21 Mart 2008 Cuma

EKMEK KÖFTESİ


Malzeme Listesi :
BİR BÜTÜN EKMEK 1YUMURTA KİMYON ,KARABİBER MAYDONOZ,DEREOTU PUL BİBER İSTENİRSE BEYAZ PEYNİR
Yapılışı :
(BAYAT EKMEKLERİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN UYGUN BİR TARİF) EKMEĞİ SUYA ISLATIP ÇOK BEKLEMEDEN HEMEN SUDAN ÇIKARIP SUYUNU ELİMİZLE SIKIYORUZ.İÇİNE YUMURTA DOĞRADIĞIMIZ YEŞİLLİKLER VE BAHARATLARI EKLEYİP YOĞURUYORUZ.İSTİYORSAK BU AŞAMADA BEYAZPEYNİRİ UFALAYIP İÇİNE EKLEYEBİLİRİZ.DAHA SONRA ELİMİZLE ŞEKİL VERİP KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ. AFİYET OLSUN

9 Mart 2008 Pazar

ZEYTİNEZMELİ KITIR POĞAÇALAR



Malzeme Listesi :
125gr tereyağı veya margarin(oda ısısında)
1çay bardağı sıvı yağ
5yemek kaşığı yoğurt
2yumurta birinin sarısını ayır
2yemek kaşığı sirke
1tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
1paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
içine :zeytin ezmesi
Yapılışı :
hamur malzemesini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz hamurdan cevizden iri parçalar alıp elimizle açıyoruziç malzemeden yeterikadar koyup ikiye kapatıyoruz. bütün malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine sıralıyoruz.üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz 185cde kızarana kadar bekletiyoruz. afiyet olsun

6 Mart 2008 Perşembe

kurbağa figürlü kurabiyeler


tarif sevgili esradan
http://acemisef.blogspot.com/2007/12/kurbaa-kurabiyeler.html
ben esradan farklı olarak ağızlarına nesguik topları verdim sevgili esra nohut koymuş sonrasında kurabiyeler piştikten sonra çıkarmada zorluk yaşamış














Hamurumuz için malzemeler:
130 gr tereyağı ya da margarin-oda ısısında beklemiş
Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Hamurumuzu kakao hariç yoğurup hazırlayalım. Biri birinden biraz daha küçük iki parçaya ayıralım, küçük parçaya kakao ekleyip tekrar yoğuralım. Beyaz hamurdan ceviz kadarını alıp top şeklinde yuvarlayalım. Elimizle ya avucumuzun içinde ya da düz bir yüzeyde avuç içi kadar açalım. Kakaolu hamurdan, açtığımız hamurun yarısı kadar bir parça koparalım. Şekildeki gibi yuvarlayıp beyaz hamurun üzerine koyalım. Beyaz hamuru dikkatlice kapatalım.



İki elimizin arasında yavaşça oval olarak yuvarlayalım ve birleşim yerlerini kaybedelim. Keskin bir bıçak yardımı ile ön kısmını dikkatlice ağız oluşturmak üzere keselim.

 
Bacakları oluşturmak üzere arka kısmı şekildeki gibi bıçakla iki yandan kesip hafifçe ayıralım. Sırtına bıçakla çizik atalım.



İki adet boncuk şeker ya da damla çikolata ile gözleri yapalım. Tepsiye koyduğumuz kurbağanın ağız açıklığını kaybetmemesi için neskuik topları,fındık,fıstık düşündüm ben esra nohut koyduğunu sonra çıkarırken zorluk yaşadığını söylemiş destek yapalım.


180 dereceye ısıttığımız fırına kurabiyelerimizi koyup, koyar koymaz ısıyı 100 dereceye düşürelim. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden pişirelim.
Afiyet olsun!



EKMEK MAKİNASINDA YOĞURTLU EKMEK


tarifim sevgili yeşimden(yetur)
malzeme birebir onun mu değiştirdimmi hatırlamıyorum ama sonuç harika
teşekkürler yeşimcim pamuk gibi ekmeklerim oldu
Malzeme Listesi :
4/3 CUP YOĞURT
4/3CUP SU
4CUP DOLUSU UN
1TEASPOON TUZ
1TEASPOON ŞEKER
1,5TEASPOON KURU MAYA
1TABLESPOON SIVI YAĞ
Yapılışı :
MAKİNANIN HAMUR TEKNESİNE SIVI MALZEMELER ALTA KURULAR ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE MALZEMEYİ KOYUYORUZ.1.PROGRAMDA HAMUR RENGİ DARK 2 LB DE PİŞİRİYORUZ NOT: YOĞURT VE SU ÖLÇÜSÜ, CUPTAKİ ÇİZGİLER VAR ORADA 4/3SEVİYESİNDE 1ÖLÇEK SU VE 1ÖLÇEK YOĞURTTUR YANLIŞ ANLAŞILMASIN UN İSE DOLU DOLU 4CUP UNDUR KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...