30 Nisan 2008 Çarşamba

HOŞGELDİN BEBEK VE23NİSANDAN KALAN KARELER


EFENDİM bu tabağı bebek görmeye giderken götürelim diye hazırladım
yumurtasepetinin etkinliği içinde yayınladım
tabakta sade ve çikolatalı un kurabiyeleri,renkli süslemeler yapılmış lale figürlü, düğme şeklinde bikaç çeşit kurabiye var
daha farklı şeyler düşünmüştüm ama vaktim olmadı

arkadaşıma kolaylıklar diliyorum
http://yumurtasepeti.blogcu.com/12453081/

..................................................
gelelim 23nisana

burada bizim şirinler henüz sınıftalar sağdan ilk mavili melih ve yanında en sevdiği arkadaşları ramazan,muhammet,samet ve yılmaz mert



ilk sıradaki esmer olan benim Melihim


ponponları çevirme aşkıyla kafası dönük çıkmış


bunlarda şrineler


burda benim böceğim güneşten gözlerini epeyce kırpmış


ama oyunları çok güzeldi


video düzenlenmediği için ekleyemiyorum








29 Nisan 2008 Salı

ŞEFTALİ KURABİYELER





Bu şeftali kurabiyeleri bugün okula götürdüm.sınıfta beslenme sırası bize gelmişti.dün sabah dişçiye gittim 20lik dişi çektirdim sonrasındaki ağrı acı nedeniyle akşama kadar yattım.eeeeeee sabah beslenme gidecek .biraz aksi olmuştu zaman ama neyse dedim.yaAllah kalktım mecburen.kolları sıvadım çocuklar hoşlanır diye renkli bişeyler düşünmüştüm.sonunda bunları yaptım.yanında sandviç kurabiye poğaç meyve suyu vardı.ben ek olarak birde kısır yaptım.çocuklar çok beğendiler.işte bizim afacanlar







gelelim kurabiyenin tarifine

malzemeler
250 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

arakatı için:
1 kase şokella
üzerine:
1 çay kaşığı kırmızıve sarı gıda boyası
1 kase toz şeker
hazırlanışı:
Yumuşamış margarini, pudra şekeri, vanilya ve yumurtayı iyice karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurun.(kabartma tozunu ilave edilen ilk unla birlikte sıvı malzemeye karıştırın)Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Üzerine basmadan fırın tepsisine dizin.fırında beyaz renkte pişirin
Bir kasede gıda boyasını suyla karıştırın.İki kurabiyenin arasına şokella sürüp yapıştırın.Şeftali kurabiyenin bir yanını kırmızı suya bir yanını sarı suya batırıp toz şekerde yuvarlayıp servis tabağına alın.Arzuya göre üzerlerine birer yeşil yaprak yerleştirerek gerçek şeftali havası verebilirsiniz.




26 Nisan 2008 Cumartesi

DEĞİŞ TOKUŞ KURABİYELER


MALZEMELER:
125 gr. yumuşak tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
-1 paket vanilya
1çay kaşığı silme karbonat
çay kaşığının ucunda gıda boyası
- alaildiği kadar un.
HAZIRLANIŞI
yumuşak tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarıları, vanilyayı karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamurun birazını ayırıp gıda boyası ekleyip yoğurun. Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. yıldız kalıpla kesilir. Ortaları küçük bir kalıpla kesilip, renkli hamurdan yerleştirilip, yağlanmış tepsiye dizilir. çok kızarmadan beyaz şekilde pişirilir
afiyet olsun

23 Nisan 2008 Çarşamba

23 NİSAN

güzel ülkemin ve tüm dünya çocuklarının 23nisan ulusal egemenlik çocuk bayramı kutlu olsun
benimde oğlumun gösterisi vardı inanılmaz heyecanlı birşey .videoyu ve resimleri düzenleyip en kısa sürede yayınlayacağım





Bugün 23 Nisan
Caddelerde çocuklar
,Ellerinde bayraklar
,Atatürk'e bakıyorlar



.* * *
Her çocuk kutlar,
Elinde Türk bayrağıyla,
Atatürk'ü yaşatır
Bu eşsiz bayramda.
* * *


Bugün bizlere
Armağan edilmiş Ata'mdan
Dünyadaki çocuklarda
, Eşsizdir mutluluktan...

21 Nisan 2008 Pazartesi

OCAK ÜSTÜNDE POĞAÇA

tarif sevgili yeşimden.geçen yıldı sanırım tarifdefterinden almıştım şimdide bizim forumda tekrar gündeme gelince yeniden hazırladım.oğlumun beslenme günü için yaptım çocuklar ve öğrtemenimiz çok beğendi
saol yeşimcim çok pratik bir tarif

malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
4,5 bardağa yakın un

un hariç tüm malzemeyi bir tencere içine koyuyoruz. tencereyi ocağa alıp kısık ateşte elimizle tüm malzemeyi karıştırıyoruz. malzemelerin ısındığını hissettiğimizde unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. tenceremiz hala kısık ateş üzerinde olucak hamurumuz yoğrulduğunda ateşten alıp kapağını kapatıyoruz. arzu ettiğimiz iç malzemeyi hazırlıyoruz.hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp önce yuvarlıyoruz. sonra elimizin yan kısmı ile hamurun ortasına bastırıyoruz. basılan yere iç harcımızı koyup hamurun yarısını diğer yarının üzerine kapatıyoruz ama uçlarını bastırmıyoruz. tepsiye diziyoruz. bu şekilde 20 dk mayalıyoruz.üzerine yumurta sarısı az tuz ve az şeker karışımını hafifçe çırpıp sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 200' fırına veriyoruz...

20 Nisan 2008 Pazar

derdin ne senin

benim ismim kullanılarak bloglara kötü msjlar bırakılıyormuş
beni bilen biliyor zaten kimseye kötü söz söyleyemem .kimseyi öyle çabuk kırıp harcayamam bana ters.inancıma aldığım terbiyeye ters
arkadaşlar ben yorumları blogger hesabıyla yazıyorum isimsiz olan yorumlar ban ait değil.malesef dengesizin biri aklınca iş yapıyor.devam et canım kendini ele verdin zaten ıplerini aldık ve savcılık yolunda
böyle insanların derdi nedir hiç anlamadım .uğraşmak istiyorsan başka hayırlı işlerle uğraş böyle dengesiz davranışlardan vazgez .zavallı seni Allaha havale ediyorum rabbim versin inşallah en kısa sürede cezanı
amaaaaaaaa bende boş durmayacağım ıp elimde nasılsa

haaaaaaa bişi yapamazsın diyorsan yanılıyorsun
geçenyıl aynı şekilde davranan birini bulduk vatandaş boludaymış ve memurmuş şuan ne mi oldu aldığı cezanın yanında birde sürüldü vatandaş haberin olsun

15 Nisan 2008 Salı

ŞEKERLEME KURABİYE


tarifi çok geciktirdim farkındayım ama bitürlü yazamadım özür diliyorum
hemen tarife geçelim
malzemeler:
125gr tereyağı
1yumurta
1su bardağı pudra şekeri
5yemek kaşığı sıvı yağ
1çay kaşığı karbonat
1vanilya
aldığı kadar un
hazırlanışı
oda ısısındaki yağımızla şekeri karıştırıp sırayla sıvı yağı,yumurtayı,ekleyip şöyle bi karıştırıyoruzen son karbonat vanilya ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
hamurdan ceviz kadar bezeler alıp yuvarlıyoruz ortalarını parmağımızla biraz bastırıyoruz.sonra kurabiyeleri önce yumurta akına sonra tozşekere batırıyoruz.çok kızartmadan hefif pembe şekilde pişiriyoruz.ortalarına soğuduktan sonra krem şanti onunda üstüne böğürtlen marmelatı damlatıyoruz .
afiyet olsun
mutfaktan not:orta kısımlara şanti yerine meyveli soslar, reçeler veya çikolata sosta dökülebilir öylede nefis oluyor

9 Nisan 2008 Çarşamba

TENCEREDE FİNCAN KEK






işte fincan kek  tarifi
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1'5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 poşet vanilya
1 kabartma tozu
Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır ve hamuru onlara paylaştırılır.Fincanların sığacağı büyüklükte bir tencereye fincanlar dizilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldur.Tencerenin kapağına ben mutfak bezi koyup kapattım buhar keklerin üzerine damlamasın diyeTencerenin kapağı kapatılır ve yüksek ateşe koyulur.Kaynama noktasına kadar beklenir ve ateş kısılır.Kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirilir ve ateşi kapatım kapağı hiç açmadan 15 dakika beklenir.Artık fincanlardan çıkarıp ılık olarak servis edilebilir. AFİYET OLSUN...

Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz (araf suresi 31)

8 Nisan 2008 Salı

ÇİKOLATALI SUFLE


googlede birçok farklı sufle tarifi gördüm gramlı ölçüler falan olunca kafama yatmadı
hepsinden ortak bişiler aldım buda benim çikolatalı suflem
MALZEMELER
(4 kişilik)
yarım litre süt
3 yumurta
4 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
2 paket yaklaşık200gr çikolata
Servis için pudra şekeri veya krema

HAZIRLANIŞI:
Şeker, un ve kakaoyu bir tencerede karıştırın.
sütü ekleyip topaklanma kalmayana kadar karıştırın.ocağı bu esnada açın çikolatalarıda ekleyip karıştırmaya devam edin.Kaynayıp, kıvam alınca ocaktan alıp, soğumaya bırakın. İyice soğuyunca çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin. Yumurta aklarını da 1 fiske tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın. Akları da muhallebiye ekleyin bu aşamada dikkat lazım beyazlarınsönmemesi gerekli kaşıkla çok fazla ezmeden karıştırın. Güveç kaplarına koyup, 180 derecede 35-40 dk. iyice kabarana kadar pişirin. daha sıcakken heme servis edin.dilerseniz kremayla dilerseniz pudra şekeriyle süsleyip servise sunun. Afiyet olsun
mutfaktan not:sufleyi fırından alınca hiç beklememek gerekiyor.ben okadar yavaş ve dikkatli davranmama rağmen makinayı hazırlayana kadar o şahane görüntüyü kaybettim.ama tadı nefisti
şimdi meyveli sufle deneyeceğim oğlumun ısrarları üzerine sanırım bu çilekli olacak

4 Nisan 2008 Cuma

MEYVELİ ÇİKOLATALI PASTA




malzemeler:
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
2paketçikolatalı cremole
1poşet şanti
süslemek için meyveler
kenar süsü için200gr kadar çikolata
hazırlanışı

ilk olarak ben pandispanyayı hazırladım
yumurta beyazlarını önce birfiske tuz atıp bembeyaz olana kadar çırptım diğer tarafta sarılarla şekeri karıştırıp yavaş yavaş beyazlara ekledim.diğer yanda eleğe unu kabartma tozunu ve vanilyayı koyup eleyerek sıvı karışıma ekledim bu aşamada sadece kaşıkla karıştırdım.yağlıkağıt koyulmuş yuvarlak kalıpta 185cde pişirdim
pişen keki 2ye vaya üçe bölüp hazırladığım cremoleyi sürdüm .üstüste katları koyup en üstünü yine cremoleyle kapladım
şanti ve meyvelerle süsledim ve en son benmari usulu erittiğim çikolatayı yağlıkağıt üzerine döküp ince bir tabaka haline getirmiştim.dolapta iyice donmasını bekledim ve küçük parçalara gelişigüzel ayırdım pastamın kenarlarına dekor için kullandım
afiyet olsunn

3 Nisan 2008 Perşembe

SADE ELMALI TART


mutfaknotları forumundan sevgili yeturun tarifi çok güzel yumuşacık nefis bir lezzet.uzunnn zamandır arşivimde bekliyordu eklemek şimdiye nasipmiş

tarif için teşekkürler yeşimcim

malzemeler:

2 yumurta

1 su bardağı şeker iyice çırpıyoruz ...

.1/2 bardak süt veya yoğurt

1/2 bardak sıvıyağ

1/2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı

untüm malzemeyi çırpıp yağlı yüksek kenarlı kalıba döküyoruz... üzerine ince dilimlenmiş elma diziyoruz. azcık tarçın serpiyoruz....ve enson kristal görüntüsü için toz şeker serpip 160- 170 ' fırında pişiriyoruz....

mutfaktan not:ben sadece üzerine evde bulunan file antep fıstıklarından ilave etttim.ayrıca minik kek kalıplarında pişirdim.tepsidede harika oluyor

çikolatalı irmik tatlısı

daha önce yaptığım irmikli tatlıyla aynı tarif bu kez büyük kalıba döktüm
önceki irmik tatlısı http://mutfaknotlari.blogspot.com/2008/01/ikolata-soslu-irmik-tatlisi.html
sadece küçücük bir fark var tatlının bir kısmını kalıba döktükten sonra ben araya kakaolu kek ufaladım üzerine tekrar irmiktatlısı ilave ettim.dilerseniz araya meyve parçaları üzerinede meyveli bir sosta yapabilirsiniz .çok yakışacaktır
afiyet olsun

1 Nisan 2008 Salı

ÇİKOLATALI CUPCAKE



Malzeme Listesi :
3 YUMURTA
1SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1SU BARDAĞI SÜT
1SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1PAKET KABARTMA TOZU
1PAKET VANİLYA
3-4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2,5 SU BARDAĞI UN
200GR ÇİKOLATA
SÜSLEMEK İÇİN KREMŞANTİ
Yapılışı :
şeker ve yumurtalar köpürtülür.süt ve sıvı yağ eklenir diğer yanda un kabartma tozu ,kakao,vanilya karıştırılıp elekten elenerek sıvı harca eklenir.kaşıkla karıştırıp küçük mufin kalıplarına yarıdan birazfazla dökülüp pişmeye bırakılır. not: ben mufin kalıplarını yağlamak yerine içine koyduğum muffin kağıtlarına döküyorum .çıkarmak böylece çok kolay oluyor

pişen muffinlere benmari usulu erittiğimiz çikolatadan sürüyoruz.şantiyle süsleyip soğumaya bırakıyoruz .gerisi size kalmış.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...