29 Ağustos 2008 Cuma

TARÇINLI RULOLAR







MALZEMELER
Aldigi kadar un
1 paket instant maya
1 cay  bardagi seker
1 fiske tuz
1 su bardagi süt
1 yumurta
1 cay bardagi sıvıyağ


Bunlarla güzel yumuşak bir hamur yapıp yarım saat mayalandırıyoruz.Hamuru 2 ye ayırıyoruz.Merdaneyle tepsi yufkadan biraz küçük  açıyoruz. içine 1 bardak şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırıp heryerine eşit olarak yayıyoruz.(Eğer tereyağı koymak isterseniz her parçaya 50 gr tereyağı sürüp daha sonra tarçınlı şekeri serpiyoruz.sigara boregi gibi ucgenler halinde rulo sariyoruz  ortalarını kalem yardımıyla bastırıyoruz.1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü çırpıp üzerine sürüyoruz.15 dakika daha mayalandırıp 175 derecede fırınlıyoruz.Pişince üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

ŞEKER HAMURU


İLK DENEME zor bi uğraşmış gerçekten.
çocuklarım şeker hamurunu sevmediler malesef.onlar için pasta şöyle bol kremalı bişiler olmalı
belki az miktarlarda kurabiye süslemesinde kullanabilirim

çikolata kaplı çaylı kek


malzemeler
3yumurta
1su bardağı toz şeker
1su bardağı sıvı yağ
1paket kabartma tozu
1tatlı kaşığı tarçın
4yemek kaşığıkakao
1su bardağı soğuk demli çay
2,5-3su bardağı un
üzerine sütlü çikolata


öncelikle şeker ve yumurtaları köpürtüyoruz
daha sonra yağı ve çayı ekleyip karıştırıyoruz
üzerine unu kabartma tozu ve tarçını kakakoyu ekliyoruz yağlanmış kalıba alıyoruz180cde tamamen pişene kadar bekliyoruz
bisüre vermedim çünkü fırınların pişirme süreleri farklı
piştikten sonra biraz bekleyip kalıptan çıkartıyoruz
üzerine benmari usulu erittiğimiz çikolatayı döküyoruz
dilimleyip srvis yapıyoruz

un 2,5su bardağı azolursa biraz daha ekleyebiliriz

MAYALI KEK&yanardağ keki

Bu kekin tarifini epeyce önce beğenip kopyalayıp dosyama kaydetmişim.ama malesef tarifin gerçek kaynağını hatırlamıyorum.googlede aradım fakat ulaşamadım.umarım bana kızmazsınız zira tarifi görüntüyü beğendiğim için almıştım.
oğlum bu kekin tadından çok görünümüne bayıldı kalıptaki haline annee bu yanardağa benziyor dedi.
oğluma göre bu kek yanardağ keki
bana göre ise çayın yanında çok besleyici tadı kekten çok ekmeği anımsatan bişi.servis sırasında üzerine çikolata sos döktüm ama malesef o kareleri çekmemişim
buyrun tarife geçelimm





Malzemeler:
· ½ su bardağı bal
· ½ su bardağı su
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 5 su bardağı un(ben 4,5 su bardağı kullandım)
· 1 vanilya
· 2 yumurta
· 1 paket kuru maya
· bir miktar süt mayayı açmak için
· bir miktar ceviz, kuru üzüm, toz şeker
· 1 paket çikolata sosu

Bal,su ve tereyağı kısık ateşte bal eriyene kadar eritin ve bir kenarda bekletin. Mayayı ılık süt ile açtıktan sonra ortasını havuz olarak açtığımız 5 su bardağı unun içerisine ilave edin. Vanilya,yumurta ve erittiğimiz ballı karışımı da una ilave ettikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat kadar dinlendirin.
Hamur mayalandıktan sonra , elinizi hafifi unlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yağlanmış kelepçeli kalıba rastgele dizin. Ceviz büyüklüğündeki bezeler kalıba , kalıp dolana kadar dizilir ve dizilen her kata ceviz,kuru üzüm ve toz şeker serpilir. Hamur bitene kadar bu işleme devam edilir. (Ben topları düzgün bir şekilde sıraladığım için tek kat oldu, üst kata sadece 5-6 top yerleştirebildim, tavsiyem topları rastgele kalıba koymanız ve boşluklara üzümlü, cevizli, şekerli karışımın dolması) Sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kek içini çekene kadar pişirin. Pişen keki kalıptan soğuduktan sonra çıkarın. Top top attığımız bezeler kekin asıl görüntüsünü oluşturur ve aralardaki ceviz kuru üzüm ve toz şekerler hem güzel bir görüntü verir kekimize hemde daha lezzetli olmasını sağlar.Hazır olan kekin üzerine hazır olarak alacağımız çikolata sosu da kullanılabilir yada evde hazırlayacağınız çikolata sosuda kullanılabilir.Kekin soğuduktan sonra dilimlenip üzerine çikolata sonunuda döktükten sonra servis yapılır

ŞEKERLEMELİ PASTA


PASTAMIZIN HAMURU BENİM KLASİK PANDİSPANYA TARİFİM
MİNİ RULO PASTA hamuru
hazırlanan hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltıp pişiriyoruz
pişen keki tepsinin enlemesine eşit üç parçaya kesiyoruz
keki meyve suyuyla ıslatıp hazır pasta kreması sürüyoruz 3katı üst üste koyduktan sonra en üstünü şantiyle kaplayıp süslüyoruz
afiyet olsun

ŞEKERPARE


bu tatlıyı misafirlerime yaptım .kafamdan bişeyler ekledim ortaya bu çıktı
umarım bğenirsiniz
tarifine gelince şöyle
malzemeler
3kahve fincanı erimiş margarin(birpakete denk geliyor aşağı yukarı)
2kahve fincanı pudra şekeri
1yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1çay bardağı irmik
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
üzerlerine fındık fıstık ne varsa
yapımı:
erimiş margarin ve şekeri karıştırıp dğer malzemeleri ekliyoruz unu yavaş yavaş ilave edip yoğuruyoruz .kurabiye hamuru gibi bir hamur olacak
ceviz kadar parçalar alıp yuvarlıyoruz üzerlerine birer fıstık koyup 185cde pişirmeye bırakıyoruz
pişen tatlıyı çıkarıp soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbet döküyoruz .çok kaynar halde olmaması lazım.
şerbetide 2,5bardaş şeker
2,5bardak su
birkaç damla limon

PRATİK SADE GÖZLEME



Malzeme Listesi :
3tane yufka sosu için: 2yumurta 1çay bardağı süt 1-2yemek kaşığı sıvı yağ kızartmak için1-2yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı :
yufka bütün olarak serilir sos malzemesi güzelce karıştırılıp kaşıkla yufkanın heryerine sürülür yufka bOhça şeklinde kapatılıp tereyağını erittiğimiz tavada ikitaraflı kızartılır eğer tereyağı sevmiyorsanız kızartmak için 1-2yemek kaşığı sıvı yağ kullanabilirsiniz ayrıca buna istenilen malzemeler koyularak içli gözlemeler yapabilirsiniz afiyet olsun

PASKALYA ÇÖREĞİ



Malzeme Listesi :
1,5 Su bardagı ılık süt
1 Kahve fincanı tozseker
1 çay kaşığı tuz
1 Adet yumurta
1 Kahve fincani sıvı yağ
1 paket maya
aldığı kadar un
Üzeri için : 1 Adet yumurta sarisi
Badem,ceviz,findik
Yapılışı :
Bir kapta hamur malzemelerini karistirip hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika sicak bir yerde dinlendirin. Hamuru 6 parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayip genis bir rulo yapin. Dilediginiz biçimde örgü sekilleri verip yaglanmis firin tepsisine dizin ve 25 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarisi sürün. Onceden isitilmis firinda pisirin

KAŞARLI KREP DÜRÜM



Malzeme Listesi :
Malzeme Listesi :
klasik krep tarifim
2yumurta
2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)
1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok
Yapılışı :
Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir. Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın tavayı hareket ettirinki hamur yayılsın. hamuru çevirerek alt üst pişirin arasına acılı sos sürüp kaşar rendeleyin.rulo sarıp maydonoz veya soğanla bağlayın afiyet olsun

SÜTLÜ EKMEK



Malzeme Listesi :
3/4 su bardağı süt
1/4 su bardağı su
3 + 1/4 su bardağı ekmek unu
1,5 tatlı kaşığı tuz 2
tatlı kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağı
yarım tatlı kaşığı instant maya
Yapılışı :
Makineye sütü ve suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin. Tuz, şeker ve tereyağını koyun. Unun ortasını hafifçe açarak mayayı ortaya dökün. 1.kademede medium 1.5 lb ağırlığını seçin. 3saat sonra mis gibi kokan ekmeğiniz hazırdır Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın. Soğumadan keserseniz ekmeğiniz dağılabilir

KATMER POĞAÇA



Malzeme Listesi :
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) 100 gr beyaz peynir
Yapılışı :
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün180cde pişirin afiyet olsun

KIYMALI RULO BÖREK



Malzeme Listesi :
4 su bardağı un

1su bardağı nişasta
1su bardağı süt
1su bardağı sıvı yağ
1/2su bardağı yoğurt
1yumurta
1çay kaşığı karbonat
2çorba aşığı sirke
250gr tereyağı
iç malzemesi
300gr kıyma 3çorba kaşığı sıvı yağ 2orta boy soğan tuz krabiber
Yapılışı :
un,süt,sıvı yağ,yumurta,yoğurt,sirke vekrbonatıbir kaba alıpyumuşak bir hamur hazırlayalım. 20beze alıp üzerini nemlibezle örtelim. içmalzemesini hazırlamak için küp küp doğranmış soğanı soteleyelim kıymayıda ekleyelim en son baharat ve tuzla tatlandıralım bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğündeaçalım 10ar bezeyi aralarına nişasta serperek üst üste alalım.ve açabildiğimiz kadar açalım açılan yufkayı ortadan ikiye keselimdüz kenarına hazırlanan harcı yayıp rulo saralım ruloyu 10ar santim genişliğinde keselim tepsiye sıralayalım aynı işlemi diğer 10beze içişnde tekrralayıp 250gr tereyağını tavada kızdırıyoruz.böreklerin üstüne kuru yer kalmayana kadar döküyoruz.180cde kızarana kadar bekletiyoruz afiyet olsun

HAŞLAMA BÖREK&BUHARDA BÖREK


Malzeme Listesi :
malzemeler:hamur için 4kahve fincanı un 2yumurta 1yemek kaşığı ılık su 1çay kaşığı tuz
iç malzemesi 500gr ıspanak 1soğan 1,5yemek kaşığı tereyağı 1dilim beyaz peynir tuz
üzerine: 40gr tereyağı 1çay kaşığı pul biber
Yapılışı :
unun ortasını havuz gibi açıp yumurta ve su ile sert bir hamur yoğuruyoruz.dinlenmesi için bırakıyoruz tencerede tereyağını eritip ince doğranmış soğanları ardından doğranmış ıspanağı ekleyip soteliyoruz hamuru unlu zeminde 2mm kalınlıkta aç. ıspanağı üzerine yayıyoruz, onun üzerinede beyaz peynirleri serip. sonra hamuru sıkı rulo yapıyoruz. temiz bir tülbente sarıp ve uçlarından ve ortasından bağla. tuzlu suda 15 dk haşlayıp bezi çıkartıyoruz. 1cm kalınlığında dilimleyip, üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdiriyoruz su böreğini andıran bir tadı var afiyet olsun. DİLERSENİZ BENİM GİBİ ÜZERİNE YOĞURT VE KIZDIRILMIŞ YAĞLA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ

HAMBURGER EKMEĞİ



Malzeme Listesi :
1kg un
125gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı süt
3 yumurta
30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
yarım su bardağı ılık su
Yapılışı :
Ilık su, süt, maya ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin. Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin. Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın. 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin arasına köfte turşu marul mayonez ve ketçap koyun servise hazırdır

HAŞHAŞLI CEVİZLİ LOKUMLAR



Malzeme Listesi :
2su bardağı süt
1su bardağı sıvı yağ
1paket yaş maya
4 tatlı kaşığı şeker
2yumurta beyazı sarıları üstüne sürmek için kullanacağız
2tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı mahlep
aldığı kadarun
içine ben yazdan yaptığım acı sostan kullandım.Dilerseniz elinizde bulunan soslarıda tercih edebilirsiniz veya içine orjinalindeki gibi tahin sürüp ceviz parçalarıda serpebilirsiniz
Yapılışı :
hamuru poğaça hamuru gibi yoğurup üzerini nemli bezle kapatıyoruz ve birkenara kabarması için bırakıyoruz kabaran hamuru 3-4e bölüp büyük büyük bezeler yapıyoruz hafif unlanmış zeminde hamuru elimizle açıyoruz açmak için elimizi yağada batırırsak işimiz kolaylaşır açılan hamurun ortasına acısostan yeteri kadarsürüp hamuru rulo sarıyoruz.oluşan ruloyu2parmak eninde kesip yağlanmış tepsiye kesik tarafları altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.15dk kadar bekletip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve bolca haşhaş serpiyoruz son aşama fırına yolluyoruz 190cde kızarana kadar bekliyoruz

PRATİK PİZZA BÖREK



Malzeme Listesi :
3adet yufka
1/2şişe soda
3 yemek kaşığı sıvı yağ
üzerine yumurta sarısı
iç malzemesi :1kase beyaz peynir 1/2 demet maydonoz 4-5sosis 1su bardağı kaşar rendesi salam ve sucuk dilimleri
Yapılışı :
öncelikle yufkanın birini ortadan ikiye ayırıyoruz.fırın kabını 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlıyoruz.yufkanın bir parçasını seriyoruz diğer parçayı üstü için ayırıyoruz.kalan yufkaları küçük küçük parçalıyoruz .eşit şekilde ikiye ayırıyoruz sos içinde soda ve kalan sıvı yağı karıştırıyoruz kırptığımız yufkaların bir kısmını tepsiye yerleştiriyoruz.üzerine sostan yeteri kadar döküp iç malzemeyi yayıyoruz.içmalzeme isteğe göre zenginleştirelebilirde kalan yufka kırpıntılarınıda malzemenin üstüne yayıp tekrar sos döküyoruz.en üste ayırdığımız yufka parçasını kapatıp yumurta sarısı sürüyoruz. böreği dilimlere ayırıyoruz sos artmışsa eğer kalan sosu üstten döküyoruz.15dk dolapta bekletip böreğin sosu tamamen çekmesini bekliyoruz.en son 180cde kızarmaya bırakıyoruz afiyet olsun

SEBZELİ BÖREK



Malzeme Listesi :
1 yemek kaşığı margarin
10-15 adet mantar
½ kg taze soğan
3-4 adet sivri biber
1,5 çorba kasesi sebze garnitür
4 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
5yufka
sos malzemesi 1su bardağı su 1su bardağı süt 1yumurta yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Sarmısakları küçük küçük kıyın. Mantarları, soğanı v ebiberleri temizledikten sonra onları da küçük küçük kesin. 1 kaşık margarini tavada eritin. Sivribiberleri, mantarları, soğanı ve sarımsakları erimiş margarinle ocakta kavurun. sebze garnitür ve kaşar peynirini de ekleyip karıştırın. 1-2 dakika daha kavurup ateşten alın sos malzemesini karıştırın yufkayı tek tek olmak şartıyla üstünü bolca sosla kaplayın sigara böreği yapar gibi 8eşit üçgene ayırın isterseniz daha büyük böreklerde hazırlayabilirsiniz iç malzemeden koyup rulo sarın üstüne yumurta sarısı veya kalan sostan sürüp fırına verin kızarana kadar bekletin afiyet olsun

PEYNİRLİ MAYASIZ KITIR POĞAÇA



Malzeme Listesi :
125gr tereyağı veya margarin(oda ısısında)
1çay bardağı sıvı yağ
5yemek kaşığı yoğurt
2yumurta birinin sarısını ayır
2yemek kaşığı sirke
1tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
1paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
içine1kase beyaz peynir bir tutam maydonoz
Yapılışı :
hamur malzemesini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz hamurdan cevizden iri parçalar alıp elimizle açıyoruziç malzemeden yeterikadar koyup ikiye kapatıyoruz. bütün malzemeyi bu şekilde yaptuktan sonra fırın tepsisine sıralıyoruz.üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz 185cde kızarana kadar bekletiyoruz. afiyet olsun

BAZLAMA



Malzeme Listesi :
1kg un 1paket yaş maya 1yemek kaşığı tuz (silme) alabildiği kadar ılık su
Yapılışı :
mayayı ılık suda eritiyoruz unun içine tuzu koyup suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz hamur olmayabaşlayınca elinizi bırakacaktır .üzerini örtüpmayalanmaya bırakıyoruz daha sonra yumurtadan büyük bezeler alıp yarım santimkalınlığında açıyoruz sıcak tavada alt üst çevirerek pişiriyoruz tereyağıyla yağlayıp servis yapıyoruz

EKMEK MAKİNASINDA ÇİKOLATALI EKMEK



Malzeme Listesi :
1 cup su
1 orta boy yumurta (çırpılmış)
1 tbs süttozu
1 tbs ayçiçekyağı
1cup şeker
12 ts tuz
1/4 cup dövülmüş ceviz
3 cup un 1/2 cup kakao
1 ts instant maya
Yapılışı :
sıvılar altta olmak üzere ekmek makinasına malzemeyi koyun ve 5.programda pişirin afiyet olsun

OTLU POĞAÇA



Malzeme Listesi :
150gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1paket kabartma tozu
1/2demet maydonoz
1/2demet dereotu
aldığı kadar un
Yapılışı :
oda ısısındaki margarin sıvı yağ,yumurta,yoğurt,tuz ve şekeri karıştırıp yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.en son ince doğranmış yeşillikleri ilave edip ceviz kadar bezeler alıp şekil veriyoruz üzerlerine yumurta sarısı sürüp185c de pişiriyoruz

KALP BÖREKLER



Malzeme Listesi :
4su bardağı un 1paket yaş maya 1tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar ılık su
Yapılışı :
öncelikle ılık suda mayayı eritiyoruz daha sonra una ekliyoruz yavaş yavaş su vererek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz hamuru kabarması için bırakıyoruz kabaran hamuru yarım santim kalınlığında açıp şekilli kalıplarla kesiyoruz kızgın yağda kızartıyoruz bunu isterseniz kahvaltıya istersenizde yemek davetlerinde çorbanın yanına birkaçtene koyabilirsiniz afiyet olsun

KARNIYARIK POĞAÇA



Malzeme Listesi :
2,5su bardağı ılık su
1su bardağı sıvı yağ
2yumurta birinin sarısı üstüne ayrılıcak
2tatlı kaşı tuz
2yemek kaşığı şeker
1paket yaş maya
alabildiği kadar un
Yapılışı :
öncelikle ılık suya mayayı ekliyoruz şekeride atıp kabarması için bir iki dakika bekliyoruz daha sonra yağı tuzu yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz yeteri kadar unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz kabarması için sıcak biyere bırakıyoruz kabardıktan sonra yumurta kadar bezeleri alıp çay tabağı kadar veya biraz daha fazla açıyoruz.karşılıklı kenarlardan iki kesik yapıyoruz ortasına istenilen iç harçtan koyup o kesikleri birbirinin içinden geçiriyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp tepsi mayası için10-15 dk bekletiyoruz.200cde kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun

ÇİKOLATALI KELEBEK KURABİYE



Malzeme Listesi :
2 su bardağı un
120 gr tuzsuz tereyağı (tereyağı miktarı arttıkça kurabiyelerin lezzetleri ve kıtırlıkları artacaktır)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı toz kakao
1 yumurta
yarım çay kaşığı karbonat
Üzeri için ; 120gr sütlü çikolata üzerini süslemek için hindistan cevizi antep fıstığı
Yapılışı :
öncelikle unu kakaouyu ve karbonatı bir kaba alalım ortasına yumurtayı kıralım odaısısında yumuşamış tereyağınıda ekleyip yoğurmaya başlayalım.hamuru streç filmle sarıp10-15 dk kadar dolaba alalım daha sonra unlanmış tezgahta incecik açalım kalıplarla kesip fırın tepsisine alalım.önceden180cye getirilmiş fırında pişirelim çok çabuk pişiyor .piştikten sonra çıkarıp soğumalarını bekleyelim.soğuyan kurabiyeleri benmari usulu eritilmiş çikolataya batırıp kurabiyeleri yağlı kağıt üzerine alalım.donmasını bekleyelim ..istenirse üzerine hindistan cevizi fıstıklada süsleyebilirsiniz büyük bir fincan şekersiz kahveyle süper olacaktır afiyet olsun pastacıyada bu güzel tarifi için sonsuz teşekkürler ediyorum

KAKAOLU ISLAK KURABİYE



Malzeme Listesi :
125 gr tereyagi veya margarin
3 çorba kaşığı kakao
1 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1çay bardağı damla çikolata
aldığı kadar un
şerbeti içi:
1,5su bardağı şeker
1,5 su bardagi su 
Yapılışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp tepsiye sıralanır. fırından çıktıktan sonra kaynamış soğumuş şerbete batırılıp çıkarılır hindistan ceviziine bulanır
Sade birakip uzerine yeşil fıstıklada susleyebiliriz 

ÇATAL KURABİYE



Malzeme Listesi :
1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 200 gr. yumuşak margarin 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tuz alabildiği kadar un yumurta sarısı çörek otu (arzuya gore)
Yapılışı :
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 200 derece fırında altın sarısı gibi kızartın

DÜĞME KURABİYE JELİBONLU



Malzeme Listesi :
2 yumurta sarısı
150 gr margarin
250 gr un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı pudra şekeri
minik jelibon şekerler
Yapılışı :
Oda ısısında margarin, pudra şekeri, vanilya ve yumurta sarıları karıştırılır ve unla kabartma tozu eklenir, kıvamlı bir hamur elde edilir. Cok minik toplar halinde elde yuvarlanır ortalarına minik şekerler varsa koyulur yoksa parmakla bastırıp ortasına marmelat eklenebilir. veya saadet ablamın yaptığı gibi ortalarını bastırıp piştikten sonra ortalarına şanti sıkılıp en üstüne renkli şekerlemelerde konulabilir 175cde kızarmasına izin verilmeden pişirilir afiyet olsun

MAHLEPLİ KURABİYE



Malzeme Listesi :
1paket margarin
1çay bardağı sıvı yağ
5yemekkaşığı nişasta
1çay kaşığı mahlep
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
Yapılışı :
tümmalzemeyi güzelce yoğuruyoruz yarımsantim kalınlığında açıp kalıplarla kesiyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp fırında çok fazla kızartmadan pişiriyoruz çok çabuk dağılıyor dikkatli alalaım tepsiden okadar dağılmasın derseniz içine1yumurta beyazı ekleyebilirsiniz ama bu haliyle unkurabiyesi kıvamında tuzlu ve mahlepli kurabiyeleriniz oluyor. afiyet olsun

ŞEKERLEMELİ KELEBEK KURABİYE



Malzeme Listesi :
150gr tereyağı
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1çay kaşığı karbonat(silme dolu olsun)
aldığı kadar un
Yapılışı :
öncelikle kurabiye hamurunu hazırlıyoruz oda ısısındaki yağla şekeri karıştırıp yumurtayı ekliyoruz. un ve karbonatı ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde ediyoruz hamuru unlanmış zeminde yarım cm inceliğinde açıyoruz hamuru kalıpLA şekillendirebilirsiniz fırında 180cde pembe şekilde pişiriyoruz pişen kurabiyelerin soğumasını bekliyoruz. gıda boyalarıyla renklendirdiğimiz suları kurabiyenin isteiğimiz bölgelerine sürüp tozşekere buluyoruz afiyet olsun

MANTAR KURABİYE



Malzeme Listesi :
1 paket margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 bardak pudra şekeri
2,5 bardak un
200 gr mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kakao
Yapılışı :
odaısısındaki margarinle şekeri karıştırıp diğer malzemeleride ekleyin .hamuru oluşturduktan sonra ceviz kadar parçalara ayırın yuvarlayın.bir şişe kapağıyla önce kakaoya sonra kurabiyelerin üstüne bastırın 190cde beyaz olarak pişirin

KAHVE ÇEKİRDEĞİ



isim ve şekil olarak tamamen bana ait bi tarif
mantar kurabiye yaparken fazla gelen hamuru ayırıp kahve ilavesiyle böyle bir kuyrabiyeye çevirdim


Malzeme Listesi :
250gr tereyağı 1/2 çay bardağı sıvı yağ 2 yumurta 1 su bardağı  pudra şekeri 2,5 bardak un 200 gr mısır nişastası 1tatlı kaşığı türk kahvesi 1 paket kabartma tozu 3-4 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
odaısısındaki margarinle şekeri karıştırıp diğer malzemeleride ekleyin .hamuru oluşturduktan sonra ceviz kadar parçalara ayırın yuvarlayın.oval şekil verip bıçakla kesikler atalım 185cde pişireleim afiyet olsun

AY ÇÖREĞİ





MALZEMELER:
Hamuru için:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı maya 
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri 
1 paket vanilya
Aldiğı kadar unÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
file badem
İÇİ İÇİN:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1-2  yemek kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
tarçın
Kek parcalari,biskuvi



Yapılışı :
mayayı ılık sütte eritin. yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. mayayı azar azar ilave edin. aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 - 1,5 saat bekletin. bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor. o yüzden kabarmazsa endişe etmeyin .cevizleri dövün tarçın, pudra şekeri ,üzüm ve sütü karıştırın. Kek ve biskuvi parcalariyla cok kati olmayan ama elle sekil verecek kadar bir kivamda karıştırın.hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. içine bir tatlı kaşığı içten koyun. uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın. daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın. ay şekli verin. hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.üzerine file fındık serpin önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

PORTAKALLI PİRİNÇ TURTASI



Malzeme Listesi :
1su bardağı pirinç
2su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
kreması için: 2 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt 1 /2çay bardağı pudra şekeri(damak zevkinize kalmış istersenizşantinin şekeriylede yetinebilirsiniz) 1 paket labne peyniri
Yapılışı :
öncelikle yıkanan pirinçleri sütle beraber ocağa alıyoruz kaynamaya bırakıyoruz şekerini ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz pirinçler istenen kıvama gelince tarcınıda ekleyip varsa kelepçeli bir kalıba yoksa yuvarlak başka bir kaba alıyoruz soğuması için dolaba bırakıyoruz diğer tarafta şantiyi sütle çırpıyoruz peyniride ilave edip çırpıyoruz .dolapta soğuyan pirinç tabanının üstüne kremayı döküyoruz üzerini portakal dilimleriyle süsleyip dolaba gönderiyoruz donduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz afiyetler olsun

KEPEKLİ KURABİYE



Malzeme Listesi :
150gr margarin 1/2çay bardağı sıvı yağ 1su bardağı pudra şekeri 2yumurta 3yemek kaşığı damla çikolata 3yemek kaşığı kuş üzümü 1paket kabartma tozu 1paket vanilya alabildiği kadar kepekli un
Yapılışı :
oda ısısındaki margarin ve şekeri karıştırıyoruz diğer malzemeleride yavaş yavaş ilave edip aldığı kadar unla kulakmemesiyumuşaklığında bihamur yapıyoruz ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz fırın tepsisine sıralayalım.190dce pişirelim fırınların pişirme sü relerifarklı olduğu için süre vermiyorum soğuyunca sevis yapabilirsiniz afiyet olsun

AY KURABİYESİ



Malzeme Listesi :
150gr margarin
1/2çay bardağı sıvı yağ
1çay bardağı yoğurt
1yumurta
1su bardağı purdaşekeri
kabartma tozu ve vanilya
alabildiği kadar un
iç malzemesi: 2incir 2yemek kaşığı üzüm 2-3ymek kaşığı ceviziçi 1elma rendesi 2dilim pandispanya veya kek
Yapılışı :
incirleri doğruyoruz elmayı rendeliyoruz üzüm kırılmış ceviz vede ufalanmış kekle karıştırıyoruz hamur malzemesinide yoğurup10dk dinlendiriyoıruz hamurdan ceviz büyüklüğündeparçalar alı elimizle inceltiyoruz tezgahın üstünde ortasına iç malzemeden koyup rulo sarıyoruz ay şekli verip tepsiye sıralıyoruz beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz üstüne pudra şekeri eledikten sonra servise hazırdır afiyetler olsun

GERÇEK PASTANE USULU UN KURABİYESİ



Malzeme Listesi :
1 paket margarin oda sıcaklığana gelmiş
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
aldığı kadar un yaşlaşık 4-4,5 su bardağı kadar
üzeri için pura şekeri
Yapılışı :
margarin ,sıvı yağ ve pudra şekerini bir güzel krema kıvamına gelecek gibi karıştırı sonra nişastayı ,vanilyayı ve unu katıp yoğurun .Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar ,zaten hamur kıvamını bulunca elinizde hiç un kalmıyor.Hamurdan parçalar alarak uzun rulo yapın ve verev olarak bıçakla kesin üzerine bıçak ucu ile çizikler atın ve 150 derecede fırında 45 dakika pişirin kızartmayın sakın.fırından çıkartınca bir kaseye pudra şekeri koyun ve kurabiyeleri içinde şekere bulayın .kurabiyeler sıcak olunca pudra şekerini tutuyor afiyet olsun

ELMALI SÜRPRİZ KURABİYE&ISLAK KURABİYE



Malzeme Listesi :
1paket margarin 1çay bardağı sıvı yağ 1çay bardağı yoğurt 1paket kabartma tozu aldığı kadar un şerbeti için:1su bardağı su 1su bardağı toz şeker içi :4adet elma rendesi 4yemek kaşığı şeker 1tatlı kaşığı tarçın 3yemek kaşığı ufalanmış ceviz içi bolca hindistan cevizi
Yapılışı :
önce hamuru kurabiye hamuru gibi hazırlayıp dinlenmeye bırakıyoruz.diğer tarafta şerbetini hazırlayıp soğuması için ayırıyoruz elmalarıda şekerle pişirip ocaktan alıyoruz ve içine tarçın ve cevizi ilave ediyoruz. hamuru yarım santim kalınlığında açalım ve çay bardağıyla yuvarlaklar çıkaralım.ortasına elmalı harçtan koyup ortasını birleştirelim.birleştirdiğimiz kısmı alta gelecek şekilde tepsiye sıralayalım.200cde hafif pembe renkte pişirelim.fırından çıkınca hafifçe ılıklaşması yeterli olacaktır.önce soğuk şerbete sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım afiyet olsun

SUSAMLI ZENCEFİLLİ KURABİYE



Malzeme Listesi :
150 gr odaısısında margarin veya tereyagi
3/4su bardağı pudra şekeri
1çay bardağı sıvı yağ
1paket vanilya
1/2çay kaşığı zencefil
aldığı kadar un(4-4,5su bardağı)
üzeri için: 1tane yumurta beyazı ve bolca susam
Yapılışı :
bütün malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce yumurta beyazına sonra susama buluyoruz yağlıkağıt serilmiş tepsiye alıp fırında çok fazla pembeleşmeden pişiriyoruz not: kabartma tozuna gerek yok içinde yumurta süt veya yoğurt omadığı için sorun olmuyor afiyet olsun

MUHALLEBİLİ KURABİYE



Malzeme Listesi :
150 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
aldığı kadar un
MUHALLEBİSİ İÇİN: 1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
40gr margarin
GLAZÜR İÇİN: 90gr tereyağı veya margarin 50gr şker 2yemek kaşığı kakao 1yumurta sarısı
Yapılışı :
öncelikle muhallebiyi hazırlyarak başlayalım. margarin ve vanilya haricindeki malzemeleri tencreye alıp karıştırarak kaynamasını bekleyelim kayadıktan ve kıvam aldınkatn sonra ocaktan alıp margarini ve vanilyayı ekleyelim bir iki tur karıştırıp soğumay bırakalım.üzeri kaymak bağlamasın diye arasıra karıştırmayı unutmayalım hamura gelince oda ısısındaki margarin ve şekeri karıştırıp sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim. yumurta,sıvıyağ,yoğurt,un ve kabartma tozuyla ele yapışmayan bir hamur yoğuralım hamuru iki parçaya ayırıp 4-5ml kalınlığında açalım.hamurdan eşit kareler kesip ortalarına soğuyan muhallebiden yeteri kadar koyalım.karelerin dört ucunu ortaya alalım( bohça gibi)katlanan kısım alta gelecek şekilde fırın tepsisine alalım.180cde kızarmasına izin vermeden hafif pembe şekilde pişirelim soğuyan kurabiyelerin üzerine glazürle süsler yapalım glazür için: yağı tavaya alıp eritelim üzerine kakao ve şekeri ekleyelim .malzeme birbirine karışınca ocaktan alıp bir kase içine koyduğumuz yumurta sarısının üzerine soğumadan döküp, bi taraftanda mixerle karıştıralım.kıvamı koyulaşınca karıştırmayı bırakıp ,bir sıkma torbasına veya kağıttan yaptığımız külaha doldurup kurabiyeleri süsleyelim AFİYET OLSUN

ROYAL ICING VE KALP KURABİYELER



Malzeme Listesi :
ROAYL ICING İÇİN:
1 adet yumurta akı
250gr pudra şekeri
1/4 limon suyu kürdanın ucuyla toz gıda boyası
kurabiye için
200gr tereyağı
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1çay kaşığı silme karbonat
1çay kaşığı zencefil
aldığı kadar un
Yapılışı :
oda ısısndaki margarin ve şekeri karıştırıp diğer malzemeleride ilave ederek kıvamlı çok sert olmayan ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.nişasta serptiğimiz zeminde yarım cm kadar açıp kalıplarla kesiyoruz.190cde pişirip soğumaya bırakıyoruz diğer yanda ıcıngi hazırlıyoruz.bunun için Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz. Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra çok az boya ilave edip çok az daha çırpıyouz. sıkma torbasına yoksa yağlı kağıttan yaptığımız külah şeklindeki kalıplara alıp kurabiyeleri dilediğimiz gibi boyuyoruz:)en zevkli aşama bu olsa gerek afiyet olsun

ZEYTİN EZMELİ VE FESLEĞENLİ KURABİYELER



Malzeme Listesi :
1PAKET MARGARİN
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1/2ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1YUMURTA
1TATLI KAŞIĞI TUZ (SİLME)
1PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
DIŞ MALZEME: HAŞHAŞ ZEYİN EZMESİ FESLEĞEN 1YUMURTA
Yapılışı :
DIŞ MALZEME HARİCİ TÜM MALZEMEYLE BİR HAMUR YOĞURUYORUZ.HAMURU İKİYE AYIRIYORUZ.BİRKISMINI UNLANMIŞ ZEMİNDE1CM KADAR AÇIP KALIPLA KESİYORUZ.O BİR YUMURTANIN SARISINI KURABİYELERE SÜRÜP ÜZERLERİNE FESLEĞEN ATIYORUZ.190CDE PİŞİRİYORUZ DİĞER HAMURU YİNE UNLANMIŞ ZEMİNDE AÇIP ÇAY BARDAĞIYLA YUVARLAKLAR ÇIKARIYORUZ.ORTALARINA ZEYTİN EZMESİ SÜRÜP RULO SARIYORUZ.YUMURTANIN KALAN BEYAZINA RULOLARI BATIRIP BOLCA HAŞHAŞA BULUYORUZ.AYNI ŞEKİLDE190CDE PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN

28 Ağustos 2008 Perşembe

SUSAMLI MİSKET KURABİYE



Malzeme Listesi :
150gr tereyağı
1yumurta sarısı(beyazı dış kısma bulamak için)
1 çay bardağı sıvı yağ
1kahve fincanı yoğurt
1yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
tuz
aldığı kadar  un
üstüne yumurta beyazı  ve susam
Yapılışı :
hamurumuzu yoğurup küçük şekiller veriyoruz. önce yumurta beyazına sonra susama batırıp ortalarına parmağımızla basıyoruz .190 c de pişiryoruz .piştikten sonra o orta kısmına ketçap döküyoruz.dilerseniz hazırladığını başka acılı soslarda olabilir
 afiyet olsun

KARAMELLİ EKŞİ ELMA TARTI



Yapılışı :
1 bardak şekere 3 çorba kaşığı su ekleyip karamelize edin. Tart kalıbının üzerine yağlı kâğıt yayıp karamelli karışımı üzerine dökün. 300 gr dilimlenmiş ekşi elma ve bir kâse çekirdekleri çıkarılmış vişneyi karamelin üzerine düzgünce yerleştirin. 150 gr erimiş margarin, yarım su bardağı tozşeker, bir tutam tuz , 2 yumurta, 1 su bardağı tepeleme un ve kabartma tozunu karıştırın. Elde ettiğiniz hamura 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi ekleyip elma dilimlerinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Tart ılınınca bir servis tabağına kalıbı ters çevirip tartı çıkarın.Dilimlere ayırıp servis sırasında üzerine çikolata gezidirn afiyet olsun

İNCİRLİ FINDIKLI ENERJİK KURABİYE



Malzeme Listesi :
1 paket tereyağı/margarin
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 türk kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı fındık, dövülmüş [yarısı üzeri için]
1 yumurta (beyazı dışına ayrılacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
7-8 incir(küp küp doğranmış)
4-4,5 su bardağı un (aldığı kadar)
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
margarin pudra şekerini karıştıralım.yoğurt sıvı yağ sonrada un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım en son fındık ve inciri ekleyip yuvarlayalım kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra ayırdığımız fındığa batırıp fırın tepsisine alalım çok kızarmadan hafif pembe şekilde pişirelim. şeker miktarı az olursa üzerine pudra şekeri eleyebiliriz afiyet olsun

ÇİKOLATA SOSLU KAKAOLU MUFFİN


2ayrı sunumla muffinler



Malzeme Listesi :
3 YUMURTA
1SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1SU BARDAĞI SÜT
1/2SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKETKABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1TÜRK KAHVE FİNCANI KAKAO
1,5-2SU BARDAĞI UN
ÜZERİNE BENMARİ USULU ERİTİLMİŞ SÜTLÜ ÇİKOLATA
Yapılışı :
Bir kapta yumurtayı ve şekeri çırpın. Sütü, vanilyayı ve sıvı yağı ekleyin. karıştırın. Unu, kakaoyu VE kabartma tozunu karıştırın ve sıvı malzemenin üzerine ilave edin. çok fazla karıştırmayın. Karışımı kaşık yardımıyla kalıplara dökün 185cde pişirin eritilmiş çikolatayı yağlı kağıttan yaptığınız külahlar yardımıyla muffinlerin üzerine gezdirin afiyet olsun

HAŞHAŞLI KEK



Malzeme Listesi :
3YUMURTA
1SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1SU BARDAĞI SÜT
1SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1SU BARDAĞI HAŞHAŞ
1PAKET KABARTMA TOZU
2,5 SU BARDAĞI UN
Yapılışı :
YUMURTA VE ŞEKERİ KREMA GİBİ OLANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ SÜTÜ SIVI YAĞI EKLEYİP UN VE KABARTMA TOZUNU BİR ELEĞE ALIP ELEYEREK EKLİYORUZ KAŞIKLA KARIŞTIRIP EN SON HAŞHAŞI EKLİYORUZ YAĞLANMIŞ KALIBA ALIP185CDE İÇİ PİŞENE KADAR BEKLİYORUZ. BİR KÜRDAN BATIRIP İÇİNİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDEBİLİRİZ NOT:BENİM HAŞHAŞLAR BEYAZ RENKLİ OLDUĞU İÇİN GÖRÜNTÜDE PEK ANLAŞILMIYOR.AMA YERKEN ÇOK GÜZEL VE KEYİFLİ OLUYOR TAVSİYE EDERİM

ÇİKOLATALI MİNİ RULO PASTA


Malzeme Listesi :
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1paket kabartma tozu
1vanilya
istenirse kakao
iç kreması 1paket hazır pasta kreması
üzerine cikolatali sos
süslemek için krem şanti

kısa not:pandispanyaya 3yemek kaşığı sıvı yağ ve3 yemek kaşığı sıcak su ekliyorum birde böyle deneyin:)
Yapılışı :
ilk olarak yumurtanın beyazlarını bir fiske tuz atarak köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.içine sarıları ve ardından yavaş yavaş şekeri ekleyip yine karıştırıyoruz.en son un kabartmatozu ve vanilya karışımını eleyerek ekliyoruz. bu aşamada mixerle değil kaşıkla karıştırıyoruz.yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp190cde pişmye bırakıyoruz.fırın kapağını pişmeye yakın açıp bakalım öncesinde açmayın. pastamız pişince çıkarıp enine 3boyuna 4olacak şekilde karalare kesiyoruz.12parça kekimiz olacak bu kekleride ortalarından ikiye ayırıyoruz bu aşamada 24parça kekimiz oldu.kekin kreması için pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp minik kekin üstüne sürüyor ve keki rulo sarıyoruz.kekleri tel ızgara üzerine alıp pişirdiğimiz cikolatali sosla heryerini kaplıyoruz.kekleri servis tabağına alıp soğuması için dolaba kaldırıyoruz.soğuyan kekleri şantiyle süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun

 Güşah hanım için NOT:
FIRIN TEPSİM MİNİ FIRIN TEPSİSİ
İÇ KREMASI SADE PASTA KREMASI(tercihe göre evde istediğiniz kremayıda pişirip kullanabilirsiniz.ben pratik olsun diye hazır krema kullnadım
SICAK SUYU toz şeker ve yumurta sarılarını çırparken yavaş yavaş ilave ediyorumki şeker daha çabuk erisin ve kekin içinde çıtır çıtır olmasın

ÇİLEKLİ PASTA



Malzeme Listesi :
5yumurta
1su bardağı şeker
1çay bardağı sıvı yağ
1,5su bardağı un
1kabartma tozu
1paket vanilya
içine çilekli krem şanti
dış kaplaması için sade krem şanti çilekler HİNDİSTAN CEVİZİ ÇİKOLATA SOSU
Yapılışı :
yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpıyoruz yumurta sarılarını vede şekeri ekleyip karıştırıyoruz sıvı yağı karıştırdıktan sonra unu kabartmatozunu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla çok hırpalamadan karıştırıyoruz dikdörtgen kalıba döküp fırına veriyoruz kekimizi piştikten vede soğuduktan sonra ordatan ikiye ayırıyoruz içine hazırlanmış şantiyle kaplıyoruz çilek dilimleri yerleştirip ikinci katıda koyuyoruz dışını sade santiyle kaplayıp isteğe göre süslüyoruz afiyet olsun

Çıtır kaseler