİDYE BÖREK









MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
½ paket yaş maya (yada kabartma tozu)
1 yumurta
1 tatli kaşığı seker
bir tutam tuz
aldığı kadar un


içine patatesli veya peynirli harç

ben patatesli hazırladım

tereyağında önce minik doğranmış kuru soğanları sonra haşlanıp ezilmiş patatesi kavurup tuz karabiber ,pul biber ekledim,en son maydonoz ve dereotu doğrayıp içimi hazırladım


Sıvıyağ, süt, seker maya tuz ve yumurta bir kaba alınır ve iyice karıştırılıp un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamuru 20 dakika dinlendirilir. 6 bezeye bölünür.
Nişasta ile her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste koyulur. Sonra hepsi birlikte yaklaşık 50 cm büyüklüğünde açılır. Sıkıca rulo yapılır.1 cm eninde kesilir.
Her bir parça el ile bastırarak açılır ve içine patatesli harç koyulduktan sonra ikiye katlanır üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

afiyetler olsun

9 Ekim 2008 Perşembe

MERCİMEK ÇORBASI



mercimek çorbasını bilmeyen yoktur çeşit çeşit yapılır.herkesin yöntemi farklıdır.ama sonucu hep güzeldir.sımsıcacık nefis bir çorba
sofralar çorbasız olmaz özellikle davet ,iftar ve kış günlerinde
buda benim çorbam
tadanlar beğeniyorlar sırrını istiyorlar işte bende paylaşıyorum
mutlaka deneyin derim
malzemeler
1su bardağı mercimek
1soğan
1patates
1etsuyu tableti(evde yapıyorum)
bu gurubu tencereye alıyoruz.tabi mercimekler yıkanmış soğan ve patates soyulup küçük doğranmış olacak
yeteri kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.ben düdüklü tencerede yapıyorum daha güzel pişiyor
pişen mercimeği süzgeçten geçiriyoruz.veya mixerle eziyoruz
diğer yanda
2kaşık tereyağında
1çay kaşığı nane
1çay kaşığı pulbiberi
şöyle bi çevirip içine mercimekli karışımı alıyoruz.tuzunu ve ekşisini ayarlayıp bi taşım kaynatıyoruz
üzerine bol acı inanın nefis oluyor
afiyet olsun tüm deneyecek olanlara

PİRİNÇLİ LAVANTALI İNCİR RULOSU







BU TARİFİMİ Bİ ARA YAPILAN AYIN ŞEFİ İÇİN HAZIRLAMIŞTIM.baktım bloğumda yayınlamamışım bende hemen ekleyiverdim


tamamen bana ait olup hiçbiryerden almadım bunu
etkinlik için malzemeler verilince oturup düşünüp uydurdum
bence değişik incir sevenler için hoş bi tatlı oldu
ara kata sarılırken muzda konulursa çok güzel olacaktır


Malzemeler
15adet kuru incir
3yemek kaşığı toz şeker
1su bardağı süt
Pirinçli iç harcı için:
1çay bardağı pirinç
2yemek kaşığı şeker
Üstünü geçecek kadar su
3-4 tane lavanta(kuru olarak kullandım)
Ayrıca içine
1 çay bardağı file Antep fıstığı
Üzeri için
yeteri kadar Antep fıstığı
1çay bardağı glikoz
1çay bardağı su
100gr sütlü çikolata
1yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı.
İncirleri yıkayıp küçük doğrayıp robota alıyoruz.üzerine şekeri atıp robotta parçalıyoruz.tencereye alıp üzerine sütü ekleyip yumuşayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen inciri yağlı kağıt üzerine 1-2 cm kadar kalınlıkta yayıyoruz.soğuması için dolaba alıp iç malzemeye başlıyoruz.
Suda lavanta tanelerini kaynatıp aromasını suya geçirdikten sonra bu sudan yeteri kadarını pirince ekliyoruz(pirincin üstünü geçecek kadar).2 yemek kaşığıda şeker ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.pirinçler yumuşayınca robota alıp şöyle bi parçalıyoruz.muhallebi kıvamına gelen pirinci incirin üstüne yayıyoruz.üstüne Antep fıstığını atıp 15-20dk soğumaya bırakıyoruz.istediğimiz sıcaklığa gelince yavaş yavaş inciri rulo sarıyoruz.servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu ve Antep fıstıklarını atıyoruz.
Çikolata içinde glikoz ve suyu tencereye alıp karıştırarak erimesini sağlıyoruz.eriyen malzemeyi ocaktan alıp içine yağı ardındanda çikolatayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.oda ısısında soğutup rulonun üzerine döküyoruz.

birsele/ gönderiyorum

ÇİKOLATALI YILDIZLAR



ZENCEFİLLİ DÜĞME KURABİYE ile aynı hamur malzemesi
yapım aşamaları aynı sadece zencefil yerine vanilya var
afiyetler olsun
birsele/ gitsin

7 Ekim 2008 Salı

AY KURABİYESİ





içi incirli cevizli ay çöreği malzemesi gibi ama kurabiye şeklinde yaptım
malzemeler
150gr margarin
1/2çay bardağı sıvı yağ
1çay bardağı yoğurt
1yumurta
1su bardağı purdaşekeri
kabartma tozu ve vanilya
alabildiği kadar un
iç malzemesi: 2incir
2yemek kaşığı üzüm
2-3ymek kaşığı ceviziçi
1elma rendesi
2dilimpandispanya veyay kek
incirleri doğruyoruz elmayı rendeliyoruz üzüm kırılmış ceviz vede ufalanmış kekle karıştırıyoruz
hamur malzemesinide yoğurup10dk dinlendiriyoıruz
hamurdan ceviz büyüklüğündeparçalar alı elimizle inceltiyoruz tezgahın üstünde ortasına iç malzemeden koyup rulo sarıyoruz ay şekli verip tepsiye sıralıyoruz
beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz
üstüne pudra şekeri eledikten sonra servise hazırdır
afiyetler olsun
TARİFİMİZ YİNE BİRSELE/GİDİYOR

ÇİKOLATALI ÖRGÜ KURABİYE









malzemeler
1paket margarin
1yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1paket kabartma tozu
1vanilya
aldığı kadarun
üzerine sütlü çikolata(miktarı size kalmış.)

hazırlanışı
oda sıcaklığındaki margarinle tüm malzemeyi karıştırıp hamuru hazırlıyoruz
iç malzemesi için 3-4elmayı rendeleyip üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekledim piştikten sonrada 1çay kaşığı tarçın ilave ettim soğumaya bıraktım

bu arada dinlenen hamuru ince olarak açtım çay bardağıyla yuvarlaklar kestim .kenarlarına resimdeki gibi kesikler atım.ortasına elmalı harçtan yayıp örgüyü oluşturdum yine resimden ayrıntıyı görebilirsiniz
sonrasında tepsiye sıralayıp190cde pişirmeye bıraktım
pişip tamamen soğuyan kurabiyelerin üzerine benmari usulu eritilmiş sütlü çikolata döktüm servise hazırdır afiyetle olsun
tarifimizi birsel/in etkinliğine gönderiyorum

6 Ekim 2008 Pazartesi

ŞAKŞUKA&AKDENİZ GÜNEŞİ



sevgili haticenin bir tarifi vardı görüntü aynen böyle adı japon güneşi idi
bende görüntüden biraz kopya alıp, bizim olan şakşukayı yapıp, akdenizimin güneşi ile adlandırdım
malzemeler
2 patlıcan
2 patates
1 havuç
1 kabak
3 biber
4 domates
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
sıvıyağtuz
1yufka
hazırlanışı
Patlıcanı,patatesi,havucu,kabağ ıbiberi küp olarak kesin.Tavada sıvıyağda ilk önce patatesleri,daha sonra patlıvan,havuçkabak ve biberi kızartın.Sosu için tavaya sıvıyağı ve sarımsağı soteleyin.
Sotelendikten sonra kesilmiş domatesleri ilave edip soteleyin.Serrvis tabağına kızarmış sebzeleri alın.Üzerine domates sosu dökün.Domates sosun üzerine yoğurt ilave edip servis edin..
şakşuka bu şekilde ama ben sos ve yoğurdu bir kapta sebzelerle karıştırıp servis tabağına yaydım
üzeri içinde sigara böreği hazırlayacak gibi kestiğim yufkaları temiz bir şişe sarıp uçlarını suyla yapıştırdım
kızgın yağda kızartıp şakşukanın üzerine yerleştirdim
sonramı.? sonrası malum afiyetle yedik
tarifi sevgili
BİRSELe gönderiyorum

PEMBE ÇİÇEKLİ PASTAA




ŞEKERLEMELİ PASTA ile aynı şekilde yaptığım bu kez çiçekli pasta olarak poz veren benim klasik pandispanyam





beni ziyaret edip bayram ve kandilimi kutlayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum evde olmadığım için hiçbirinize gelemedim
çooooooookkk saolun




5 Ekim 2008 Pazar

ruhunuz şad olsun


acı haber hepimizin yüreklerini yaktı
tüm şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve tüm türk milletine sabırlar diliyorum.

Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser (23) Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Biz bir ölür, bin diriliriz. Bu devleti bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bu şerefsizlerin kökü eninde sonunda kazınacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın." şeklinde konuştu.

inşallah

Çıtır kaseler