28 Kasım 2007 Çarşamba

REÇELLİ ÇİÇEK KURABİYE



malzemeler

125gr tereyağı

1/2 su bardağı pudra şekeri

1yumurta

1çay kaşığı karbonat(silme olacak çok olursa kötü bir kokuya neden olur)

aldığı kadar un



arasına reçell

üzerine pudra şekeri



hazırlanışı:

oda ısısındaki tereyağı şekeri karıştırıp yumurtayı ekliyoruz.en son kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek biyandanda yoğuruyoruz.ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz

hamuru unlanmış zeminde 2-3ml bisküvi gibi açıyoruz.kalıplarla şekil verip,tepsiye sıralıyoruz.kurabiyeler iki kat olacağı için ortası delik olanlarla tüm parçalar eşit olsun unutmayalım.185cde kızarmasına izin vermeden pişiriyoruz.ince oldukları için çok kısa sürede pişiyorlar

pişen ve soğuyan kurabiyelerin arasına marmelat, reçel vs sürüp iki katı yapıştırıyoruz.üzerine pudra şekeri eleyip servise hazır hale getiriyoruz

afiyet olsun

PORTAKAL KREMALI MERENGLİ TURTA




Malzeme Listesi :
2,5 su bardağı un

150 gr margarin oda sıcaklığında

yarım su bardağı toz şeker

yarım paketten biraz fazla kabartma tozu

2 yumurtanın sarısı

krema malzemesi: 2su bardağı portakal suyu 2 yemek kaşığı silme nişasta 2-4 yemek kaşığı şeker(portakalın tadına göre az veya çok konulabilir)

mereng için -4 adet orta boy yumurtanın akı

150 gr tozşeker

turtalar sevgili lalenin etkinliği için seçildiler http://laledensecmeler.blogspot.com/2007/10/kaynana-atlatan-tarifler.html ilk olarak unu geniş bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin. tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun yoğurulan hamuru tart kalıplarına yerleştiriyoruz.180cde pişirmeye bırakıyoruz. onlar pişerken kremayı hazırlıyoruz portakal suyunu şkeri ve nişastayı tencereye alıp karıştırıyoruz topak kalmamasına dikkat ediyoruz.sonrasında karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz akıcı bir kıvamda olmalıdır. pişen ve ılınan turtaların üzerlerine eşit şekilde kremadan paylaştırıyoruz.soğuması için bırakıyoruz bir süre oda ısısında sonra dolapta durursa iyi olacaktır o soğurken biz merenge geçelim yumurta beyazlarına bir fiske tuz atıp mixerle karıştırmaya başlayalım uzunca karılştırdıktan sonra bembeyaz köpük gibi olmalı yavaş yavaş şekeri ekliyoruz bu arada karıştırmaya devam ediyoruz.şanti görüntüsünde olduğunda tamadır turtaların üzerlerine kaşıkla koyup şekillendiriyoruz .150cde üzerleri pembeleşene kadar bekletiyoruz çok çabuk kızarıyor mutfaktan bir süre ayrılmayın derim ben sonrasında sadece soğuması bekliyoruz servise hazırdır afiyetler olsun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...