31 Mayıs 2008 Cumartesi

donut ,donuts



tarifi gelecek bekleyinnn

bekleyin demiştim evet geldim işte

tarif oktay ustadan
aynen aktarıyorum
malzemeler:
3 su b. un
yarım çay b. ılık süt
1/2 çay bardağından az fazla sıvıyağ
yarım p. yaşmaya
3 çorba k. tozşeker
1 çay k. tuz
1 çay b. ılık su
2 yumurta

Üzeri için:
150gr çikolata

Kızartmak için:
sıvıyağ

Hamuru için gerekli tüm malzemelerle kulakmemesinden daha yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.bir tepsiye bolca un döküyoruz. hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlıyoruz ve bu unun içine gömüyoruz. üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.bu arada çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. hamurlar mayalanınca üzerine elimizle bastırıp şekil veriyoruz.ortalarını bir kapak yardımı ile kesip halka şekli veriyoruz.(ben bu aşamada hamuru büyükçe açıp çay bardağıyla yuvarlaklar çıkardım daha sonra ortalarını küçük yuvarlak br kalıpla yine çıkarıp gerekli şekli verdim.)Daha sonra unlarını iyice silkeleyip çok kızgın olmayan yağda ağır ateşte içini çektirerek nar gibi kızartıyoruz. halka şeklindeki hamurları erimiş çikolataya ardından da toz yeşil fıstığa buluyoruz.(elimde şekerleme vardı ben şekerlemelere buladım bikısmınıda beyaz sosla servis ettim.bu sosta pişirip soğuttuğum muhallebiye kremşanti ekleyip yeniden çırparak kıvam aldırdığım bir kremabnefis oluyor tavsiye ederim)

herkese afiyet olsun

29 Mayıs 2008 Perşembe

GÜL GÜZELİ POĞAÇA


BU POĞAÇAYI SEVGİLİ PAPATYA İÇİN HAZIRLADIM
poğaça etkinliğine ev sahibeliği yapıyor saolsun.
canım beğenirsin inşallah
o mubarek şehre(medine) senin aracılığınla selamlarımıda gönderiyorum.
http://www.papatya68.blogcu.com/








ismi tamamen uydurmadır:)
şekli güle benzeyince bu ismi koydum kendilerine
malzemelerden başlayalım anlatmaya buyrun:


1 ,5su bardağı süt1 çay bardağı sıvıyağ1 yumurta (sarısı üstüne)
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı mahlep
arasına sürmek için:100gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)

malzemelerden ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.15dk dinlendirip
.yumurta kadar bezeler alıyoruz
çay tabağından büyük açıp aralarına tereyağı sürerek üçerli guruplar halinde üst üste diziyoruz
biraz bekletip servis tabağı kadar açıyoruz daha sonra rulo sarıp resimdeki gibi kesiyoruz
.tepsiye sıralayıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz
10 dk kadar tepsi mayasını bekleyip 190cde pişiriyoruz



















28 Mayıs 2008 Çarşamba

KERMESTEN KALAN KARELER

şükürler olsun kermesimiz güzellikle bitti.çok güzel danteller örgüler nakışlar çeyizlikler vardı ama malesef onlardan hiç resim almamışım
benim ilgi alanım alt kattta olduğu için sadece gıdaya bakmışım
bu görüntüler sadece 2günden seçmeler
tüm günlerde gerçekten çok güzel gıdalar geldi.pudingler su börekleri,yaprak sarmaları,içli köfteler,poğaça,kek,pasta
gözleme,mantı ve dürümler harikaydı gerçekten.emeği geçen herkesin ellerine sağlık rabbim herkesin hayrını kabul etsin inşallah

bu pastayı ilk görünce yanımdaki kızımızla ay ne zor örülmüş bir pasta dedik gülmüştük.ama bu şakasıydı işin. süslemeyi ben çok beğendim hayran kaldım.ablamızın ellerine sğlık.
siz şöyle bi bakın ,umarım beğenirsiniz hazırlıkları
yavaş yavaş tarifleri eklemeye çalışacağım































































































































































































21 Mayıs 2008 Çarşamba

KEREVİZ SALATASI

malzemeler:

1 kereviz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt
hazırlanışı:
Kerevizi soyup rendeleyin. bir limonu sıkıp , içine rendelenmiş kerevizleri koyun. Mayonezi, yoğurdu, sarımsağı, cevizi, tuzu karıştırın. Limonun içinden kerevizleri alıp suyunu iyice sıkın yoğurtlu karışıma ekleyip, üstünü süsleyin .
ben üzerine özel bir baharat karışımı ekledim çok lezzetli
volkan abi göndermiş bana ama içeriğini tam olarak öğrenemedim.mezelerin salataların üzerine çok yakışıyor

Afiyet olsun.

CEVİZLİ ÇİKOLATALI KEK




YENİ ALDIĞIM SİLİKON KALIPTA HEMEN DENEMELR YAPMAK İSTEDİM
ilk olarak basit bir kekle az bir ölçüyle yola çıktım.sonuç güzeldi ben memnun kaldım.kekin kalıptan çıkması falan çok kolaydı
zanetti3lü set olarak piyasada var
gelelim kekimize
2yumurta
1,5çay bardağı şeker
1çay bardağı soda
1çay bardağı sıvı yağ
1paket kabartma tozu
1vanilya
2su bardağından2parmak eksik un
kakao
ceviz çikolata sos
hazırlanışı:
şeker ve yumurtaları güzelce köpürtüp sırasıyla sodayı,sıvıyağı,eleğe aldığım un kabartma tozu ve vanilya karışımını ekleyip kekimi hazırladım
kalıbı azıcık sıvı yağlayağladım. sade hamurun bi kısmını boşaltıp kalana kakao ilave ettim onuda kalıba alıp 190cde pişirmeye verdim
pişen kekim ılındıktan sonra kalıptan alıp üzerini çikolata sos ve cevizle renklendirdim
afiyetler olsun denemek isteyenlere

9 Mayıs 2008 Cuma

KÖFTELİ TART SALATA



malzemeler
6-7patates
tuz,limonsuyu ve zeytinyağı

köftesi için :kıyma soğan birdiş sarımsak birdilim bayat ekmek ,yumurta ve istenilen baharatlarla hazırlanmış köfte
üzerine sarımsaklı yoğurt ,mayonez

son aşama
haşlanan patatesler güzelce ezilip limon tuz ve yağla tatlandırılır.ıslattığımız tart kalıplarına elimizle yerleştirip ters çeviriyoruz
kalıptaki şekilden dolayı patatesin üzerinde boşluk kalacak o boşluğa kızarmış köftelerimizi üzerine sarımsaklı ve mayonezli yoğurdu en üstede kırmızı biber ve meydonoz serpip servis ediyoruz

afiyet olsun

mutfaktan not:
zamanım olmadığı için tarifi son dakikalarda yayınlayabiliyorum.tarif tamamen bana ati olup beğenilmiştir.tavsiye ediyorum

kurabiye tabağının içindekiler

geçenlerde sevgili yumurta sepetinin etkinliği vardı .bende o etkinlik için bi kurabiye tabağı hazırlamıştım.
benim şeker arkadaşım şadiye içindekileri çok merak etti bende ardarda yayınlayayım dedim.şadiyecimmmm şekercim keşke şuradan uzatma imkanı olsada sana hepsini yollasam

kalpkalbe kurabiye
kayıp balık nemo kurabiyesi

düğme kurabiyesi


lalelerr


royalıcing li kurabiyeler




kakaolu çikolata soslu un kurabiyesi







7 Mayıs 2008 Çarşamba

İNCİRLİ TARTOLETLER

MALZEMELER:

150 gr. tereyağ
1 adet yumurta
1çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
aldığı kadar un
iç malzemesi:
15-20adet incir
3-4 yemek kaşığı şeker
1elma rendesi
1portakalkabuğu rendesi
1çay bardağı ceviz

üzerine pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
...................
incirleri minik minik doğruyoruz eğer incirlerimiz sert ise çok az suyla kısa birsüre haşlıyoruz.benim incirler yumuşaktı ve gerek kalmadı
incirlere elma rendesi portakalkabuğu rendesi ve şekeri ekleyip kısık ateşte şeker eriyip incirler suyu çekene kadar pişiriyoruz.dilerseniz bu aşamada tarçın ekleyebilirsiniz.
malzemeyi ocaktan alıp iri parçalar halindeki cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz

hamuru çok uzun süre yoğurmamaya dikkat ederek oda ısısındaki yağla şekeri ardından sırayla sütü vanilya kabartma tozu ve un karışımını en son portakal kabuğu rendesini ekleyip yoğuruyoruz
hamuru eşit şekilde tart kalıplarına yayıyoruz.üzerine soğuyan inciri eşit şekilde pay ediyoruz.üzerlerine kalan hamurdan yarım cm kadar açıp şeritler halinde kestikten sonra iç harcın üzerine kafes yapıyoruz.
190cde çok kızarmadan pişiriyoruz
tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eliyor ve servise sunuyoruz
afiyet olsun
mutfaktan not:
incirin harika biz lezzeti oluyor
mutfakta ne yapsam diye düşünürken bulup uyarladığım bir tarif oldu.

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır