28 Ocak 2008 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI


hem hafif hem lezzetli hem gösterişli bir irmik tatlısı

malzemeler:
1kg süt
1su bardağı toz şeker
1su bardağı irmik
1paket vanilya
50gr margarin
1paket çikolata sosu
Yapılışı :
irmik şeker süt bir tencereye alıp karıştırarak kaynatılır.koyulaşıp güzelce kaynayınca ocaktan alıp içine vanilya ve margarin eklenir.hazırlanan muhallebi ıslattığımız küçük fincanlara boşaltılır.oda ısısında ılındıktan sonra dolaba kaldırılıp tamamen soğuması sağlanır. servis sırasında fincanlardan çıkarılan tatlıya ılık halde çikolata sosu dökülür istenilirse çikolata rendesiyle süslenir afiyet olsun

22 Ocak 2008 Salı

KAHVALTI

kahvaltı sofrasından kareleri paylaşmak istedim

YILDIZ PUFİDİKLER






SOSLU BİBER KIZARTMASI




KURU DOMATESLİ VE CEVİZLİ EKMEK




YOĞURTLU EKMEK






HAŞHAŞLI KEK



FESLEĞENLİ VE SEYTİN EZMELİ KURABİYELER











resimlerde görünmeyen yaprak sarması

tulum peyniri

karadut,erik,şeftali ve kayısı reçeli

ayrıca acılı sos vardı



















13 Ocak 2008 Pazar

LİMON AROMALI ÇİKOLATA SOSLU MUFFİN


Malzeme Listesi :
3 YUMURTA
1SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1SU BARDAĞI SÜT
1SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1PAKET KABARTMA TOZU
1PAKET VANİLYA
1LİMON KABUĞU RENDESİ
2,5 SU BARDAĞI UN
1PAKET ÇİKOLATA SOSU
Yapılışı :
şeker ve yumurtalar köpürtülür.süt ve sıvı yağ eklenir diğer yanda un kabartma tozu ,vanilya karıştırılıp elekten elenerek sıvı harca eklenir.kaşıkla karıştırıp en son limon kabuğu rendesi ilave edilir küçük mufin kalıplarına yarıdan birazfazla dökülüp pişmeye bırakılır. not: ben mufin kalıplarını yağlamak yerine içine koyduğum muffin kağıtlarına döküyorum .çıkarmak böylece çok kolay oluyor pişen muffinler kalıptan alınıp üzerine sos ilave edilerek servis yapılır afiyet olsun

10 Ocak 2008 Perşembe

SÜNGER TATLISI


Malzeme Listesi :
3yumurta 2çay bardağı toz şeker 3çay bardağı yoğurt 1paket kabartma tozu 1paket vanilya 1,5-2su bardağı un şerbeti 3su bardağı şeker 3su bardağı su 1/2limon suyu üzerine şanti veya meyve sosu
Yapılışı :
öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz yoğurt un kabartma tozu vanilya yıda ilave edip karıştırıyoruz.keke göre daha akışkan olmalı un gerekliyse ilave edilir ama kek kadar katı olmamalı.unu yavaş yavaş ekleyip kıvamı konrol edelim. fırında alt üst kızarana kadar pişirilir önemli PÜF NOKTASI KEK FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ ÜZERİNE 1SU BARDAĞI BUZ GİBİ SUYU KAŞIK KAŞIK DÖKÜP KEKİN ÜZERİNİ BİR TEPSİYLE KAPATIYORUZ.5-10DK SONRA ŞERBETİNİ VERİYORUZ önceden kaynattığımız şerbeti ılık keke soğuk şerbet olarak ilave edilir üzeri isteğe göre süslenir afiyet olsun
tepsi için 26-30-34 cm olan kare veya yuvarlak kalıplar uygundur
yorum bırakan ve tarifin olmadığını yazıp yanında hakaret eden sevgili ziyaretçim
üzgünüm
malzemenizin heder olmasına gerçekten üzüldüm ama tarifi deneyen tüm arkadaşlarım çk beğendiler
hamurunuz biraz katı olmuştur
tarifte kaçkez katı olmamalı un yavaş eklenmeli yazdım
katı olmuş ve kabarmamış olabilir
üzüldüm ama yorumunuzu daha medeni yazabilirdiniz
keşke size yapıp yedirme imkanım olsaydı bana hak verecektiniz

6 Ocak 2008 Pazar

KREM KARAMEL

tarif sevgili aybikeye ait saolsun sayesinde hem kolay hem nefis bir tatlı daha öğrendim
tarifin orjinali sevgili aybike'de

Malzeme Listesi :
1 kg sut 1 su bardagi seker 1 cay bardagi misir nisastasi 1 paket vanilya 1 yumurta sarisi Karameli icin : 1 cay bardagi seker
Yapılışı :
MUHALLEBİ MALZEMESİ PİŞİRİLİR.DİĞER YANDA 1ÇAY BARDAĞI ŞEKER TAVADA KAARMEL HALİNE GETİRİLİR.KAPLARIN İÇİNE KARAMEL SOĞUMADAN PAYLAŞTIRILIR.ÜZERLERİNE MUHALLEBİ DÖKÜP ODA ISISINDA ILIK HALE GELENE KADAR BEKLETİLİR.DOLABA ALIP İYİCE DONMASI BEKLENİR.SERVİS SIRASINDA TERS ÇEVİRİLEREK SERVİSE SUNULUR AFİYET OLSUN

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır